sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Kevät tulee kuitenkintakki - &Other Stories
neule - Arket
legginsit - H&M
lenkkarit - Adidas
laukku - Prada
aurinkolasit - Ray-Ban

Edellisessä postauksessa suunnittelin innoissani talvilomaani ja ajattelin etten halua koronaviruksesta juurikaan täällä blogissa puhua, vaan pitää tämän hyvänmielen paikkana sillä ikäviä uutisia saa jokainen lukea varmasti riittämiin. Julkaisin postauksen aamulla ja lähdin myöhemmin iloisena töihin, kunnes samana iltana uutiset alkoivat täyttyä miten kaikki on peruttu. 

Olen alusta asti ottanut koronan todella vakavasti ja ihmetellyt joidenkin kevyttä asennetta koko juttua kohtaan. Se ei ole mikään pikkujuttu. Kun taannoin Lappeenrannassa käydessä en halunnut ostaa irtokarkkeja ja pidin nahkakäsineet kokoajan kädessä, kun sinne oli laskeutunut lentokone Italian pahimmalta epidemia-alueelta. Ajatukseni on ollut jo muutamia viikkoja, että on parempi pelata varman päälle, muttei panikoida liikaa. Kun ihmetyttää ihmisten itsekäs asenne ettei perusterveellä ole hätää, entä ne muut, joita on mahdollista tartuttaa? Kun puhutaan tavallisesta flunssasta vähätellen asiaa. Kun hirvitti talouden tilanne jo kuukausia sitten, seurasin osakkeiden laskua kauhulla. Kun mietin miksi ihmeessä kukaan lähtee lentämään lomareissulle, vaikkei kohteessa olisi uhkaa, niin entä lentokenttä? Vasta nyt suomalaiset ovat kunnolla heränneet tilanteen vakavuuteen, kun suuret yleisötapahtumat on peruttu lasten harrastuksista puhumattakaan. Tämä vaikuttaa meistä ihan jokaiseen. Tottakai peruuntuneet jutut harmittavat ja mietin myös miten työn käy, minun työtäni kun ei ole mahdollista hoitaa etänä. Jokaista ihan varmasti harmittaa tämä tilanne. Pääasia kuitenkin että pysyttäisiin terveinä.

Toisaalta elämistä ei voi kuitenkaan lopettaa, joten mennään päivä kerrallaan. Työt jatkuvat normaalisti, enkä välttele esimerkiksi kahviloissa käymistä ainakaan vielä, pidän vain etäisyyttä muihin ja huolehdin itsestäänselvästä käsienpesusta. Ruokakaupassa voi käydä ihan normaalisti, ei tarvitse hamstrata koko kauppaa tyhjäksi. Maalaisjärjellä pärjää aika pitkälle. Aurinko paistaa, linnut laulaa ja kaduilla on ihana kävellä, kun ne on putsattu hiekoista. Kevät tulee kuitenkin! Täällä blogissa postailen kevyistä aiheista niin kuin muutenkin, aion siis laitella asukuvia ihan normaalisti linjoille. Luulen, että monet haluavat juuri nyt lukea niitä kevyitä juttuja ja unohtaa edes hetkeksi maailman murheet. Kyllä tämä tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti