sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Miniloma Tallinnassa



Vietettiin loppuviikolla, torstaista lauantaihin minilomaa Tallinnassa. Ajattelin, että olisi kiva mennä jonnekin lähelle muutaman päivän lomalle, joten kohteeksi valikoitui helppo ja aina ihana Tallinna. Hankin reissun jo useampi kuukausi sitten joululahjaksi avomielleni ja vähän itsellenikin. Alunperin meillä oli muuten tarkoitus lähteä viikkoa aiemmin, mutta laivaan sattui juuri niille päiville huolto, joten loma siirtyi viikolla. Parin yön visiitillä ehtii melko kivasti kierrellä kaupunkia, ja kävimmekin useammassa meille uudessa kohteessa, usein kun tulee varsinkin päiväreissulla käytyä vain ne samat paikat läpi. Toisaalta tykkään kaupungissa juuri siitä, että se on niin tuttu. Päätin etten stressaa valokuvaamisesta yhtään tällä reissulla, joten nappasin kuvia lähinnä puhelimella. Tältä näyttää kahden yön visiitti puhelimen läpi;


Hotelliksi valitsin tutun ja turvallisen Virun. Tiedän, että kyseinen hotelli jakaa varmasti mielipiteet sen ollessa juuri suomalaisten suosiossa, ja kyllähän siellä tälläkin kertaa oli muutama rymyryhmä, jotka eivät tosin meitä häirinneet laisinkaan. Tykkään varsinkin hotellin keskeisestä sijainnista ja olemme myös aina saaneet huoneen hyvällä näköalalla. Kuvassa maisema hotellihuoneemme ikkunasta käsin.


Tulopäivänä torstaina pyörimme lähinnä vanhassakaupungissa ja hotellin lähettyvillä, sillä aikainen aamuherätys vähän verotti. Sää ei ollut mikään paras mahdollinen harmaine taivaineen, eikä kaupungissa juurikaan tehdä lumitöitä, joten melkoista rämpimistä loskaisilla kaduilla oli kulkeminen. Vanhakaupunki on silti aina ihana, enkä koskaan kyllästy pastellitaloihin ja mitä upeimpien ovien bongailuun.


Kiersin myös heti lempiliikkeeni kaupungissa läpi, kuten Rotermannilla sijaitsevat  Bershkan, Pull&Bearin, Stradivariuksen sekä Reeden. Ostin Stradivariuksesta jo etukäteen nettisivuilta katselemani mekon, joka pääsikin samantien käyttöön, kun suunnattiin illalliselle. Mekko piristikin hyvin reissussa rähjääntynyttä olemusta. Syömään menimme jo aiemmilla reissuilla hyväksi todettuun Italialaiseen ravintolaan Amalfiin (Vana-Viru 13). Tilasin pastaa, joka sisältää erilaisia mereneläviä.


Perjantaina oli koko päivä aikaa tutkia Tallinnaa ja lähdimmekin heti aamupalan jälkeen liikkeelle. Vaikka olemme matkustaneet Tallinnaan vuosikaudet ja useamman kerran vuodessa, emme olleet aiemmin käyneet parhaalla näköalapaikalla Toompean kukkulalla, josta avautuu laaja näkymä vanhankaupungin ylle. Paikka tai tarkemmin sanottuna Kohtuotsan näköalapaikka on myös luultavasti se suosituin kuvauskohde kaupungissa, nimittäin tuolta pinkiltä seinältä tuskin on voinut kukaan esimerkiksi Instagramissa välttyä. Mikäli paikka on vielä näkemättä, löytyy se osoitteesta Kohtu 12.


Täysin sattumalta päädyimme toisellekin näköalapaikalle Patkulin näköalatasenteelle, josta aukesi näkymä kaupunginmuurille, torille ja satamaan. Tämän käymisen arvoisen paikan löytää osoitteesta Rahukohtu.


Olin löytänyt jo kotoa käsin Tallinnan kohteita tutkiessani mielenkiintoiselta kuulostavan kahvilan nimeltä Vahvlihaldjad, joka on tunnettu vaaleanpunaisesta sisustuksesta ja upeista kuppikakuistaan. Kahvila sijaitsee Palti Jaaman eli rautatieasemantorilla (Kopli 1). Olin kuullut parisen vuotta sitten remontin läpikäyneestä torista aiemmin, muttemme sielläkään lyhyimmillä visiiteillä olleet ehtineet käydä, joten nyt olikin hyvin aikaa kävellä paikalle. Torilla käynti oli oikein kiva kokemus ja samalla näki Tallinnaa vähän eri kulmasta. Itse kahvila oli melkoinen pettymys, sillä heillä ei ollut kahvia ollenkaan! Kuppikakut olivat kyllä kauniin näköisiä eikä maussakaan tosiaankaan valittamista, mutta kyllä kahvilasta kuuluisi ihan kahviakin saada. Onneksi olin napannut aiemmin päivällä toisesta paikasta kahvin mukaan, joten kahvikiintiö ei jäänyt ihan minimiin. 


Pakko vinkata yhdestä parhaimmista pizzoista, jonka olen syönyt (ja pizzaa olen syönyt paljon ;). Perjantaina etsittiin pizzeriaa ja tutkin vaihtoehtoja etukäteen netistä hotellilta käsin. Päädyimme Pizzanaut nimiseen ravintolaan, jonka olin itse asiassa pistänyt aiemminkin merkille ohi kävellessä Rotermannilla. Ravintola yllätti todella positiviisesti niin palvelua kuin ruokaa myöten. Valitsin pizzan, joka sisälsi kanaa, aurajuustoa ja päärynää, täydellinen yhdistelmä! Pizzanautin löydätte osoitteesta Roseni 13. Tänne palaamme varmasti!


Vanhankaupungin alussa olevat kukkamyymälät jaksavat ihastuttaa aina ohi kävellessä. Talviaikaan valikoima on tottakai paljon suppeampi, ja kukkia on tietysti saatavilla vähän kauden mukaan. Tällä kertaa tulppaanitarjonta oli parhaimmillaan.


Lauantaina meillä oli vielä hyvin aikaa kierrellä kaupungilla ennen laivan lähtöä kotiinpäin. Tallinnan arkkitehtuuri on ihastuttavaa, enkä koskaan kyllästy kulkemaan jo monen monta kertaa nähtyjä vanhankaupungin kujia. Lisäksi piipahdimme Solaris ostoskeskuksessa (Estonia puiestee 9), jossa emme olleet muuten aiemmin käyneetkään. Kyseinen ostoskeskus oli selkeästi enemmän paikallisten suosiossa, kun taas kaikkien tuntema Viru Keskus on enemmän turistien shoppailukohde. Solariksessa kävimme syömässä vähän tylsästi Vapianossa, kun emme viitsineet käyttää ajatusta ravintolan etsimiseen. Tein samalla huomion, että paikalliset tulivat perheineen isommallakin porukalla samaiseen ravintolaan syömään ja että siellä oli Suomen hintoja jonkun euron edullisempaa.


Päiväkahvit joimme ennen kotiin lähtöä vanhassakaupungissa Reval Cafessa, joita löytyy kaupungista useampi, kun ensimmäinen vaihtoehtomme Rukis (Viru 11) oli tupaten täynnä porukkaa. Tunnelmallisia kahviloita Tallinnasta kyllä löytyy, joten vaihtoehtoja olisi useampikin, enemmänkin tulee valinnanvaikeus minne menisi, joten usein tulee suunnattua sinne tuttuun ja turvalliseen. 

Aina ei tarvitse lähteä kovinkaan kauas saadakseen vaihtelua ja tunteakseen olevansa lomalla. Tallinnaan tuleekin varmasti palattua taas piakkoin, viimeistään kesällä.

4 kommenttia:

  1. Hei ihania, uusia vinkkejä Tallinnaan! Just ollaan huomenna tyttöjen kanssa varaamassa päivän retkeä Tallinnaan. Mahtava ajotus! Otan nämä ehdottomasti ylös ja tytöille jakoon :)
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos löysit uusia kohteita! :) Päiväreissu on kiva!
      Kiitos ja ihanaa viikkoa sulle myös <3

      Poista
  2. Kiitos vinkeistä Tallinnaan! Kiva saada uusia vinkkejä, mitä seuraavalla kerralla voisi katsoa.

    Tallinnan vanhasta kaupungista löytyy yksi ihana vaaleanpunainen kahvila ja sieltä saa myös kahviakin :D
    Kahvilan nimi: Tassikoogid

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihana jos tästä oli hyötyä! Ja kiitos paljon itsellesi myös vinkistä, googlasin tuon kahvilan heti ja sinne siis ensi kerralla! :)

      Poista