tiistai 21. elokuuta 2018

Kesälomalla..


..tehtiin sopivassa suhteessa suunniteltuja ja spontaaneja juttuja. Niin ihanaa, kun pystyi kerrankin reissaamaan ihan vain Suomen sisällä, lähes aina kun säästän lomapäiväni ulkomaanmatkoihin. Onneksi olin jättänyt yhden viikon lomaa elokuulle, sillä ajankohta oli ihan täydellinen säidenkin puolesta.

..ajettiin autolla satoja tai ehkä tuhansia kilometrejä, minkä lisäksi tuli istuttua useamman kerran bussissa.


..lähdettiin roadtripille Hämeenlinnaan, jossa en ollut koskaan aiemmin käynytkään. Päämäärämme oli eräs autotapahtuma, mutta piipahdimme pikaisesti keskustassa myös. Sieltä ajoimme vielä lähes kolmen tunnin matkan illaksi pikavisiitille Lappeenrantaan toiseen autotapahtumaan, josta ajelimme auringonlaskun aikaan kotiin. 

..ihailin upeaa Suomen luontoa ajellessa milloin missäkin suunnilla. Kirkkaan vihreä maasto on muuttunut pehmeämmän sävyiseksi ja pellot ovat kauniin kullankeltaiset.


..kävin kotipaikkakunnallani, kun oli vihdoin aikaa mennä yöksi. En ollut käynyt siellä sitten joulun. Oli kiva olla ihan rauhassa, sillä yleensä visiittini on melko minuuttiaikataulutettu kun haluan nähdä kaikkia perheenjäseniä, tällä kertaa en ollut sopinut mitään ja hengasin vain lähinnä isäni kanssa. 

..vietin yhden pitkäaikaisemman ystäväni kanssa päivää hänen asuinkaupungissaan Lappeenranassa. Kiersimme nähtävyydet linnoituksesta satamaan ja hiekkalinnalle, söimme hyvin, kävimme kahvilla parikin kertaa mitä sympaattisimmissa kahviloissa ja muutamilla kaupoilla.


..vietettiin kunnon turistipäivää Helsingissä, kun olimme jo aiemmin päättäneet mennä vuosien tauon jälkeen Korkeasaareen! Minusta kivoin juttu oli tuurilla saareen meno, näki hitusen Helsinkiä mereltä käsin. Korkeasaaren käynnin jälkeen kävelimme kahville Ursulaan, jossa oli ihana istua ulkona vielä kun tarkeni.

..kävimme Helsingissä loman aikana toisenkin kerran. Halusin vielä Merisatamanrannan Helsingin jäätelötehtaan kioskille, sillä saattoi olla viimeinen kerta tälle kesälle kun sinne ehdimme. 


..päätettiin ekstempore lähteä Orimattilaan erääseen autotapahtumaan ja piipahtaa matkan varrella lähellä olevassa Loviisassa.

..etsittiin Loviisasta kuvissa näkyvää auringonkukkapeltoa, joka lopulta löydettiin avuliaiden taksikuskien avulla. Tämän jälkeen näin matkan varrella muutaman muunkin auringonkukkapaikan, jotka laitoin mieleeni ensi kesää ajatellen.

..syötiin ihan liian monta kertaa ulkona - pizzaa, kiinalaista, jäätelöä...

..kävin parissa eri puusaunassa ja mietin, milloin minusta tuli niin huono saunoja? En viihdy kauaa kuumassa, vaan mieluummin istuin lauteilla löylyä heittämättä.

..mentiin loman lopussa mökille yöksi. Alkoi tuntua jo vähän syksyiseltä ja mietinkin, olikohan viimeinen kerta siellä tälle kesälle? Vielä ehti grillata makkaraa, pyöräillä pitkin kyliä ja olla koko päivän ulkona.

..keräsin omenoita mökin pikkuisesta puusta ja tein niin omenapiirakkaa kuin hilloakin. Kotiin palatessa hillo maistui puuron kaverina ihanalle ja lohduttavalle sateen ropistessa ikkunaan.

2 kommenttia:

  1. Mistä ihana mekkosi? Näyttää tosi hyvältä näin syksyyn....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekko on Zarasta, ostettu tosin alkuvuodesta jo. Näkyi esim. Täällä ; https://nann-e.blogspot.com/2018/05/palmujen-katveessa.html

      Kiitos, mekoilla mennään niin pitkälle kuin tarkenee :)

      Poista