tiistai 5. kesäkuuta 2018

Eating in Barcelona

Minulta toivottiin Instagramin puolella ravintolavinkkejä Barcelonaan. Kun ruokakuviakin tuli lomalla joitakin otettua, päätin laittaa muutaman hyväksi todetun paikan jakoon. Yksi lomailun kohokohdista on ehdottomasti ruoka. Lomilla ei kaloreita lasketa tai ajatella hiilareita. Barcelonassa vietetyn viikon aikana tulikin testattua monta eri ravintolaa. Pääsääntöisesti kaikki syömäni ruoka oli hyvää, pari kertaa päädyimme paikkoihin, joihin emme uudestaan menisi. Paras vinkkini löytää hyvä ravintola, on etsiä se syrjästä, mitä vaatimattomamman näköinen paikka ulkoa, voi olla se kaikista paras. Toinen vinkkini on puhelimeen ladattava Yelp -sovellus sekä GPS:llä toimiva karttasovellus Sygic. Molemmat ovat olleet meillä matkustaessa korvaamattomia apuja jo vuosia, ja näihin turvauduimme myös Barcelonassa. Yelpillä pystyy näppärästi hakemaan haluamaansa ruokaa, sovellus listaa ravintolat etäisyyden mukaan, sieltä näkee myös muiden arvosteluja ja kuvia sekä hintatason, todella näppärää! Tapakset ja sangria jäivät muuten tällä kertaa kokematta, mutta jäipähän jotain seuraavalle Espanjan vierailulle tulevaisuudessa.


Brunch & Cake by the sea (Passeig de Joan de Borbó 5). Tähän paljon hypetettyyn nimensä mukaiseen brunssiravintolaan olin törmännyt monesti somessa, mutten totta puhuen yleensä innostu näistä trendipaikoista niinkään. Brunch & Cakeja löytyy Barcelonasta parikin, joista toinen sijaitsi kuitenkin 300 metrin päässä hotelliltamme, joten mielenkiinnosta halusin paikassa käydä. Itse asiassa kävimme siellä jopa kahtena aamupäivänä, eli sain ihan hyvin tuntumaa. Olimme molemmilla kerroilla paikalla yhdentoista maissa, ensimmäisellä kerralla saimme odottaa pöytää jonkun aikaa, niin kuin moni muukin ja tällöin oli odotuslista nimillä. Ruoka kuitenkin yllätti positiivisesti, joten päädyimme paikkaan pari päivää myöhemmin, jolloin saimme suoraan pöydän. Listalta löytyy esimerkiksi bageleita, pannareita ja smoothieita. Annokset ovat hurjan isoja, niin isoja ettei niitä edes jaksanut syödä kokonaan smoothien kera, ja niiden ulkonäköön oli toden totta panostettu.


Artespañol, Paellas & Tapas (Carrer de Provença 271). Olin jo kotona päättänyt, että paellaa haluan syödä ehdottomasti. Söimmekin sitä useamman kerran, tässä paikassa söin yhden parhaimmista paelloista koskaan. Jos listalla on mereneläviä ne ovat valintani, joten oma paellani sisälsi muun muassa simpukoita ja mustekalaa. Hintataso ei mikään hurjan halpa, aika Suomen tasoa sanoisin. Paellaa saa muuten aina odotella vähintään puoli tuntia, sillä se valmistetaan asiakkaan tilauksesta. Tapaksia tässä paikassa olisi myös ollut hyvät valikoimat, sangriasta puhumattakaan.


La Pizza Pazza (Carrer Ample 44). Tästä pizzapaikasta oli fiineys kaukana, nimittäin pizzat syötiin pahvilautasilta muovihaarukoilla ja juomat juotiin tottakai muovimukeista. Pizza oli kuitenkin älyttömän hyvää, rapeat pohjat ja maistuvat täytteet. Täältä saa sekä valmiita paloja että listalta tilattavaa pizzaa. Paikalliset enemmänkin hakivat täältä pizzapalat mukaansa. 

Pizzeria San Marino (Carrer de la Ciutat 12). Tämän pizzerian erikoisuus on suhteellisen pikkuiset, mutta todella maistuvat pizzat, joissa täytteissä ei ole säästelty. Kävimme täällä kerran iltapalalla, joten pienemmät pizzat oliva juuri sopivat siihen hetkeen.


Tomo 2 (Carrer de l'Argenteria 61). Gelato on tottakai oleellinen osa lomaa ja kyseinen herkku onkin paheeni. Gelato on minusta paljon parempaa kuin tavallinen jäätelö, joten tunnustan syöneeni lomalla toisinaan parikin palloa päivässä. Maistoin monen paikan gelatoa, sekä rohkenin kerran tilata homejuustonmakuista versioita, ei huono muttei mikään suosikkikaan. Paras gelatoa löytyi Tomo 2 -nimisestä paikasta (ei kuvassa). Heillä on muutamia kioskeja pitkin kaupunkia, lähin löytyi kujalta hotellimme läheltä. Itse kioski on hyvinkin vaatimattoman oloinen, siellä tuntui kuitenkin aina ohi kävellessä olevan vähän jonoa, joten mielenkiinto heräsi. Maistettuani en ihmetellyt, nimittäin heidän gelatonsa oli tosiaan loman parasta.


Le Cucine Mandarosso (Carrer de Verdaguer i Callís 4). Tämän hyvinkin syrjäisellä kujalla sijaitsevan pastapaikan löysimme juuri Yelpin avulla. Täytyy sanoa että paikka oli niin vaatimattoman oloinen ulkoapäin, ettei sinne olisi ilman ohjeita löytänyt. Paikalle sai jonottaa, mutta huomasin, että Barcelonassa tuo jonotus nimilistalla on ihan normaali käytäntö. Odottelimme siis ulkona pöytää muutaman muun kanssa, vuoromme tullessa meidät huudettiin sisään. Sisustukseltaan ravintola oli viihtyisä, omaperäinen ja lämminhenkinen eripari tuoleineen. Tarjolla oli päivän pastalaatu, johon sai itse valita kastikkeen. Menuun kuului myös juoma, valitsemansa jälkiruoka ja kahvi. Tässä ravintolassa minusta hinta-laatusuhde kohtasi mainosti.

Tucco Real Food (Carrer dels Còdols 27). Tämä pastapaikka oli hyvin samantyyppinen kuin edellinenkin, menuun kuului pasta, juomat ja jälkiruoka. Listalta tosin sai valita itse myös pastalaadun ja siihen kastikkeen. Valitsin spagetin tomaattisella rapu-simpukkakastikkeella, joka oli valehtelematta yksi parhaista syömistäni pastoista koskaan. Jälkiruoka oli ihanan kotikutoista. Tämä ravintola oli myös reissun edullisin, eli mikäli etsitte todella hyvää mutta halpaa pastaa, menkää tänne!


Makamaka (Passeig de Joan de Borbó 76). Tämän rennon ja viihtyisän burgeripaikan löysimme kerran sattumalta kun etsimme ihan toista ravintolaa. Makamakan paras juttu oli ehdottomasti rantabaarimainen rento tunnelma. Heillä on tarjolla erilaisten juomien lisäksi freesit burgerit, joissa maistui tuoreet raaka-aineet. Olen todella nirso hampurilaisten suhteen, mutta tämän paikan kanahamppari oli jotain älyttömän hyvää, niin hyvää että täälläkin kävimme pari kertaa. Hintatasoltaan ei mikään halvin, mutta kohtuuhintainen kylläkin. Pisteet tarjoilijalle, joka ehdotti minulle perus colan tilalle heidän omaa raikasta limsaansa (kuvassa). Vinkkinä muuten, että erikseen tilattavat ranskalaiset ovat niin isot, että ne riittävät mainiosti kahdelle. Tämä paikka on loistava rentoon illanviettoon.

2 kommenttia:

  1. Nämä lähtevät kyllä testaukseen omalla reissulla, niin herkullisilta näyttää. Yleensä juuri se onkin itselle hankalinta päättää reissatessa, että missä söisi. :D Ja nuo sovellukset lähtevät myös testaukseen! Juuri mietinkin, että mikähän olisi hyvä ja kätevä karttasovellus kun tulevalla reissulla tulee vierailtua useammassa etelä-euroopan kaupungissa. Tästä(kin) kattavasta postauksesta sai siis paljon hyviä vinkkejä matkaan, kiitos. :)

    -L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sait vinkkiä ravintoloihin! :) Mitään terveysruokaa ei kyllä tosiaan, mutta lomalla kuuluukin syödä mitä haluaa :D Ravintolatarjonta Barcassa on kyllä melkoinen, joten valinnanvaikeushan siinä tulee! Me usein reissussa mietitään mitä halutaan syödä ja sitten etsitään hyvältä vaikuttava paikka Yelpistä ellei tule muuten vastaan. Tuo karttasovellus maksaa muistaakseni parisen kymppiä, mutta ollut meille lomilla niin iso apua (kävellään PALJON) että mielellään siitä vähän pulittikin. Olen varmasti maininnut sen joskus aiemminkin, ollaan käytetty sovellusta jo useampi vuosi.

      Voi vitsi, sulla on varmasti mahtava loma tulossa! :)

      Poista