sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Matkailuvuosi 2016

Mukavaa alkanutta vuotta 2017 kaikille sinne ruudun toiselle puolelle! Kiitos että olette pysyneet blogini mukana, olen tosi iloinen kaikista saamistani kommenteista, siellä on kyllä ihan mahtavia tyyppejä! :)  En voi käsittää, että yksi vuosi on taas mennyt ihan hujauksessa. Viime vuoteen mahtui paljon kivoja juttuja, jos edellinen vuosi oli suhteellisen surkea, oli 2016 niin paljon parempi. Päällimmäisenä ilonaiheena kaksi uutta työpaikkaa, ja ylipäätään työ, josta oikeasti tykkään - minulle on tärkeää mennä töihin hymyssä suin. Tuli myös matkusteltua ennätyspaljon omassa mittakaavassani, joten ajattelin tehdä pienen koosteen vuoden reissuista ennen kuin on aika aloittaa uusivuosi kunnolla täällä bloginkin puolella.Maaliskuussa pakkasimme matkalaukut ensimmäistä kertaa vuodelle, kun suuntasimme ensin muutamaksi päiväksi Sveitsiin Genveveen. Odotin keväisiä kelejä, mutta sää yllätti tyystin - räntää tuli alas ja keväästä ei ollut juuri tietoakaan. Tämä oli toinen kertamme kaupungissa, sillä kävimme siellä myös pari vuotta sitten. Emme siis nyt kierrelleet oikeastaan mitään nähtävyyksiä, kun olimme nähneet ne jo aiemmin. Geneve on älyttömän kallis kaupunki, joten mikään shoppailijan unelma se ei ole. Minusta paikka on hyvä parin päivän piipahdukseen, siinä ehtii hyvin nähdä kaikki tunnetuimmat nähtävyydet, muttei ehdi mennä ihan vararikkoon. Me olimme kaupungissa neljä päivää. Jokatapauksessa Geneve on tosi kaunis kaupunki jokineen ja vanhoine rakennuksineen.
Genevestä siirryimme junalla Ranskaan Pariisin, jossa kävin itse myös toista kertaa. Pariisi ei sulattanut kummankaan sydäntä ja itse asiassa tajusin, että minulta jäi iso kasa kuvia matkalta julkaisematta. Harmitti kovasti kun en päässyt osallistumaan kaupungissa ollessa Marimekon muotinäytökseen, koska saavuimme Pariisiin päivän liian myöhään. Reissusta matkamuistoksi lähti Chloén Georgia laukku. Yhteensä matkalla olimme yhdeksän päivää ja vaikkeivat säät ihan suosineet, oli matka kiva kuitenkin kaikesta huolimatta. Pariisi ei kuitenkaan jotenkin sytytä, joten sinne ei ole haaveissa palata lähiaikoina.
Huhtikuun alussa oli aika pakata taas laukut, kauaa emme siis matkojen välillä kotona viihtyneet. Tällä kertaa suuntasimme Italiaan, jossa emme ole aiemmin käyneet. Vietimme ensin viikon Milanossa, kunnes matkustimme junalla pienempään kaupunkiin Bresciaan vielä muutamaksi päiväksi. Italia oli ihan uskomattoman ihana! Ruoka oli hyvää, ihmiset älyttömän ystävällisiä, ostosmahdollisuudet mahtavat, upea arkkitehtuuri ja kaiken lisäksi Italiassa oli jo ihan kesä näin aikaisessa vuotta. Varsinkin Milano nousi lempikaupunkieni listaan ja lähtisin sinne ihan koska vain uudelleen! Brescia sen sijaan oli supersymppis aitoa italialainen kaupunki, josta sai maailman parasta pizzaa. Italian matkan aikana tuli syötyä gelatoa aivan ennätyspaljon, enkä ole missään saanut niin hyvää jäätelöä.
Toukokuun puolessa välissä oli aika suunnata jokavuotiseen tapaan reiluksi pariksi viikoksi Etelä-Ranskaan Cannesiin. Olimme kaupungissa nyt neljättä vuotta peräkkäin, mutta paikka ihastuttaa aina vain! Olimme paikalla taas filmifestivaalien aikaan, jolloin kaupunki kuhisee mitä tyylikkäämpää porukkaa ja siellä on ihan oma tunnelma. Cannesissa yhdistyy sopivassa suhteessa ranta- ja kaupunkiloma, sieltä löytyy vuosienkin jälkeen aina jotain uutta. Voisin matkustaa sinne pelkästään noiden maailman parhaiden pirtelöiden takia, heh. Lisäksi kaupungista on hyvät kulkuyhteydet läheisiin kaupunkeihin....joten makustimme sieltä myös Nizzaan sekä Monacoon. Monacossa kävimme useamman kerran sekä olimme ihan hotellissa yötäkin siellä. Nizza ei ole koskaan kuulunut lemppareihini, siellä käynti kuulu kuitenkin aina Etelä-Ranskan lomaan ja mielelläni vietän siellä päivän lomasta. Pienelle valtiolle Monacolle olen alkanut pikkuhiljaa lämpenemään, ensimmäisillä vierailuilla siellä kun en ihan innostunut tästä pikkuisesta, mäkisestä maasta, mutta monta kertaa siellä käyneenä olen alkanut pitää paikasta.Kesä meni hyvin pitkälti töissä ja reissasimme lähinnä autolla Suomen sisällä. Alkutalvesta alkoi kuitenkin tuntua, että jonnekin viikonloppureissuun on päästävä, joten marraskuussa matkustimme Tallinnaan pariksi yöksi. Itse asiassa olimme käyneet kaupungissa vuoden aikana jo pari kertaa päiväreissulla tammi- ja elokuussa. Vasta tätä koostetta tehdessä tajusin, kuinka usein Virossa olimme vierailleet. Olen aina tykännyt Tallinnasta tosi paljon, se on lähellä, edullinen matkakohde ja täysin erilainen kuin Suomi.

Vuosi 2016 jääkin mieleen matkailuvuotena, viisi valtiota, seitsemän kaupunkia. Tältä vuodelta odotan myös montaa reissua, mutta saa nähdä kuinka aikataulut lomailuun saa nyt järjestettyä. Tämä vuosi tulee olemaan vähän erilainen ainakin siinä suhteessa, ettemme lähdekään toukokuussa Cannesiin, mitä olemme tehneet jo useamman vuoden. Toisaalta odotan toukokuuta Suomessa, sillä se on lempikuukauteni, enkä neljään vuoteen en ole päässyt kokemaan esimerkiksi sitä kun koivuihin aukeaa kunnolla lehdet. Saatamme kyllä päätyä Cannesiin eri vuodenaikaan, jos hyvin käy. Matkustus on siis suurena haaveena aina, itse asiassa ensimmäinen reissu onkin jo varattu! Lähtö on jo muutaman viikon päästä. Varasin juuri lennot ja hotellit, mutten vielä paljasta kohdetta. Kaupunkikohde kuitenkin Euroopassa kyseessä, jossa emme ole aiemmin käyneet.

2 kommenttia:

 1. Täällä toinen joka on täysin rakastunut Italiaan! Olen käynyt Italiassa Venetsiassa, Napolissa, Sorrentossa ja Caprin saarella, aivan ihania paikkoja kaikki. Myös Milano ja Rooma olisi haaveena ja muistankin sinun Milano-postausta lukiessa ajatelleeni, että tuonnekin on kyllä joku päivä päästävä. :) Toivottavasti päästään molemmat reissaamaan tänäkin vuonna ja ruksaamaan uusia käytyjä paikkoja kartalta yli. :)

  -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä yllätyin niin Italian suhteen ja sinne on pakko päästä uudelleen, jos ei tänä vuonna niin seuraavana ainakin! Rooma ainakin on listalla. Milano kyllä voin lämmöllä suosittaa :) Tykkään myös älyttömästi Espanjasta, vaikkei siellä viime vuonna käytykään, jospa tänä vuonna taas Barcelonaan...
   Toivottavasti tosiaan päästään molemmat matkustelemaan :)

   Poista