lauantai 17. syyskuuta 2016

Shopper bag





Mainitsinkin ohimennen, että seuraava laukkuni tulee olemaan tyyliltään hitusen erilainen kuin mitä yleensä suosin. Vaikka panostan mielelläni laukkuihin, niin toisinaan merkkiveskojen suojeleminen alkoi ärsyttää. Älkää käsittäkö väärin, tavarat ovat tottakai käyttöä varten, mutta minulle on tärkeää pitää laukut hyvässä kunnossa jälleenmyyntiä ajatellen. Olenhan nopea kyllästymään, makuni muuttuu, enkä voi vannoa että mikään tavara on minulla vuosia ellei vuosikymmeniä. Shopper -mallinen laukku on ollut mielessä pitkään, siitä asti kun myin viimeisen Neverfullini (omistin yhdessä vaiheessa kolme Neverfullia, huh). Muutama kalliimpi malli olikin jo valmiiksi katsottuna, yksi potentiaalinen vaihtoehto oli Célinen Phantom Cabas, josta olen täällä blogissakin kirjoitellut. Aloin kuitenkin miettimään shopperin käyttötarkoitusta itselläni; haluan laukun joka kestää mitä vain, jossa voin rennosti kuljettaa lähes koko omaisuutensa, laittaa sinne eväät töihin, laskea lattialle (mitä en mielelläni vaikka ravintolassa tee, laukku tarvitsee oman tuolin), käyttää säällä kuin säällä, vesisateelta suojelematta, ottaa mukaan minne vain, kuten kiihdytysajoihin, jossa kumi käryää (joo, älkää kysykö mitä siellä teen). Sellainen huoleton jokapaikan laukku, jonne mahtuu tavarat vaikka yhden yön reissulle.

Tekonahkaa en kuitenkaan huoli, sillä se ei ensinnäkään näytä minusta hyvältä saati kestä käyttöä laisinkaan, joka rajasikin jonkun verran laukkuja pois. Minulta on muutaman kerran pyydetty postausta edullisemmista laukuista, ja olenkin tätä useasti aloittanut, homma tyssää kuitenkin siihen, etten yksinkertaisesti löydä tarpeeksi makuani miellyttäviä malleja, että niistä saisi postauksen aikaan. Suosittelen kuitenkin katsomaan ihan ketjuliikkeiden mallistoja läpi, esimerkiksi Selected Femmellä on tosi kivoja aitonahkaisia laukkuja, joskus Zarassa saattaa onnistaa ja Massimo Duttilla on kauniita malleja. Jälkimmäisestä löysin tällä kertaa omat kriteerini täyttävän laukun; sopiva koko, laadukkaan oloinen nahka, vetoketjusuljenta, hinta ei ihan älytön, ainoastaan väriä pohdin, sillä toiveissa oli musta ja tämä laukku on tummansininen. 

Kävimme taannoisella Tallinnan reissulla monet kerrat Massimo Duttin liikkeessä sovittamassa laukkua, mutten vain osannut päättää tykkäänkö sinisestä väristä vai en, joten laukku jäi liikkeeseen ja minä lähdin Suomeen. Sanottakoon vielä, että olin kotona jo monet kerrat ennen putiikkiin menoa katsellut laukkua nettisivuilla. Tummansininen väri huijaaa itsensä valosta riippuen mustaksi, mutta ei sininenkään hullumpi ole - tarvitseeko aina olla musta? Pähkäilyjen jälkeen tilasin laukun suoraan heidän nettisivuiltaan, toimitus oli supernopea. Tämä laukku tuskin tulee blogissa ihan kauheasti näkymään, sillä tämä on tosiaan "sadesään" laukkuni, ja asukuvia ei tule huonoilla ilmoilla kuvattua. Halusin kuitenkin tämän teille esitellä, mikäli joku muukin etsii vähän edullisempaa aitonahkaista shopperia, löydätte laukun täältä. Tässä laukussa päätin siis vähän pihistää, mutten sano etteivät merkkilaukut edelleen kiinnosta - päinvastoin, uusi unelmalaukku on tottakai jo haaveissa, palaan siihen myöhemmin...

15 kommenttia:

  1. Hyvä valinta :) ihana kokonaisuus jälleen. Mistä neule? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Neule on kanssa Massimo Duttilta, tilasin laukun kanssa! Löytyy täältä:

      http://www.massimodutti.com/fi/women/sweaters-%26-cardigans/view-all/pearl-knit-sweater-c1703019p7362704.html?colorId=251&categoryNav=1703019

      Mulla on koko S (normisti käytän neuleissa XS)

      Mukavaa viikonloppua! :)

      Poista
  2. Voi onpa kiva! Itse olen myös katsellut shoppereista budjettiversiota ja Marimekolta tulikin upea nahkashopper myyntiin loppukesästä, se on harkinnassa tällä hetkellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tosin täytyy sanoa, että kynnys merrkilaukkujen jälkeen tähän oli melkoinen. Jouduin vähän mennä itseeni, että miksi ihmeessä aina pitäisi olla luksuslaukku? :D Tuli vai? Tarkoitatko Miniä-mallia? :) Marimekko on kyllä viime vuosien aikana päivittynyt upeasti "tähän päivään" :)

      Poista
    2. Oiskohan se toi Miniä! Sokokselta sen bongasin, enkä aiemmin täällä Oulussa ole malliä nähnyt. Googlasin ton mallin ja se mitä katsoi ei ollu mun mieledtä noin "pitkä". Pitääpä ens kerralla Sokoksella tarkistaa mikä malli on.

      Poista
    3. Mä oon kanssa katsonut sitä mallia ja se on livenä tosi kiva! :) Mustaa en kuitenkaan löytänyt, tummanvihreää vain! Ihan loisto laukku varmasti.

      Poista
    4. Joo minä näin just mustan ja sen vihreän. Se vihreäkin oli aika makea!

      Poista
    5. Joo, ei aina tarvi olla musta ;)

      Poista
  3. Hei, käyt säkin kiihdytysajoja kattomassa? Siis mun mielestä se on mitä hienointa autourheilua. Ja siellä varikkoalueellakin on tosi nastaa kierrellä. Alastarolla heinäkuussa saa aina takuu varman rusketuksen ja pääsee jutskaamaan Janne Ahosen kaa👍😊.
    Aivan huippu laji👍
    Kiva laukku😊.
    -Taru-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo käyn, mutta täytyy sanoa ettei kyllä ole ihan mun juttu :D Mutta välillä täytyy uhrautua ;) Mä en ole kumma kyllä noista autoista innostunut ja niissä ajoissa vain istun (retkituolilla) ja odotan, että pääsisi pois :D Me käydään siis lähinnä ihan katuautojen kisoissa. Käy katsomassa täältä videoita, jos kiinnostaa:

      https://www.youtube.com/user/Jamboolio

      Ihanaa sunnuntaita! :)

      Poista
  4. Voi ompa kiva! MUTTA onko tuossa kultainen vetoketju? Pakko olis hopeinen olla.. :D

    T. Jutta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kultainen on joo, mutta ei se kyllä käytössä ihan hirveästi näy...

      Poista
  5. Näyttää kivalta! Onko pohja yhtään jämäkkä vai lötköttääkö pussimaisesti?
    En tiennyt että Duttin nettikauppa toimittaa Suomeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Pohja on lötkö, malliltaan aikalailla Neverfullia vastaava. Joo keväästä asti toimittanut ja kohtahan heidän myymälä löytyy myös Helsingistä!

      Poista
    2. Oivoi, pitääköhän munkin tilata tämä kokeeks kotiin sitten. Vetskarillisia on tarjolla vähän!
      Toi pohja vähän mietityttää kyllä, toivoisin sen pysyvän muodossaan..

      Poista