sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Favourite handbag


Niin kuin muissakin jutuissa, myös laukkujen suhteen mieltymykseni menevät kausittain, toisinaan käytän samaa laukkua ihan jatkuvasti. Lempparilaukkuni onkin viime aikoina ollut Célinen Mini Belt bag, toimii joka asussa ja tilanteessa. Ostin laukun noin vuosi sitten, kun ensin kotona kävi Balenciagan Classic City, joka ei kuitenkaan ollut ihan mitä halusin ja palautin sen haikein mielin (tosin huolisin saman mallin edelleen vaikkapa harmaassa mokkanahassa). Tilalle tuli tämä Belt Bag, joka on täyttänyt kaikki odotukseni moninkertaisesti. Aluksi pelkäsin vähän kuinka epäkäytännöllinen suljenta on, saati kuinka laukku kestää painoa (suositus on ettei yli 5 kg) tai ovatko "vyöt" liikaa? Laukku on kuitenkin ollut omassa käytössäni ihan täydellinen kaikin puolin ja nappaan sen kaikista useimmiten mukaan. Koko on juuri sopiva, ei liian iso, mutta mukaan mahtuu kaikki tarvittava. Varsinkin sellaisina päivinä, kun mukana on kannettava niin aurinkolasit kuin sateenvarjo on tämä laukku valintani. Laukkuparka on joutunut myös kovien sääolosuhteiden runnomaksi, sillä se on kastunut useamman kerran ihan totaalisesti tai ollut polttavassa auringonpaisteessa. Vaikka yritän suojella laukkujani sateelta parhaani mukaan, enkä välttämättä ota niitä ulos kauheammilla keleillä, ei tämä ole välttynyt kastumiselta, varsinkin ulkomaanmatkoilla. Kumma kyllä tässä ei näy suurempia tuhoja, varsinkin kun Célinen laukkuja ei saisi suojata itse laisinkaan, enkä ole niin tehnyt.

Tästä päästäänkin siihen, että vaikka rakastan upeita laukkuja ja sijoitan niihin mielelläni, toisinaan kalliimmat laukut myös ärsyttävät. Säille kuin ei mitään voi, ja olen monesti kulkenut laukku muovipussissa sadekuuron yllättäessä. Onhan se naurettavaa touhua, mutta haluna pitää laukuista kuitenkin hyvää huolta. Ajattelinkin, ettei laukun tarvitse olla aina merkkilaukku ollakseen kaunis ja kestävä. Todella vaikea kuitenkin päästä tästä ajattelutavasta, kun on upeiden laukkujen makuun päässyt. Useimmiten ne ihanammat laukut myös löytyvät luksusbrändien valikoimista. Mutta jos pitäisi valita, ostanko laukun vai lähdenkö ulkomaille, valitsen ehdottomasti jälkimmäisen. Seuraavaksi ajattelinkin kuitenkin hankkia sellaisen edullisemman laukun, jonka kanssa ei tarvitse varoa mitään, sen voisi huoletta napata mukaan kauheammallakin ilmalla. Yksi potentiaalinen yksilö minulla onkin jo mielessä, jota olen käynyt sovittamassakin, mutta väri vielä mietityttää...

10 kommenttia:

  1. Moikka, sama asia noissa ihanissa merkkilaukuissa kanssa ärsyttää, että ei saa kastua ja kun Suomen säät nyt ovat tällaisia kuin ovat. Toki ymmärrän, että nahka ei tykkää kastumisesta, mutta silti, onhan laukku käyttö tavara.
    Itse ostin Mulberryn Alexan pitkän haaveilun jälkeen, tosin second handina, mutta tosi siisti ja hyvä kuntoinen. Ja nyt aina kun sen aamulla otan mukaani, pitää ottaa huomioon päivän sää tai sitten juuri laittaa se suojaan muovipussiin :(.
    Miten itse olet suojannut mini alexan?
    Terv, Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, käyttötavaraa mutta pahaa tekee aina jos laukku pahasti kastuu (jälleenmyyntiä ajatellenkin). Siksi seuraavaksi hankinnassa "merkitön" laukku :)
      Taisit ostaa Alexan minulta? :D Ja sen voi huoletta suojata suojasuihkeella ja niin pitääkin :)

      Poista
  2. Ihana laukku! :) Tuo on kyllä totta, että Suomen vaihtelevassa säässä on ikävää pitää kalliimpaa laukkua mukana, kun ikinä ei tiedä mitä päivän aikana tapahtuu. Minulla on Vuittonin canvas laukkuja ja pidän niistä juuri siksi, ettei pieni tai vähän isompikaan vesisade haittaa (nim.merk. Juuri eilen pyärilin sateessa töistä kotiin ja laukulle ei tapahtunut mitään).
    Tykkään blogistasi todella paljon, mutta liian harvoin tulee kommentoitua! Minusta olisi ihanaa seurata sinua Instan lisäksi Snäpissä. Onko sinulla tiliä? Jos ei harkitse, koska minä ainakin seuraisin! ;)
    Mukavaa alkavaa uutta viikkoa! :)
    Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ihan totta, vaikka laukut ovat käyttötavaraa niin silti inhottaa kaatosateessa kannella :/ Minulla oli myös ennen Vuittonin canvas laukkuja, materiaali on kyllä todella käytännöllinen Suomen säihin! :) Kyllästyin kuitenkin niihin (niin kuin kyllästyn tosi nopeasti aina ihan kaikkeen) ja enää minulta löytyy Petit Noe, jossa siinäkin on jonkun verran (vaaleaa) nahkaa... Toiveissa olisikin edullisempi nahkalaukku, jonka suojaisin kunnolla, eikä sen kanssa tarvitsisi varoa :)

      Ihana kuulla, että tykkäät blogistani - kiitos tosi paljon! <3 Arvostan tosi paljon, että käytit aikaasi ja jätit kommentin :)

      Mä en tuosta Snäpistä ole innostunut, kun mulla Insta on se. Tai siis en sommittele kuvia muutenkaan, eikä tilini ole viimeisen päälle hiottu niin kuin nykyään kuuluisi, vain julkaisen Instassa nopeasti näpättyjä räsyjä, eli Snäppi olisi vain toistoa. Muutenkin tulee käytettyä ihan liikaa aikaa naama puhelimella tai läppärin ruudulla, että Facestakin olen luopunut :D Kiva kuitenkin kuulla, että seuraisit myös Snäpissä, ei pidä koskaan sanoa ei koskaan :D

      Mitä ihaninta syksyä! :)

      Poista
  3. Tuo belt on kyllä niin nätti! Pari kertaa sitä itsekin sovitellut, mutta juuri jäänyt mietityttämään nuo narut kuin myös avaussysteemi. Kaunis kuin mikä ja aina sitä muilla ihailen :) koko ois kyllä just eikä melkein, koska en osaa enää käyttää niitä isoimpia vaan kätevä pikkulaukku tarttui melkein aina mukaan. Paitsi tietty Trapeze <3

    Ja täällä myös yksi, joka juoksee välillä laukku muovipussissa :D ja siksi pohdin aina välillä niitä vähän edullisempia, yhtään silmää täysin miellyttävää ei vielä ole tullut joten metsästys jatkuu. Mielenkiinnolla odotan, mihin sä oot päätynyt!


    Ps. Mokkanahkainen balenciaga,ah <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on, tykkään siitä tosi paljon! :) Pikkulaukut on kyllä näppäriä, kun kädet saa vapaaksi.

      Hahah, no hyvä etten ole ainut muovipussin kantaja :D Mutta onhan se vähän älytöntä kyllä :D Ja ihan sama juttu, ei vain löydy sellaista edullisempaa laukkua, joka tarpeeksi makua miellyttäisi. Nyt olen ajatellut tätä Massimo Duttin laukkua : http://www.massimodutti.com/fi/women/bags-%26-purses/view-all/tote-bag-with-pompom-detail-c1710519p7363461.html?colorId=407&categoryNav=1710519

      Shopper-malli on ollut mielessä pitkään, mutten tiedä haluanko kuitenkaan panostaa siihen ihan niin paljon... Vaikka niin Céline kuin YSL on ollut mielessä. Tuota Massimon laukkua kävinkin Tallinnassa sovittamassa useaan otteeseen, muuten kaikinpuolin näppärä, mutta väri on tummansininen...

      Poista
    2. Jotenkin aavistelinkin, että vois olla massimon laukusta kyse! :) niissä on kyllä nahka ja hinta ollut kohdillaan!

      Tummansininen on tietysti ehkä vähän hankala, vaikka klassikko onkin. Mustan asun kanssa vaan erottuu niin selkeästi kuin muiden kanssa. YSL:n shopperi kuin Celinen cabas on ollut yhtälailla mielessä, mutta voi olla ettei päätyisi niin ahkeraan käyttöön kuin toivoisi - tai mistä sitä tietää!

      Poista
    3. No jep, tuokin vaikutti tosi laadukkaalle ja siinä oli kaikenlisäksi vetoketju, mitä monessakaan shopperissa ei ole. Katselin tuota ensin netissä ja liikeessä kävimme kolme kertaa sitä sovittamassa ja siellä näytti ihan mustalle. Luonnonvalossa varmaan siniselle. Pitää varmaan tilata kotiin mallailtavaksi :D Toisaalta olen miettinyt, onko se sininenkään niin paha, tarviiko aina olla musta? Mutta ei tuokaan mikään ilmainen ole, niin täytyy harkita supertarkkaan! Mulla on ihan samat ajatukset, että tuleeko shopperia kuitenkaan käytettyä ihan niin paljon, että siihen kannattaa panostaa... Célinen Phantom Cabas on myös aika painava enkä tiedä haluanko ostaa samaa laukkua kuin kaverilla :D YSL on taas ehkä vähän liian jämäkkä... On taas hankalaa :D

      Poista
  4. Itseänikin harmittaa jos kallis laukku joutuu sateeseen ja kastuu. Itsellänikin olisi etsinnässä joku musta ja edullisempi käyttölaukku, tarvitsisin sekä pienen crossbodyn että isomman arkilaukun. Olisi huippua, jos kertoisit mitä laukkua olet miettinyt! Ja etenkin jos vaihtoehtoja on useampi, niin esittelisit niitä :) Ehkä löytäisin sitä kautta laukut omiinkin tarpeisiini.
    Tämä Belt bag on kyllä kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, muutama pisara ei mitään haittaa, mutta kaatosade kylläkin, siinä kun ei sateenvarjokaan enää auta. Minulta on itse asiassa pyydetty aiemminkin postausta edullisemmista laukuista, mutta homma tyssää siihen etten yksinkertaisesti löydä niin montaa makuani miellyttävää laukkua, että niistä saisi postauksen aikaan :/
      Zaralla on ainakin ollut aitonahkaisia laukkuja joista tykkään ja Massimo Duttilla on kivoja laukkuja, kannattaa katsoa ainakin nämä ;)

      Kiitos! :)

      Poista