tiistai 18. marraskuuta 2014

Vinkkejä (talvi) lentopukeutumiseen

Matkailusta puheenollen, sain pyynnön koota asukollaaseja lentämistä varten niin, että asut soveltuvat sekä Suomen kylmään ilmastoon että lämpimiin maihin. Idea oli mielestäni tosi kiva, monet kun talvisin lämpimään matkustavat täältä kylmästä Suomesta. Aloin heti pohtia päässäni asuja, lennolla kun haluaa näyttää tyylikkäältä, kuitenkin täytyy olla mukava olla sekä pärjätä erilaisissa sääolosuhteissa, tässäpä siis haastetta kerrakseen! Itse mukavuudenhaluisena en lähtisi koko asua lennolla vaihtamaan, sillä tiedättehän ne lentokoneen ahtaat vessat, ei paras pukuhuone, joten suosisin kerrospukeutumista. Tässä nyt muutamia vinkkejä, kuinka itse pukeutuisin lennolle. Laukuksi kaikkiin asuihin päätyi Louis Vuittonin Neverfull GM, sillä se toimii itselläni aina lentolaukun virassa. Ison laukun lisäksi otan välillä jonkun pienemmän laukun mukaan lennolle, josta passi ja rahat ovat nopeasti saatavilla.

nahkatakki Mango - karvaliivi Only - kengät UGG - pusero Mango
farkut Topshop - huivi BeckSøndergaard - ballerinat Aldo

Lentoasua valitessa kannattaa pyrkiä siihen, ettei kanna kauheasti mitään turhia vaatteita mukanaan, vaan sellaisia joille on käyttöä myös määränpäässä. Yksi loistava vaatekappale on nahkatakki. Nahkatakki on myös melko painava, joten tässäkin suhteessa se päällä kannattaa lähteä reissuun, niin matkalaukku säästyy painolta. Jos ei ole ihan kauhea vilukissa eivätkä pakkasasteet yllä vielä hirveän suuriin lukemiin toimii nahkatakki loistavasti, sen päälle vielä muhkea karvaliivi ja villainen huivi lämmittämään. Suuri huivi toimii myös lennolla viltin asemassa. Nahkatakki menee reissussa oikeastaan kaikkien vaateiden kanssa illan viiletessä. Farkut ja valkoinen pusero toimivat helppoina vaatteina myös määränpäässä ja lämpimiinkin maihin on hyvä varautua edes yhdillä pitkillä housuilla. Vaikka Uggit otan yleensä itse vasta siinä vaiheessa käyttöön, kun pakkanen lähentelee pariakymmentä astetta, en voinut kuitenkaan olla pohtimatta, kuinka ihana niissä olisi matkustaa, niin lämpimät, pehmeät ja mukavat! Mini Uggit ovat myös sen verran pikkuiset, että ne mahtuvat laukkuun, kannattaakin varata muovikassi mukaan, jonne kengät voi sitten näppärästi laittaa (kukaan tuskin haluaa kenkiä paljaalleen muiden tavaroiden joukkoon). Määränpäässä isot kengät voi vaihtaa laukussa mukana kulkeviin ballerinoihin. Jos Uggit eivät kuitenkaan tunnu omilta voi tähän asuu vaihtaa vaikkapa nilkkurit niiden tilalle, itse en kuitenkaan saappaissa lähtisi lentämään, sillä kokisin ne epämukaviksi lennolla, varsinkin kun yläilmoissa jalat (pohkeet) usein turpoavat. Kun kuumuus sitten paikan päälle saapuessa yllättää on helppo heittää niin takki, liivi kuin huivi Neverfulliin.

karvaliivi Only - nahkatakki Mango - mekko Mango - ballerinat Pretty Ballerinas
huivi BeckSøndergaard - nilkkurit Zign

Jos ei halua farkuissa lentää toinen vaihtoehto on mekko, sen kanssa villaiset sukkahousut ja pärjää Suomenkin päässä. Sama nahkatakin ja karvaliivin combo lämmittää tätäkin asua. Juuri kirjoittelinkin mekon ja karvaliivin yhdistelmästä ja sehän olisi aivan loistava asu myös lentämiseen! Perille päästessä karvaliivin voi heittää laukkuun, sukkahousut ottaa pois jo lentokoneessa ja kengät vaihtaa ballerinoihin. Mekko on toimiva vaate myös lämpimässä ja pitkät hihat suojaavat palamiselta, lisäksi musta mekko on todella monikäyttöinen, menee niin päivällä kuin illalla, nahkatakin kanssa ja ilman. Leopardiballerinat tuovat kivasti sitä jotain simppeliin mustaan mekkoon.



villakangastakki Vila - nilkkurit Tamaris - pusero Mango - hame Mango
 
Jos nahkatakki tuntuu kaikesta huolimatta liian vähältä on toinen vaihtoehto villakangastakki, se kun menee jotenkuten Neverfulliin tai ainakin kohtalaisen helppo kantaa esimerkiksi matkalaukun päällä. Paksussa untuvatakissa en lähtisi matkustamaan, liian hankala kuljettaa. Keveä hame (vitsit, että ihastuin hameeseen tätä kollaasia tehdessäni) sekin menee loistavasti myös määränpäässä ja villaisten sukkahousujen kanssa myös Suomen ilmastossa. Mustat nilkkurit pienellä korolla tuovat vähän ryhtiä asuun, mutta matalilla koroilla jaksaa myös matkustusrumban. Joten perille saavuttaessa takki ja huivi laukkuun, nilkkureiden tilalle ballerinat ja loma-asu on siinä!

villakangastakki Vila - raitamekko Saint Tropez - huivi BeckSøndergaard - kengät Converse

Jos säät sallivat lähteä Converseissa nehän olisivat omiaan lennolla, helpot myös reissussa, sillä ainakin itse jaksan niillä kävellä (tästäkin asiasta on monia mielipiteitä). Raidallinen trikoomekko olisi varmasti mukava päällä lentokoneessa istuessa ja lisäksi se toimii myös ulkomailla loistavan ja helppona lomavaatteena. Tässäkin asussa on ideana heittää sukkahousut, takki ja huivi laukkuun perille saapuessa.

Pähkinänkuoressa siis; suosi kerrospukeutumista, pohdi mitä vaatteita voisit käyttää myös määränpäässä, pukeudu lennolle sellaisiin kenkiin ja vaatteisiin, jotka on helppo tarvittaessa heittää laukkuun tai vaihtoehtoisesti pukea päälle. Toivottavasti vinkeistä oli hyötyä!

Linkit mainoslinkkejä!

12 kommenttia:

  1. Olipa tosi kiva postaus! Tästä saa paljon ideoita lentopukeutumiseeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva jos tykkäsit, yritän parhaani mukaan toteuttaa toiveita :)

      Poista
  2. Tuo viimeinen oli just mulle!
    Viime ulkomaanmatkalla lämpimään matkustin juurikin converset jalassa :) Kevyt untuvatakki näyttelee lennoilla myös suurta osaa, sen saa näppärästi pakattua pieneen mukana tulevaan taskuun. Ja iso huivihan on ihan ehdoton. Kiitos tästä! :)
    Voisitko tehdä samantyylisen postauksen toimistotyöntekijän pukeutumisesta? Ei mitään virallista, perusvaatteena voisi olla farkut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tuo kevytuntsikka, mulla ei tullut mieleenkään kun en sellaista omista, tästä oli monelle varmasti apua! :)

      Mä olen kyllä ehkä huonoin henkilö antamaan vinkkejä toimistopukeutumiseen, mutta ehkä voisin jossain vaiheessa tehdä kollaaseja, kuinka itse töihin pukeudun. Kiitos ideasta! :)

      Poista
  3. Kiitos paljon :) Tuo viimeinen asukokonaisuus on lähellä sitä mitä itselleni lähtee seuraavalle lentomatkalle päälle. Ensin arastelin että mekko ja tennarit mutta mitkä voisikaan olla mukavammat päällä, kun kyseessä vielä pitkä lento.
    Takki jää autoon, saadaa kyyti ovelta ovelle ja kohde maassa ei tartte takkia. Koneessa on (nyt niin muodikas) pontcho päällä. Lämmittää ja menee viltistä.
    Mutta se ikuisuus kysymys, paksut sukkahousut vai leggarit. Monesti leggarit näyttää pitkiltäkalsareilta ja sukkahousut on niin... no sukkahousut.
    Pia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit postauksesta! :) Rento mekko ja tennarit menee oikein hyvin yhteen :) Tuo on kyllä hyvä, jos takin voit jättää autoon, helpottaa todella paljon reissaamista. Me kun matkustetaan lentokentälle bussilla (ei haluta jättää autoa sinne kalliiseen parkkiin) niin lämmin pukeutuminen on ehdoton, saa nähdä missä vetimissä lähden maaliskuussa matkustamaa, kun Suomessa on vielä hyvin pitkälle talvi silloin, omaa silmää miellyttää eniten mekko ja nahkatakki. Hyvä vinkki tuo poncho, kiva kun kirjoittelette ideoita tänne, monet jutut kun eivät itselläni tulisi mieleenkään kun sellaisia ei omasta kaapista löydy.
      Mä oon kyllä sukkisten kannalla ehdottomasti, legginsit on legginsit :D

      Poista
  4. Oon nyt sitä mieltä että tästä puuttui eräs olennainen kollaasi jossa pääosassa ovat ne LEOPANTSIT!!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leohousuissa matkustaisin ehdottomasti.. kesällä! Hui paleltaa ajatuskin odotella ne jalassa bussia pakkasella :D Mä itseasiassa lensikin ne jalassa Cannesiin ja takaisin viime kerralla!

      Poista
  5. Tuosta Pian kommentista tuli mieleen, että oletko itse käyttänyt ponchoja ja viittoja tänä syksynä tai talvena? Nehän on aivan viimeistä huutoa nyt, ja minäkin olen harkinnut sellaisen hankkimista. Tykkään muutenkin kääriytyä paksuihin huiveihin ja tuo viitta olisi niin kätevä missä vain! Burberry Prorsumin värikäs viitta olisi aivan upea, mutta hinta onkin ihan tähtitieteellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ehkä nää ponchoa ihan itselläni.. olen liian lyhyt siihen :D Aiemmin omistin harmaan villaponchon, joka olisi ehkä pitänyt kuitenkin säilyttää.. mutta toisaalta sen käyttökerrat voi laskea yhden käden sormin, eli en ole ajatellut tähän trendiin mukaan lähteä uudelleen (vannomatta toki paras). Muiden päällä viitat ja ponchot näyttävät upeilta! :)

      Poista
  6. Kerran lentokoneessa housuihin pukeutunut, melko isokokoinen (pitkä ja ei hirveän hoikkakaan) nainen valitteli kylmää. Sitten hän kävi vessassa ja kertoi pukeneensa sukkahousut housujensa alle. Jäin vaan miettimään, että saa olla kyllä melkoinen akrobaatti, joka pukee lentokoneen vessassa sukkahousut jalkaansa. Varsinkin kun ei ole kyse kovin pienestä henkilöstä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tuottaa jo hankaluuksia tällaiselle 150 centtisellekkin :D Muutenkin vältän sinne vessaan menoa viimeiseen asti :D Mutta kyllä mä itse ottaisin sukkahousut jalasta salaa ihan siinä omalla paikalla, pukemaan en ehkä rupeaisi :D

      Poista