maanantai 24. heinäkuuta 2023

Lauantai Loviisassa








mekko - &Other Stories 
korikassi - Maje 
tennarit - Converse 
aurinkolasit - Chimi 
korut - By Anne Jennika 
kukat - torilta 

Loviisan asuntomessuilla käynti oli yksi kohde kesän listallani, joten menneenä lauantaina suuntasimmekin sinne.  Alkoi näyttää jo hitusen mahdottomalta messuille ehtiminen ja aluksi olikin tarkoitus mennä anopin kanssa. Emme kuitenkaan saaneet aikatauluja sopimaan yhteen mitenkään, joten onneksi sain miehen seurakseni. Tiesin, että lauantain on luultavasti melko huono päivä mennä messuille, mikäli haluaa tutustua taloihin rauhassa, mutta tämä oli nyt ainut päivä joka töihin ja kesän muihin menoihin sopi. Kyllä siellä oli muutama muukin ja melkoinen ruuhka, joten lopulta kovinkaan montaa taloa ei sisältä käsin tullut katseltua. Oli kuitenkin kiva kokemus ylipäätään käydä elämäni ensimmäistä kertaa asuntomessuilla. Loviisan miljöö oli kiva meren äärellä, mutta talot, joissa sisällä kävin, eivät kyllä minua vakuuttaneet. Tosin en todellakaan ole mikään innokas sisustaja, saati kartalla rakennus trendeistä sen enempää, eli olen täysin väärä ihminen arvostelemaan. 

Loviisa muutenkin on symppis kaupunki, joka varsinkin kesällä pääsee oikeuksiinsa, kuten varmasti kaikki muutkin kaupungit Suomessa. Päätimme yhdistää asuntomessu reissuun muutenkin Loviisassa pyörimisen. Saavuimme Loviisaan puolen päivän maissa, sillä olimme edellisenä iltana myöhään Vantaalla, joten kukonlaulun aikaan emme jaksaneet seuraavana päivänä reissuun lähteä. Kaupunkiin on meiltä vain puolen tunnin matka, joten täytyisi käydä useammankin!  

Päätimme mennä ensitöiksemme lounaalle ja valitsimme torin kupeessa sijaitsevan Locale -ravintolan, joka oli oikein mainio. Istuimme ulkona syömässä, onneksi varjon alla, kun päälle osui valtava sadekuuro. Pahemmin emme onneksi ehtineet kastua, kunnes kuuro meni ohi ja loppu päivän oli pelkkää aurinkoa. Lounaan jälkeen huomasimme torilla myytävän auringonkukkia ja mies osti minulle kolme, joita kantelin mukanani koko päivän, mutta selvisivät hyvin kotiin maljakkoon asti. 

Lisäksi kävelimme puutaloalueella, joka on oma suosikkini. Istuimme kylmillä juomilla Laivasillalla, joka oli jotenkin tosi tunnelmallinen menneen ajan punaisine suola-aittoineen. Laivasillalta löytyi useampi ravintola, kesäpuoteja ja taidenäyttelyitä.  Sieltä käsin pääsi myös näppärästi kävellen asuntomessualueelle. Messuilta pois tullessa nappasimme jäätelöt, kun Laivasillalta löytyi Vanhan Porvoon jäätelötehtaan kioski. Lopuksi istuimme vielä hetken siellä terassilla, kunnes oli aika lähteä kotiin päin. Viivyimme Loviisassa monta tuntia ja olisin saanut aikaa kulumaan enemmänkin ilman asuntomessujakin, täytyisi siis tehdä uusi visiitti vielä kesän aikana. 

2 kommenttia:

  1. Ihana kesäpäivä! Pitäisi rohkeammin itsekin valita reissukohteiksi pienempiä rantakaupunkeja.
    Kepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös :) Suomesta löytyy kyllä superkivoja kesäkohteita, eikä tosiaan tarvitse edes mennä kauas ;)

      Poista