lauantai 7. tammikuuta 2023

Vuoden ensimmäisiä päiviä


Hyvää alkanutta vuotta! Joulu meni, vuosi vaihtui ja viimeistään loppiaisen myötä on aika toivottaa taas arki kunnolla alkaneeksi. Joulupyhät menivät juuri niin kuin ajattelinkin, kaivattua rentoutumista viettäen. Uutta vuotta en ole sen suuremmin juhlinut enää vuosiin, sääkin oli tällä kertaa niin surkea loskaisine ja jäisine katuineen, että päätettiin jäädä kotiin, tilata pizzaa ja raketitkin näkyivät kätevästi omalta parvekkeelta. 

Vuoden vaihtuminen aiheuttaa minulle lähinnä ahdistuvia tunteita, ikäkriisi ei tule kesällä syntymäpäivillä, vaan näin vuoden vaihteessa. Kriiseilen sainko mitään aikaan ja tuntuu, että pitäisi saavuttaa jotain, mutten oikein itsekään tiedä että mitä. Päivien kuluessa eteenpäin vuoden vaihteessa elämä kuitenkin rullaa omalla painollaan eteenpäin, ja oikeastaan ainut mikä siinä vaiheessa muuttuu, on vuosiluku.


En tee uuden vuoden lupauksia, mutta pieniä tavoitteita kyllä. Tavoitteet voivat olla esimerkiksi tietyn rahasumman säästäminen, nukkuminen enemmän, uuden harrastuksen aloittaminen, uusien neuleohjeiden opettelu tai ihosta paremmin huolehtiminen. Menneenä syksynä innostuin esimerkiksi museoista, kävin alkuun Luonnontieteellisessä museossa ja Kiasmassa. Tänä vuonna haaveissa on museokortti, ja kiertäminen niin monessa museossa kuin vuoden aikana ehdin.

Alkuvuonna inspiroi tietysti neulominen. Tuntuu että olisin neulonut aina, vaikka oikeasti aloitin tämän harrastuksen tasan kaksi vuotta sitten, siltä pohjalta että olin viimeksi neulonut yläasteella. Sain joululahjaksi toivomani Neulos -kirjan sekä lahjakortin lankakauppaan. Välipäivinä kävinkin jo Helsingissä tuhlaamassa lahjakortin sekä samalla kiertelemässä alennusmyynneillä. Kirjan ohjeisiin aion paneutua myöhemmin ja ottaa sieltä isompia töitä mökkikauteen, nyt neulon lähinnä pipoja. Esittelen tekeleitäni lankavinkkien kera piakkoin. Minulla on myös roikkunut postausluonnoksissa omiakin ohjeita lokakuulta asti, yritän saada niitä kirjoitettua valmiiksi lähiaikoina. Merkkasin kalenteriin myös käsityömessut, joille ajattelin suunnata tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Tästä se vuosi taas lähtee!

2 kommenttia:

  1. Sain myös samaisen Neulos-kirjan lahjaksi - vielä on kuitenkin tutustumatta siihen tarkemmin, sormet kyllä jo syyhyävät! Ihanaa uutta vuotta! -Tiina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana lahja kyllä! :) Mäkin olen vaan vasta selannut kirjaa, on kyllä visuaalisesti silmää hivelevä <3 Listalla on ainakin housujen teko!

      Kiitos ja hyvää alkanutta vuotta sulle myös!

      Poista