sunnuntai 3. heinäkuuta 2022

Neljä tuntia Tallinnassa



Eilen lauantaina tein jotain tosi pitkästä aikaa, pakkasin passin kassiin! Eipä ollut tullut kyseistä kaivettua esiin yli kahteen vuoteen, luulin jo kyseisen menneen vanhaksi, mutta olinkin hankkinut vielä ennen viimeistä Jenkkimatkaa uuden, joka on vielä pari vuotta voimassa. Sen pidemmälle emme olleet tällä kertaa ystäväni kanssa menossa kuin Tallinnaan päiväreissulle, mutta sekin tuntui todella eksoottiselta pitkän matkatauon jälkeen. Ennen pandemiaa Tallinnassa käynti oli ihan arkipäivää ja piipahdinkin siellä useammat kerrat vuodessa. Ihanaa jos tämä tapa taas palaa. Kameraa en mukaani ottanut, mutta tässä muutamat puhelimella napatut ruudut neljän tunnin Tallinnan visiitiltä. 




Meille sattui todella hyvä sää, olimme varanneet matkan nimittäin jo useampi viikko sitten, joten yhtään ei tuolloin tiennyt mitä säätä olisi tulossa. Heinäkuun ensimmäinen lauantai oli varmaan yksi kuumimpia päiviä Tallinnan päässä. Menomatkalla istuimme laivan terassilla parit drinkit juoden ja jutellen. Nauratti, miten jo parin tunnin laivamatka tuntui ihan uudelle jutulle, taxfree kaupasta puhumattakaan. 



Tallinnassa halusin itse lähinnä kävellä vanhassakaupungissa ja syödä. Laivan saapuessa satamaan suuntasimme ensin Rotermanni-korttelille, josta löytyy yksi suosikki pizzapaikkani, Pizzanaut (Roseni 13). Iloitsin kun ravintola oli pysynyt paikallaan läpi pandemia-ajan ja laatu oli samaa vanhaa. Itse valitsin pizzan kanalla ja päärynällä, todellakin toimiva yhdistelmä! Rotermannilta löytyy myös muutamat liikkeet, joissa suhteellisen pikaisesti kävimme - Bershka, Pull&Bear, Stradivarius ja COS, joka oli ilokseni ilmestynyt katukuvaan. Ystäväni teki pari löytöä, itse en tällä kertaa shoppailuun keskittynyt (tosin muutaman kukan nappasin reissuta mukaani). Rotermannilla yhdistyy hauskasti vanhat ja modernit rakennukset, joten siinäkin mielessä alue on mielenkiintoinen. 



Hellepäivä vaati tietysti jälkkäriksi jäätelöä ja olinkin jo pari vuotta sitten bongannut ohimennen Gelato Ladies -jäätelökahvilan (Uus 28-1), joka on siitä asti ollut käytävien paikkojen listallani. Meillä oli pientä suunnistusta, että löysimme paikalle, sillä en ihan tarkasti muistanut sijaintia keskellä vanhan kaupungin kujia. Tuli ainakin nähtyä kunnolla paikkoja samalla kun etsimme kohdetta. Itse kahvilassa käynti varmasti naurattaa meitä ystäväni kanssa jatkossa, sellaista säätöä siellä kohtasimme, niin sanottuja sisäpiirivitsejä. Itse gelato ei todellakaan ollut mitenkään ihmeellistä, enkä pitkän jonon takia usko palaavani tänne uudelleen. Omaan makuuni löytyy parempaakin jäätelöä. 




Vanhakaupunki pastellikujineen on aina yhtä ihastuttava ja kiersimmekin sen lähes kokonaan läpi. Päivä oli todella kuuma, joten hikikarpaloita otsalta pyyhkiessä viilennys jääkahvilla oli enemmän kuin paikallaan. Ihana että samat vanhat tutut kahvilat ja kukkakaupat olivat pysyneet. Tallinnassa olisi niin paljon muutakin nähtävää, kuin nämä tutut kulmat, muttei tällainen muutaman tunnin käynti valitettavasti riitä kiertämään koko kaupunkia. Täytyisi mennä vaikka parin yön hotellivisiitille, niin ehtisi nähdä paikkaa laajemmin. Oli kyllä todella virkistävää käydä niin pitkän tauon jälkeen "ulkomailla" ja ehdottomasti Tallinnaan on päästävä pian uudelleen!

2 kommenttia:

  1. Tallinna on kyllä aivan ihana paikka! Oli kiva päästä kuvien kautta mukaan tunnelmaan! Pizzat näyttää herkullisille :) -Tiina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa muuta :) Pizzat on superhyvät, ystävänikin kehui!

      Poista