tiistai 26. heinäkuuta 2022

Hetkiä heinäkuulta 1/2


Heinäkuulle osui hurjasti menoja ja varsinkin viikonloput olivat melko ohjelmantäyteisiä töineen ja muine menoineen. Mietin mikä rikkaus on, kun kuvaa (puhelimella) paljon. On kiva palata vanhoihin hetkiin myöhemmin, joten tässä postaukssa näette paljon puhelimella napattuja kuvia heinäkuulta.  Vaikka muuten voisin loistavasti elää ilman iPhonea, en halua olla jatkuvasti tavoitettavissa tai nenä kiinni ruudussa (tällöin jää usein jotain tärkeämpää näkemättä) niin tuo helppo valokuvaus on iso plussapuoli tekniikassa. 





Heinäkuun ensimmäinen lauantai piipahdimme ystäväni kanssa Tallinnassa. Meille sattui todella lämmin päivä, mittari taisi näyttää 32 astetta! Oli niin ihanaa päästä yli kahden vuoden tauon jälkeen yhteen lempikaupungeistani. Kierreltiin lähinnä vanhaa kaupunkia ja juteltiin kaikesta. Mikä siinä onkin, etten kyllästy Tallinnaan? Olen elämäni aikana käynyt siellä kymmeniä kertoja, varmaan lähemmäs 50 kertaa, mutta aina löydän jotain uutta. 




Ei tarvitse lähteä kauas saadakseen kesäkokemuksia. Suuntasimme eräs ihan tavallinen maanantai miehen äidin kanssa naapurikaupunkiin Haminaan. Paikka on minusta supersymppis puutaloineen ja merimaisemineen. Jukka Rintalalla on ollut jo useampi näyttely suloisessa pikkukaupungissa, eikä tänäkään kesänä näyttely jäänyt välistä, kävimme katsomassa sen melko tuoreeltaan. Söimme lounasta meren äärellä ja ihastelin pastellitaloja. Hamina pääsi muuten tänä kesänä varmasti maailmankartalle siellä vierailleen mursun myötä. 


En edes halua laskea, monta litraa jäätelöä on syöty tänä kesänä, enkä kyllä laskekaan. En oikeastaan koskaan mieti mitä syön, syön mitä haluan ja elämä on paljon kivempaa ja vapaampaa, kuin että pysyisi hoikempana, mutta miettisi jokaista suupalaa. Joten jos minulta kysytään, jäätelöä ei voi syödä liikaa ja kesä on lyhyt! 


Jäätelön lisäksi minulla on toinen kesäpahe, perinteinen Jaffa! En oikein ymmärrä mistä moinen innostus on tullut, en ole koskaan ollut niin kova limsan ystävä. Mutta tänä kesänä olen täysin koukuttunut keltaiseen Jaffaan, jota joisin vaikka joka päivä, mutta täytyy vähän hillitä. Syytän helteistä kesää! Olemme kuluneena kesänä käyneet miehen kanssa todella paljon ulkona kahveille, kun kesän lempiterassi löytyy ihan kodin läheltä. Tänä kesänä olen ottanut ehdottomasti jotenkin enemmän irti kesästä myös työpäivinä, enkä ole aamuvuorojen jälkeen jäänyt kotiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti