maanantai 30. toukokuuta 2022

Toukokuuta puhelimen kamerasta


Älytöntä että kesäkuu alkaa ihan juuri ja kesä on siis virallisesti täällä. Jotenkin koko vuosi on mennyt hurjan nopeasti ja ihan hassua, että minulla alkoi nyt kesälomakin jo! Ennen lomajuttuja ajattelin tehdä pienen koosteen puhelimella napatuista kuvista kuluneelta toukokuulta. Tämän olen sanonut varmaan kyllästymiseen asti, mutta parasta toukokuussa on, kun luonto alkaa vihertää ja kirsikkapuut kukkivat. Koko kesä on vasta edessä. 
Alkukuusta aloitin parvekkeen laiton, joka alkoi pandemia puuhailuna muutama vuosi sitten, mutta jäikin joka vuotiseksi tavaksi. Siivosimme parvekkeen talven jäljiltä ja vierailin puutarhamyymälässä useat kerrat. Viime vuonna parvekkeen kukat olivat lilansävyiset, tällä kertaa halusin vain punasävyisiä kasveja. Pelargonian ja hortensian olen kokenut helppohoitoisiksi, istutin myös muutamat yrtit sekä auringonkukkaa. 


Parveke on kuin lisähuone kesäaikaan ja siellä olenkin viettänyt aikaa, niin lounaat syöden ja päiväkahvit juoden aina kun mahdollista. Muutaman uuden hankinnan tein kukkien lisäksi parvekkeelle - uuden kynnysmaton vanhan parhaat päivänsä nähneen tilalle sekä tyynynpäälliset. Lasitettu parveke on kyllä ihan lemppari, kun ei tarvitse huolehtia vaikka tyynyjen kastumisesta sateella. Toukokuussa alkoivat myös terassikahvittelut, vaikka oli vielä todella kylmä! Lempipaikka on kahvila meren äärellä, täällä olemme käyneet lähes joka viikonloppu. En kyllä muista näin viileää toukokuuta olleen. Varsinkin alkukuusta mentiin edelleen villakangastakissa, onneksi loppua kohden alkoi lämmetä ja tuli ihan kesäisiäkin päiviä.
Kevään koittaessa alkoi myös kotimaanmatkailu, varsinkin lähikaupungeissa käynti. Kävin eräänä vapaapäivänä yksinäni Porvoossa ja se oli kyllä todella virkistävää. En kaipaa jatkuvasti seuraa ja minusta on kivaa asiakaspalvelutyön vastapainona olla toisinaan ihan omassa seurassani. Kävin lounaalla Gabriel 1763 -ravintolassa, nappasin Vanhan Porvoon Jäätelökioskilta pari palloa, kiertelin pikkuputiikkeja, kävelin ympäriinsä ja istuin kahvilla Helmessä. Varmasti tulee käytyä Porvoossa kesän aikana useasti niin miehen kuin vaikka siskonkin kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti