sunnuntai 12. syyskuuta 2021

6 x Parasta syyskuussa


Ulkoilu. Kesähelteillä lenkkeily jäi oikeastaan kokonaan, mutta nyt säiden viiletessä on ihana heittää lenkkivaatteet päälle ja lähteä pitkille lenkeille. Löysin tosi pitkän etsinnän jälkeen uuden ulkoilutakin, täydellisen löytäminen oli melkoinen prosessi, kun vaatimuksia oli niin monta. En ole välineurheilija, mutta on se kivempi liikkua kun on varusteet kunnossa. Kuuntelen kävellessä Takaisin Pasilaan -podcastiaTäytyy myöntää, etten aiemmin ole juurikaan innostunut podcasteista, ennen kuin löysin tämän mainitun. Ajankohtaisia aiheita käsittelevä podcast on mielenkiintoinen, sillä seuraan muutenkin paljon uutisia ja politiikkaa. Saatan kuunnella kävellessä useamman jakson putkeen samalla ihaillen luontoa, nyt kukkivia auringonkukkia, upeita merimaisemia ja alkavaa ruskaa.


Aika harrastuksille. Tänä syksynä minulta meni vähän ohi ompelukurssille ilmoittautuminen, jota olen aiemmin harrastanut, sillä kurssi oli jo täynnä. Toisaalta viime kevätkaudella opetuksen siirryttyä etään, meni vähän into, joten ehkä välivuosi tästä harrastukesta tekee hyvää. Sen sijaan neulominen on alkanut taas toden teolla heti kesän helteiden loputtua. Olen neulonut jo useamman pipon, kaulaliinan ja kaulurin. Seuraavaksi ajattelin yrittää tehdä villamekon, saa nähdä miten näin ison työn kanssa pärjään. Tämä blogi on tietysti myös rakas harrastus, joka viekin melkoisesti tunteja viikoistani.

Ruoan laitto kotona. Yksi syksyn hyvistä puolista on, että vihdoin on aikaa syödä terveelisemmin, tehdä ruokaa kotona, miettiä ostoslista valmiiksi ja ottaa töihin omat eväät. Rahaakin säästyy kummasti, kun jättää noutolounaat hakematta. Juuri nyt maistuu lämpimät ruoat, kuten kasvissosekeitto ja kesäkurpitsalasagne. Tykkään tehdä myös erilaisia ruokaisia salaatteja, jotka toimivat hyvin lounaalla työpaikalla. Leipomienkin alkaa taas kiinnostaa ja syksyn haasteena onkin opetella uusia reseptejä.


Mökkeily. Missään nimessä mökkeilyä ei tarvitse unohtaa kesän loputtua, syskyiset illat mökillä ovat tunnelmallisia. Minulla onkin ensi viikko vielä kesälomaa, joten ollaan menossa mökille. Ajattelin leipoa omenapiirakkaa, kerätä puolukoita, grillata, olla paljon ulkona ja neuloa. 

Matkailu lähikaupungeissa. Kesällä tuli istuttua autossa kohtalaisen paljon (itse en aja ollenkaan, vaikka kortti löytyy) ja meillä on syksyllekin vielä muutamia road trippejä suunnitteilla, mikäli sää pysyy poutaisena. Kuten aiemminkin sanottu, lempikaupungit ovat kivoja kaikkina vuodenaikoina, joten haluan ehdottomasti tehdä pieniä kotimaan päiväreissuja myös syyskuussa.


Koti-illat. Toisaalta kaiken kesän menemisen jälkeen on myös kivaa olla kotona. Jatkuva meneminen ja tekeminenkin on välillä hyvä pistää tauolle. Toisaalta tuntuu, ettei kotonakaan hommat lopu, aina on kotitöitä, blogia tai niitä neuleprojekteja. Joskus pitäisi ottaa aikaa ihan vain laiskottelulle. Usein ajattelen esimerkiksi  telkkarin katsomisen olevan ajanhukkaa, mutta toisinaan täytyy laittaa aivot narikkaan, usein tosin siinä neulon samalla. Syksy tietysti tarkoittaa, että kaikki hömppäsarjat ovat taas alkaneet. Itse katson Maajussille morsiamen (Vappu Pimiä on ihana!) ja Ensitreffit alttarilla, muut  tositeeveet jätän suosilla muille (kannattaa muuten kuunnella Takasin Pasilaan jakso aiheesta). 

2 kommenttia:

  1. Kirjoitin edelliseen postaukseesi pitkän jutun, vaan katosi taivaan tuuliin. Nyt lyhyesti, blogeja luen mieluummin kuin instagramia. Kukkakuvia ei ole koskaan liikaa :) Sinulla on paljon kivoja mekkoja, joihin yhdistät hyvällä tyylitajulla neuleita ja takkeja. Tekstisi on sujuvaa ja virheetöntä. Kiitos kesäkuvista ja ihanaa syksyä! -M-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja suuret pahoittelut, kun vastaamisessa kesti! Olen ollut ihan lomamoodissa 🙂 Ihana kun jätit kommentin ja tykkäät myös lukea blogeja. Kiitos myös kehuista 😍
      Iloista syksyä sinulle myös! 🍁

      Poista