sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Katsaus elokuuhun


Ennen kuin on aika toivottaa syksy kunnolla tervetulleeksi, ajattelin tehdä vielä viimeisen katsauksen menneeseen kesään elokuulle, puhelimella sieltä täältä napattujen kuvien muodossa. Elokuussa vietin suurimman osan kesälomastani, joten kesäjuttuja oli vielä hyvin aikaa tehdä, vaikka säät eivät välttämättä olleetkaan enää niin lämpimät varsinkaan loppukuusta. 


Ihana kesä Helsinki! Kaupungissa tulikin käytyä usemman kerran elokuun aikana, niin miehen kanssa kuin yksinkin. En haluaisia asua pääkaupungissa, vaan pitää sen sellaisena lomakohteena, josta löytyy aina jotain uutta. Tänä kesänä esimerkiksi löysimme Kruununhaassa sijaitsevan kahvila Chjokon, jossa kävimme jätskeillä muutaman kerran. 


Matkalla Keravalla (ja minne vaan) laukku on lastattu käsidesillä ja kasvomaskeilla, kuten tähän aikaan kuuluu. Mietin että ihmetelläänkö vaikka parin vuoden päästä, miten kuljettiin yleisillä paikoilla maski kasvoilla? Jemmaan maskit sun muut Marimekon pussukoihin, jotka näyttävät kivoille ja ovat myös käytössä tosi näppäriä.


Mökkimatkalla Haminan kautta. Viime vuosien aikana tuo pikkukaupunki on noussut ihan uuteen arvoonsa omissa silmissäni, joten usein koukataan mökille mennessä sen kautta. Elokuun parasta antia olikin loma, ihan sen takia, että ehti olla mökillä ruhtinaalliset viisi päivää. 


Mikä muu kuin loma oli parasta elokuussa? Mustikat ja omenat! Meillä on pakastin täytetty niin mustikoilla kuin keittämälläni omenahillolla, molempia kuin löytyi mökiltä. Super sympaattista muuten, kun monien omakotitalojen pihoille on laitettu omenia tarjolle ohikulkijoille.


Kesän juttu oli todellakin lähimatkailu! Minusta on virkistävää viettää päivää yksinäni vaikka Helsingissä, eikä kumma kyllä matkakuume ulkomaille ole edelleenkään niin paha kuin voisi ajatella. Kesäaika on niin menevää, eikä kotona tullut juuri oltua, joten en ole edes ehtinyt kaivata ulkomaille. Porvoossa olen käynyt tänä kesänä monta kertaa, mutta vein vielä miehen äidin sinne lomapäivää viettämään. Vanhakaupunki oli älyttömän hiljainen elokuisena maanantaina, mutta saatiin ainakin käytyä kaikki pikkuputiikit läpi ilman minkäänlaista tungosta. Syötiin lounaaksi lohikeittoa Fryysarinrannassa ja juotiin kakkukahvit Helmessä vanhassa kaupungissa. Molemmille tarttui ihania ostoksiakin mukaan ja oli kyllä tosi kiva päivä.


Etsittiin miehen kanssa auringonkukkapeltoja, muutamia tulikin vastaan ajelessa siellä täällä esimerkiksi matkalla Keravalle, mutteivat kukat olleet vielä parhaassa loistossaan. Helsingin Tuomarinkylän kartanolla sen sijaan oli upea iso kukkapelto, josta kävin nappaamassa muutaman kukan mukaankin. Loppukesän upein näky on keltaisenaan loistava auringonkukkapelto.


Kesälomallani tein myös vähän hankintoja syksyä ajatellen. Missään nimessä en päivitä garderobia sen suuremmin, mutta muutamia juttuja oli ostoslistalla. Teinkin täsmäiskun Haminan Nansoon, josta mukaan lähti niin neulemekko, perus poolo, parkatakki, useammat kotivaatteet sekä sukkahousuja, eli tosi perusjuttuja.


Vielä tarkeni hyvin istua ulkona kahvilla ja tätä tehtiinkin elokuussa paljon. Jos minulta kysytään, niin aina on hyvä lämpötila juoda kahvit ulkona. Kuvassa näkyvä miljöö on ihana Haminan Konditoria Huovila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti