lauantai 3. huhtikuuta 2021

Pääsiäistunnelmia

Pääsiäinen on yksi suosikkiaikani ja silloin alkaa myös virallisesti kevät! Ihanaa kun on useampi vapaapäivä putkeen, jonka päälle minulla on vielä viikon talviloma. Kiva puuhailla rauhassa ilman jatkuvaa kellon kyttäämistä ihan arkisiakin juttuja, kun ei nyt mitään sen suurempia lomasuunnitelmia voinut tehdä. Heti vapaiden alkuun piipahdin läheiseen kukkakauppaan ostamaan perinteiset keltaiset tulppaanit kotiin. Ehdottomasti ostan kukat alan myymälöistä enkä marketista, on tärkeää tukea pieniä yrittäjiä aina, mutta varsinkin tässä tilanteessa. Kukat myös pakataan aina niin kauniisti ja saa hoito-ohjeetkin samalla.



Take away kahvit on ollut viime päivinä kova juttu, kun kahvilat ovat kiinni pandemian takia. Olemme käyneet ulkokahveilla useat kerrat ja on kiva istuskella auringossa meren äärellä. Meri on vielä melkoisen jään peitossa, mutta kadut ovat sulat ja hiekoista putsatut. Olenkin fiilistellyt kävelyllä puhtaita katuja, aurinkoa ja korkannut uudet lenkkaritkin, jotka olivatkin jo hetken odotelleet eteisessä kuivia katuja. 


Koristelin kotia vähän pääsiäiseen niillä tulppaaneilla, rairuoholla, jonka istutin hyvissä ajoin, sekä pääsiäismunilla. Vapaiden kunniaksi ja kun oli aikaakin halusin myös leipoa pitkästä aikaa, joten tein "Kinder" kääretorttua. Sen kanssa kävi muutama kämmi, eikä ulkonäöstä tullut paras mahdollinen, mutta makuun se ei onneksi vaikuta. Vein kääretorttua miehen vanhemmille ja he ainakin tuntuivat ilahtuvan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti