sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Täydelliset talvisäät


pipo - Arket
huivi - Beck Söndergaard
takki - Uniqlo
rukkaset - Lindex
laukku - Fendi
kengät - &Other Stories

Vuosi sitten tähän aikaan elämä oli vielä normaalia, vaikka pandemia jo teki pahasti tuloaan tännekin. Muistan lukeneeni uutisia jo tammikuussa melko kauhuissani, en enää uskaltanut tilata lentoja ulkomaille ja aloin olla todella varuillani. Parin Kuukauden päästä tästä koko Suomi oli suljettu. Uskomatonta, että tästä on nyt kulunut vuosi, mutta lähes samassa tilanteessa ollaan edelleen, oikeastaan jopa pahemmassa kun tautilukemia katsoo. 

Toisaalta olosuhteista huolimatta en ole kokenut tätä mennyttä aikaa ollenkaan epäonnistuneena. Mutta sanotaanko, että olen voinut käydä töissä kutakuinkin normaalisti, joten elämäni ei ole ollut kotona neljän seinän sisällä. Tiedän että monilla alkaa varmasti jo etätyöt ottaa päähän, tai pahimmassa tapauksessa se, ettei töitä ole ollenkaan. Tottakai tässä jokainen toivoo, että tämä pandemia saataisiin vihdoin kuriin lopullisesti. Kaipaan tietysti kovasti normaalia elämää, sitä että voisin vierailla oman perheeni luona toisella paikkakunnalla, hypätä bussiin ja viettää vapaapäivää Helsingissä, käydä päiväreissulla Tallinnassa, olla ilman maskeja ja nähdä enemmän kavereita. Kaipaan että voisin tehdä asioita, miettimättä mitä voi tehdä.

Tietysti kaipaan myös  kovasti ulkomaille, sillä matkailu on iso osa elämää. On mahtavaa muistella matkoja jälkikäteen ja näkemys todellakin avartuu, kun poistuu välillä omien pienten ympyröiden keskeltä. Mutta ei tulisi mieleenkään matkustaa nyt yhtään minnekään, ei juuri nyt edes omien maakuntarojen ulkopuolelle. Matkailun aika tulee varmasti taas myöhemmin, siihen asti suunnittelen kohteita ja odotan parempia aikoja. 

Tavallaan en ole kuitenkaan kokenut niin pahaa kaukokaipuuta, kuin aluksi pelkäsin (ylipäätään se ettei pääse lentämään, on täysin mitätön murhe). Ensinnäkin olen hyväksynyt sen, ettei nyt matkusteta ja toisaalta, kun täälläkin on ollut kunnolliset vuodenajat, ei ole kaivannut niin maiseman vaihtamistaViime kesä oli oikeasti kesä ja talvi on ollut kunnon talvi. Olen nauttinut niin paljon lumesta ja kunnon pakkasista. Jopa kovimmat pakkaslukemat ovat vain virkistäneet, ja eihän se ole kuin pukeutumiskysymys, kuvissa näkyykin oma univormuni. Ei ole haitannut  yhtään rämpiä aamulla töihin lumikinoksissa, sillä olin useamman lumettoman talven jälkeen niin haaveillut lumisesta maisemasta. On ollut ihanaa ulkoilla mitä upeimmissa valkoisissa maisemissa, ja kaikista kovimmilla pakkasilla olen vapaa-ajan lähinnä neulonut sisällä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti