maanantai 18. marraskuuta 2019

Arkeen paluu ja asu Sohon kaduilla


neule - &Other Stories
hame - H&M
tennarit - Converse
laukku - Chloé

Amerikasta on nyt palattu ja hiljalleen päästy taas arkeen kiinni, joskin lomalta paluu tuntui tällä kertaa jotenkin erityisen vaikealta. Toisaalta puolet marraskuusta meni kivasti ulkomailla, kun pääsi vielä käyttämään kesämekkojakin. Vuoden ankein kuukausi on paras aika matkustaa, jos minulta kysytään. Kyllähän tuo reissu piristi aivan hurjasti ja on pitkäksi aikaa muisteltavaa. Kotiin palatessa pimeys ja heti alkanut arki pienessä flunssassa ovat kyllä ottaneet vähän mielen päälle, vielä kun kontrasti vilkkaaseen Amerikkaan ja asuinkaupungin typötyhjiin katuihin on niin raju. Palasin tosiaan samantien yölennon jälkeen töihin, aikaero on rasittanut hurjasti,  joka tietysti on lisännyt vähän alakuloista fiilistä, mutta eiköhän tässä pian taas ole oma iloinen itsensä. Tänään on onneksi vapaata ja aikaa alkaa käydä lomakuvia läpi ja muutenkin fiilistellä mennyttä lomaa. Pyykkikone pesee taustalla, melkoinen pyykkivuori onkin kertynyt, eli tämä päivä täytyy uhrata sille. Heräsin tänäänkin ennen kukonlaulua, jännä nähdä milloin saan taas unirytmin normaaliin...

Matka sen sijaan oli niin ihana! En oikein itsekään osaa vielä sisäistää mitä kaikkea tuli tehtyä ja koettua, joten täytyy palata reissutunnelmiin kuvien kautta uudelleen. Tottakai loma oli myös siinä mielessä kuluttava, että kävelimme joka päivä ihan hurjat määrät, osavaltioiden vaihdot lentoineen, aikaero, jopa maan sisällä vaihtuva, kellojen siirto viikkoa myöhemmin kuin Suomessa sekä todella vähäinen lepo. Ulkomailla en kuitenkaan halua tuhlata aikaa nukkumiseen sen enempää kuin on pakko, kun on niin paljon nähtävää ja tehtävää. Tavallaan myös tuntuu, että olisimme olleet reissun päällä pidempään kuin kaksi ja puoli viikkoa, niin paljon ehdimme kaikkea. Kuka muu tarvitsisi toisen loman lomalta palautuakseen? Silti reissusta jäi niin hyvät fiilikset ja muistot, että kyllä tämä nihkeä arkeen paluu on todellakin sen arvoista. Se ei ole pötyä että matkustaminen on parhain asia mihin voi euronsa laittaa. Ulkomailla käynti antaa niin paljon. Ei sitä vuosien päästä muista miten väsynyt oli loman jälkeen, sen sijaan muistaa kaikki upeat kokemukset.

Varsinaisia asukuvia emme muuten Jenkeissä kauheasti kuvanneet, mutta tässä asuni New Yorkista ensimmäiseltä päivältä. Saavuimme Nykiin melko myöhään sunnuntai-iltana ja hotelliin kirjautumisen jälkeen kävimme melkein heti nukkumaan, joten oli kiva aloittaa uusi viikko yöunien jälkeen. Sääolosuhteet vaihtelivat melko rajustikin, mutta ensimmäisenä päivänä saimme nauttia mitä parhaimmasta säästä. Hameen ja neuleen combolla pärjäsi mainiosti, jalkaan ehdottomasti mukavat tennarit. Tässä asussa oli rento kierrellä pitkin kaupungin katuja ja oli hauska huomata, että muutamat paikat olivat hyvin muistissa edelliseltä New Yorkin reissulta yhdeksän vuoden takaa. Tiesittekö muuten, että New York oli ensimmäinen minun ja avomieheni pidempi yhteinen matkakohde? Oikeastaan heti kun tapasimme, aloimme puhua sinne matkustamisesta ja pian olimmekin jo varaneet matkan. Tänä vuonna kun meille tuli kymmenen yhteistä vuotta täyteen, oli paluu Nykiin täydellinen juhlistus kuluneille vuosille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti