sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Kuukausi ennen joulua...


...odotan innolla lunta ja pakkaskelejä. Kerrankin myös varusteet ovat kunnossa, sillä ostin Jenkeistä kunnon untuvatakin. Voi kumpa saataisiin valkoinen joulu!

...fiilistelen kaupungille laitettuja jouluvaloja ja upeita himmeleitä. Kotona meillä on pienet jouluvalot olohuoneen ikkunassa tuomassa vähän valoa pimeyteen. Muuten tuon joulutunnelmaa kotiin tekstiileillä.

...haluan käydä Porvoossa virittäytymässä joulutunnelmaan. Jos Porvoo on ihana kesällä, se on ehkä vielä tunnelmallisempi joulun alla. Haaveissa on kuljeskella spontaanisti vanhankaupungin kujia ilman kiirettä ja ehkä hankkia muutama lahjakin jo pikkuputiikeista.


...lähetän vuosien tauon jälkeen joulukortteja. En ole oikein koskaan ollut mikään innokas korttejen kirjoittaja, mutta tänä vuonna haluan petrata tässä.

...käyn ensimmäistä kertaa Tallinnan joulutorilla. Olen haaveillut pääseväni Tallinnaan joulukuussa jo monta vuotta, joten vihdoin sain päiväreissun mahdutettua kalenteriin. En malta odottaa kaupungin joulutunnelmaa, kuumaa glögiä ja kiertelyä suloisessa vanhassakaupungissa.

...paketoin innolla lahjoja. Paketointi on ehkä koko homman kivoin osuus ja minulla onkin joka joulu eri paketointiteema. Tänä vuonna käytän valkoista lahjapaperia, narut ja muut härpäkkeet toin niin ikään Amerikasta.


...käyn aamulla riisipuurolla lempikahvilassani useamman kerran ennen töihin menoa. Kivaa vaihtelua tavallisiin työpäiviin aloittaa ne muualla kuin aamupalalla kotona. Riisipuuro on myös sellainen, mitä ei itse viitsisi alkaa keittämään.

...haluan käydä elokuvissa katsomassa parikin eri joululeffaa. Tänä vuonna elokuvissa on muutenkin tullut käytyä ennätyspaljon.

...toivon että ehdin vähintään kerran fiilistelemään Helsingin keskustan jouluvaloja sekä Tuomaan markkinoille, joilla käynti on muodostunut jokavuotiseksi perinteeksi.


...yritän myös ehtiä levätä kaiken joulukiireen keskellä. Se on tosin vähän haastavaa, sillä vapaapäivät haluaa käyttää menossa, mutta ainakin vapaat illat pyhitän levolle. Tuntuu että monta kuukautta olen vain painanut menemään, eikä ihan vain kotona ololle tekemättä mitään ole jäänyt juurikaan aikaa. Omaan hyvinvointiin haluankin jatkossa panostaa enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti