torstai 21. marraskuuta 2019

New Yorkin valokuvapäiväkirja


Oi New York, ei ole mikään ihme että lukeudut niin monen lempikaupunkeihin, myös tätä nykyä allekirjoittaneen. Vaikken yleensä välttämättä viihdy parhaiten suurkaupungeissa, niin Nykissä on vain sitä jotain. Olimme nähneet suurimman osan tunnetuimmista nähtävyyksistä jo edellisellä reissulla, joten niiden suhteen ei ollut mitään pakkoa, mutta paljon kierreltiin silti. Kahdeksan yötä kaupungissa ei riittänyt alkuunkaan, mutta luulen että olipa siellä kuinka pitkään tahansa, aina jotain jää seuraavaan kertaan. Toivoin kotoa lähtiessä, että New Yorkissa olisi vielä ruska-aika ja olihan siellä! Kävelimme heti ensimmäisenä päivänä yli parikymmentä kilometriä ja sama meno jatkui päivittäin, oli sää mikä vain. Säät tosiaan vaihtelivat tosi rajusti, oli parinkymmenen asteen lämpöä, kolme päivää sadetta putkeen, aurinkoa mutta jäätävän kylmää - eli ihan kaikkea mahdollista. Säähän olin kuitenkin jo henkisesti varautunut, eikä se haitannut menoa ollenkaan. 


Hotelliksi valitsimme World Center Hotelin, joka oli kyllä ihan täydellinen omiin vaatimuksiimme - hyvä sijainti, siisti ja hiljainen. Hotellin näkymät kattoterassilta olivat myös todella upeat, varsinkin näin päivän hämärtyessä kaupungin valojen välkkeessä. Me olisimme saaneet vaihtaa huoneenkin paremmalla näkymällä olevaan, mutta emme viitsineet siihen enää ryhtyä kun tavarat olivat jo aika hyvin levällään. Huoneen näkymä ei ole muutenkaan koskaan tärkeä meille, sillä hotellihuoneessa tulee oltua sen verran vähän kuitenkin. Pakkausvinkki - ota kaikkea mukaan! Sadesäähän olin varautunut, mutta sen sijaan kylmyys yllätti, vaikka lämpömittari oli kovasti plussan puolella, oli jäätävän kylmä. Onneksi osti heti ensimmäisenä päivänä Sohossa pyöriessä Uniqlosta tämän 100% villaa olevan mekon, sillä se oli ihan loistava tuolla. Shoppailun hoidan aina muuten niin, että mietin jo etukäteen kotoa mitä ostan ja etsin - heräteostoksia en tee edes lomilla.


Kun kolme päivää jatkuneet sateet loppuivat suuntasimme Central Parkiin, sillä sinne halusin ehdottomasti poutasäällä. Saimmekin aurinkopäivän, joten oli ihanaa kävellä kuuluissa puistossa. Keltaisia takseja näkyi jatkuvasti katukuvassa. Me tosin liikuimme lähinnä kävellen ja metrolla. Onneksi parempi puolisko taitaa hyvin suunnistuksen,  sillä itse olen siinä surkea eikä minun suuntavaiston varaan voi laskea.Olin jo lähtiessä päättänyt, että haluan ehdottomasti käydä myös Brooklynin puolella ja meillä olikin tarkoitus mennä sinne heti alkupäivinä, mutta sadesää muutti vähän suunnitelmia. Pääsimmekin kävelemään Brooklyn Bridgelle vasta viikon lopulla, mutta silloin sää kyllä suosi ja sininen taivas oli upea pilvenpiirtäjiä vasten. Näkymät sillalta ovat uskomattoman upeat, joten kannattaa ehdottomasti kävellä sillan läpi.


Vinkki - lauantaiaamupäivä ei ole välttämättä se paras päivä suunnata Brooklynin puolelle, sillä sillalla oli silloin melkoinen tungos, kun muutama muukin suunnisti sinne. Mikäli suunnitelmissa on kuvata sillalla rauhassa, kannattaa valita arkipäivä tai ainakin todella aikainen ajankohta.


Sunnuntaikävelyllä Sohossa. Tuo kaupunginosa on yksi lemppareistani, kauniita rakennuksia ja hyvä putiikkitarjonta. Hotelliltamme pääsi helposti kävelemään Sohoon ja pyörittiinkin siellä useamman kerran viikon aikana. Sain vähän inhottavan flunssan varmaan rasituksen ja säiden rajun vaihtelun seurauksena, joten onneksi olin pakannut kaulaliinan mukaan, sillä se piti kieputtaa visusti kaulaan.


Parasta New Yorkissa? Vaihtelevuus, joka kulman takana on jotain uutta ja erilaista. Tästä syystä en usko kaupunkiin voivan kyllästyä ollenkaan. Ihan varmasti siis suuntaamme Nykiin taas uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti