maanantai 30. heinäkuuta 2018

Mitä tehdä kesäpäivänä Kotkassa?


Huh, täällä on Meripäivät vietetty, onneksi ne ovat vain kerran vuodessa, sen verran ottaa kunnon päälle, haha. Sain jokunen aika sitten kysymyksen tänne blogiin, mitä tehdä Kotkassa kesäpäivänä? Vaikka kaupunki tottakai hiljeni taas Meripäivien jälkeen, on Kotka kuitenkin nätti kesäkaupunki muutenkin. Myös työpaikallani neuvon turisteja milloin lounaalle, milloin puistoihin, välillä tuntuukin että toimin lähinnä turistioppaana, haha. Siitäpä sainkin idean tähän postaukseen. Vaikka myönnän, etten itsekään ole tehnyt kaikkia kesäjuttuja, mihin täällä olisi mahdollisuus. Kesällä tulee oltua sen verran menossa, että ne asuinkaupungin jutut tuppaavat unohtumaan, vaikkei tarvisi lähteä merta edemmäs kalaan. Jos viettäisin yhden kokonaisen vapaapäiväni Kotkassa;


Aamu alkaisi perinteisesti torikahveilla kera posson, eli kotkalaisen perinne munkin. Ehkä nappaisin torilta mukaan myös mansikoita tai herneitä.

Torilta siirtyisin Satamaan Vellamolle, joka on itsessään jo nähtävyys erikoisen muotoilunsa vuoksi, sisältä löytyy merimuseo. Tällä hetkellä siellä on menossa Sex and the Sea - näyttely. Myönnettäköön samaan syssyyn, etten ole museossa vielä kertaakaan käynyt. Vellamossa on myös kiva ylätasanne, jonne kannattaa kiivetä, sieltä on upea näkymä merelle. 



Vellamolta kävelisin takaisin keskustaan ja hakisin lempikahvilastani Moliendosta kanasalaatin lounaaksi, jonka nappaisin ehdottomasti mukaan ja menisin syömään ulos Sibeliuspuistoon suihkulähteen vierelle. Keskustassa sijaitseva puisto tuo kaunista vihreyttä kaupunkimiljööseen.



Lounaan jälkeen suuntaisin jälkiruoalle Sapokan jäätelökioskille. Sinne kävelisin ensin Ison puiston kautta, jossa on kaunis kukkaloisto meneillään. Sapokan satama on lempparini Kotkassa, ja onneksi asumme tosi lähellä, joten siellä tulee käveltyä useamminkin. Jos aikaa olisi satamasta pääsisi kätevästi tuurilla johonkin läheiseen saareen. Aikaa ollessa vähemmän menisin läheiseen Varissaareen tai enemmän olisi valintani Kaunissaari. Sapokan satamasta löytyy myös pari kahvilaa sekä Maretarium -akvaario. Venesataman jälkeen löytyy upea puisto, joka onkin varmasti kaupungin tunnetuin nähtävyys. Sapokan puisto on kaunis oikeastaan jokaisena vuodenaikana, mutta kesällä puhkeaa kirjaimellisesti kukkaan


Sapokasta siirtyisin seuraavaan puistoon eli Katariinan meripuistoon, jonne kävelisin Mansikkalahden rannan kautta. Matkalla poikkeaisin Tervaleppälehtoon katsomaan todella kesyjä oravia, joskus voi nähdä myös supikoiria. Katariiinan puisto paranee vuosi vuodelta, tänä kesänä sinne muutti citylampaita. Sinne olisi kiva mennä vaikka eväidenkin kanssa.

Mikäli ei ole vielä lähes koko Kotkan saaren ympäri kävelemisestä ihan loppu, voisi päivän päättää Haukkavuoren näkötorniin, jossa en ole käynyt vuosiin. Tornista näkee upeasti Kotkansaaren yli. 


Ehkäpä täytyykin viimeistään kesälomalla viettää turistipäivä täällä omassa asuinkaupungissa. En ole kauhean montaa vapaapäivääni nimittäin täällä kesällä viettänyt. Tänäänkin suuntaan itse asiassa Helsinkiin. Vaikka Helsingissä tulee käytyä hurjan tiheästi kesäaikaan varsinkin, en ole ollut siellä yksin pitkään aikaan. Kohtapuolin hyppäänkin bussiin ja menen pääkaupunkiin ihan omassa seurassani. Aion kierrellä kaupoilla, sillä vaikka ajattelin etten hanki enää yhtään kesävaatteita, nämä jatkuvat helteet lähes pakottava shoppailemaan. Ehkä syön lounaan ulkona ja haen jääkahvin viilennykseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti