torstai 5. heinäkuuta 2018

Marimekko Muistoja


Voi että, miten iloiseksi tulin kun jätitte edelliseen postaukseeni kommentteja ja innostuitte muistelemaan omaan Marimekko -historiaanne. Siitä sainkin ajatuksen jakaa omia muistojani tänne. Olisi ihanaa kuulla lisää muistelmianne, joten laittakaa kommenttiboksiin tulemaan! Marimekolla on niin pitkä historia, että varmasti monilla riittää muistoja, joiden lisäksi olisi muuten ihana kuulla omia lempparikuosejanne? Joko vanhoja klassikoita tai uusia. Koneelta löytyi sopivasti nämä Barcelonassa otetut kuvat. Halusin ehdottomasti reissuun mukaan ainakin yhden Marimekon vaatteen, joten pakkasin tuon midimittaisen Helokki -kuosisen hameen. Helokki on uuden pääsuunnittelija Satu Maaraisen tämän kevään kuosi, joka iski minuun heti sen ensimmäistä kertaa nähtyäni.


Kun isoäitini vintiltä, jonne emme serkkujeni kanssa oikein koskaan saaneet mennä, mutta kerran yläasteikäisinä pääsimme piipahtamaan siellä, löytyi tätejeni vanhoja tasaraitapaitoja ja serkkuni veivät ne nenäni edestä.

Kun sain rippilahjaksi paketin punaisessa Unikko lahjapaperissa, jonka sisältä paljastui punaiset Unikko pussilakanat. Voi että miten tykkäsin niistä ja käytin niitä aivan jatkuvasti. Olin ihan super ylpeä niistä, eikä kenelläkään kavereistani ollut vastaavia.

Kun ensimmäinen "kalliimpi" laukkuni oli Marimekon turkoosi-beige-raidallinen markiisilaukku. Sen kaveriksi ostin myöhemmin pinkki-khakinvihreä-raidallisen. Harmittaa että kiikutin molemmat myöhemmin kirpparille.


Kun työskennellessäni marketissa parikymppisenä, jonka rakennuksessa oli tuolloin myös Marimekon liike, käytin usein ruokikseni ja palkkani myymälään.

Kun silloisella työkaverillani oli superupea musta Marimekon laukku, johon oli painettu valkoisella mäyräkoiria. Moni olisi halunnut laukun töissämme ostaa häneltä. 

Kun ostin omistuasunnon 18-vuotiaana ja teetätin työkaverillani keittiön verhot sekä pöytäliinan Onnellinen -kuosisesta kankaasta. Kyseessä oli hyvinkin räikeä oranssi-violetti-raidallinen kangas.  Keittiössä roikkui myös pinkin sävyiset Unikko-patakintaat.

Kun sain kutsun Marimekon muotinäytökseen Pariisiin muutama vuosi sitten. En valitettavasti päässyt paikalle, kuten en muihinkaan näytöksiin seuraavina vuosina, ehkä vielä joskus!


T-paita - &Other Stories
hame - Marimekko
tennarit - Vans
laukku - Céline
aurinkolasit - Ray-Ban

5 kommenttia:

  1. Pakko vielä kommentoida uudestaan nyt kun kunnolla aiheeseen päästiin, vaikka edelliseen postaukseen jo kommentoinkin :D Mun ekat Marimekko jutut taisi olla lukioaikoinani saamani musta Marimekon urbaani-laukku sekä värikkäät pienet kivet -kuosiset kouluvihot. Joka aineelle oli piti tietysti olla aina oman värisensä vihko ja muistan vieläkin minkä värinen vihko milläkin oppiaineella oli :D Urbaani laukkua käytin myös ihan hurjasti ja myös amk:ssa ihan koululaukkuna, mutta minäkin sittemmin kirpparilla myynyt eteenpäin. Nykyisin olenkin sitten hurahtanut Oiva-astioihin ja Marimekon vaatteisiin. Kuoseista miellyttää melkein kaikki mustavalkoiset ja lisäksi pieni unikko, tasaraita, siirtolapuutarha, räsymatto ja noh monet uusista kuoseista, joiden kaikkien nimeä en edes tiedä :D Ja kuten mainitsitkin, uuden pääsuunnittelijan myötä Marimekko houkuttaa nyt entistä enemmän ja vaikuttaa uudelta ja raikkaalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kun kommentoit, näitä on niin hauska lukea :)

      Urbaani-laukkua mulla ei koskaan ole ollut, vaikka sitä muistan vuosia sitten vähän himoinneeni. Varmasti toimi hyvin koululaukkuna. Kyllä kelpasi varmasti niihin vihkoihin rustailla :)
      Ooh sulla on sitten paljon lempparikuoseja! Omia lemppareita on Unelma, Kasvu ja Unikko, jotka tulee näin äkkiseltään mieleen. Alkaa kyllä olla melkoisesti Marimekkoa niin kotona kuin pukeutumisessa minullakin. Enemmän olen vaatteisiin päin, mutta löytyy kyllä niin verhoja, sisustustyynyjä kuin muutamia astioitakin. Mikä on sun lempparituote? Joku vaate vai astia?

      Anna Teurnell sai kyllä brändin päivitettyä tähän päivään, saa nähdä mitä seuraajansa Satu Maarainen saa aikaan :)

      Ihanaa viikonloppua! <3

      Poista
    2. Mun lempparit taitaa tällä hetkellä olla Tassa-tasaraita paita ja Oiva astioista spalje ja räsymatto kulhot, ne on niin monikäyttöisiä ja kauniita!

      Poista
  2. Oonkohan mä toi koiralaukkutyyppi? 😜
    Mä muuten myin sen laukun pari vuotta sitten yhdelle työkaverille! Ja siinä oli kaikenlaisia koiria, ei vaan mäyräkoiria.

    Mulla ei oo mitään erityisen vahvaa tunnesidettä Marimekkoon, mutta unikkovillitys iski muhunkin. Ompelin mulle ja siskolle rippijuhliin hameet ja topit unikkokankaasta.
    Harkitsin pitkään myös monia Marimekon mustavalkoisia ja kankaita mun yo-mekkoonkin, mutta päädyin lopulta harmaaseen raakasilkkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun se oli Miia! :D En muista sun laukkua..?
      Ooh, onko kuvia luomuksista? :)

      Poista