sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Kesäkuussa..


Kesäkuun esimmäisenä päivänä hurautimme autolla aamuvuoron jälkeen Helsinkiin, mutta kiva ilta sai ikävän päätöksen, kun jouduimme hirvikolariin kotimatkalla yöllä. Alkujärkytyksen jälkeen olin ihan varma, että koko kesäkuun suunnitelmat menevät sen vuoksi mönkään. Henkilövahingoilta onneksi vältyttiin mikä on tärkeintä! Hassua ajatella, että vain paria tuntia aiemmin kuljin onnellisena pitkin Helsinkiä ja seuraavalla hetkellä sain huokaista helpotuksesta, että olin edes hengissä.

Jäätelöllä on käytyä läheisessä venesatamassa jo vähän liiankin monta kertaa ;) Joka kerta tuolla iloitsen, kuinka onnellinen olen kun asun ihan meren äärellä. Iän myötä olen oppinut arvostaamanan tätä asuinkaupunkia ihan hurjasti. Totta puhuen sijaintikin on itselleni täydellinen, pääsee näppärästi Helsinkiin, muttei kotipaikkakunnallenikaan ole matka eikä mikään.

Jouduimme käymään kuun puolessa välissä Porvoossa vähän ikävämmissä merkeissä, nimittäin kolaritilanteessa automme hinattiin varikolle sinne (itse jouduimme tuolloin ajamaan taksilla kotiin) ja kävimme hakemasa autosta tavaroitamme, kun saimme tiedon, että auto lähtee lunastukseen. Samaan reissuun yhdistimme vanhassa kaupungissa käynnin. Varsinkin anoppi kierteli pikkuputiikkeja innoissaan, söimme lounaan Gabrielissa ja jälkkäriksi tottakai Vanhan Porvoon jäätelötehtaan jädet. 


Kesäkuussa riitti myös jonkun verran viileämpiä päiviä. Kun mittari näytti +6 astetta oli heitettävä päälle niin takkia kuin neuletta. Pitkän trenssin löysin muuten Barcelonasta, mutten tuolloin helteiden vuoksi "päässyt" sitä heti käyttämään. Punainen laukku toimii asussa kuin asussa. Huomaatteko muuten laukkuun mätsäävän puhelimen?

Saimme autoasiat lopulta eteenpäin nopeammin kuin osasimme odottaa, nimittäin noin kahden viikon päästä kolarista huristelimme jo autokaupasta Espoossa ulos meille uuden auton kanssa. Ajelimmekin samantien pitkin pääkaupunkiseutua koko päivän. Helsingin keskustassa piipahdimme Magnumilla. Kuinka monta jäätelökuvaa muuten löytyy tästä postauksesta? ;)


Eräs lauantai-ilta piipahdimme läheisessä Haminassa autonäyttelyssä. Hamina on aivan aliarvostettu paikka, katsokaa nyt noita pastellitaloja kuin Porvoossa konsanaan. Usein muuten kesämökille mennessä ajamme Haminan kautta, siellä kun on muutama symppis kahvila. Kesäkuussa tosin en käynyt mökillä kertaakaan.

Pallo-kuosi on ollut kovassa käytössä kevään ja kesän aikana. Tällaisen helpon löysien housujen ja tennareiden setin heitän usein kiireessä päälle, jos ei mekoissa tarkene.

Pitkästä aikaa juhlimme kavereiden kanssa, kesää, ystävyyttä ja vähän myös syntymäpäivääni! Tässä vaiheessa olimmme vasta kahdestaan puistosssa juomassa skumppaa muovimukeista, mutta myöhemmin seuraan liittyi toinen kaverini ja hänen siskonsa. Ilta oli kiva, mutta seuraavana päivänä muistin taas miksi käyn niin harvoin ulkona.


Juhannuksena olimme Tallinnassa yötä, mikä on aina hyvä idea! Oli kiva vaan rennosti kävellä pitkin vanhaa kaupunkia, istua rauhassa kahvilla ja shoppaillakin vähän. Tallinnassa on käytävä joka kesä ainakin kerran tai kaksi. Viru-hotellin 22.kerroksesta oli mahtavat näkyvät kaupungin ylle. Leikkoukkia jaksan ihastella Tallinnassa aina, miten ne voivat olla vielä niin halpoja?!

4 kommenttia:

  1. Teillä on ollut todella kivan kuuloinen kesäkuu, jos ei lasketa tuota kolaria :). Kauniita kuvia :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkuu meni kyllä hurjan nopeasti! :) Ihmettelin nyt jälkikäteen, että ehdin tehdä niin paljon, vaikka suurin osa ajasta menee tietysti töissä. Kolarikin alkaa onneksi olla vain kaukainen muisto :/ Kiitos ja mukavaa sunnuntaita! <3

      Poista
  2. Kehtaakohan kysyä olisko sulla vinkkejä kesäiseen Kotka-visiittiin? :)
    Sun kesäpäivät näyttää niin ihanilta, että voisin mielelläni kopioida :D <3

    Mahtavaa heinäkuuta sulle!

    t. Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai :) Mun lemppareita on puistot - Sapokka, sekä puisto että venesatama (löytyy myös kahvilat Laituri ja Tulikukko), siellä käydään usein jätskikiskalla. Toinen lemppari on Katariinan puisto (pääsee hyvin autolla), lenkkeilen siellä usein ja sinne tuli juuri kesäksi lampaitakin. Kahviloista käyn Moliendossa (sairaan hyvät salaatit) ja tietty Kotkan reissuun kuuluu possot torilla. Ostosmahdollisuudet on melko suppeat, mutta pasaati löytyy ja muutama kivijalkaliike kuten California. Lisäksi saariin pääsee näppärästi tuurilla (lähtevät Tulikukon edustalta) esim. Varissaari voisi olla kiva jos on lyhyempi visiitti kotkaan. Merimuseo Vellamo on myös varmasti turistin silmin nähtävyys. Tässä nyt muutama vinkki keskustaan mitä tuli äkkiseltään mieleen :)

      Kiitos ja iloista heinäkuuta sinnekin! :)

      Poista