sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Klassinen Talviasu


takki - Zara (samantyylinen)
pooloneule - Mango (tämä)
housut - Mango (nämä)
nilkkurit - Zara (samantyyliset)
pipo - O.i.s
laukku - Chloé
aurinkolasit - Ray-Ban (nämä)

Vihdoin näillekin leveysateille saatiin pikkupakkaset edes hento kerros lunta. On ollut ihanaa kävellä aamulla töihin, kun puut ovat kauniin huurteisia, eikä tarvitse lähteä liikkeelle kumisaappaissa. Ikää tullessa lisää, olen alkanut nauttia kaikista vuodenajoista, sillä nuorempana olisin voinut skipata talven kokonaan. Tavallaan kuitenkin koen talvipukeutumisen hankalaksi, tai sanotaanko tylsäksi. Omat asuni noudattavatkin hyvin pitkälti samaa kaavaa joka päivä. Toisaalta veikkaan, että moni työvaatteet omaava ei viitsi niin panostaa omaan pukeutumiseen, kun töissä vaihtaa kuitenkin muuta päälle, olenko oikeassa? Päätinkin tehdä pienen listan omista pakkaskelejen lemppareista;

Tukevapohjaiset nilkkurit. Koska kävelen paljon ja kovaa (miksi pitää lähteä aina niin viime tipassa?!) en halua lähteä liukastelemaan sileäpohjaisilla kengillä, vain suosin tukevia "traktoripohjia". Lempparini ovat muutenkin vähän traffimmat nilkkurit, jotka tekevät hyvin kontrastia klassisiin vaatteisiin ja niillä pysyy myös pystyssä. Nämä kuvissa näkyvät Zaran pari talvea palvelleet bootsit ovat luottokenkäni, kaikki muut nilkkurit ovat huilanneet hyvin pitkälti eteisessä viime viikot. Pelkään kuollakseni milloin kävelen nämä puhki...

Väljät takit. Minulta löytyy useampi talvitakki, ja se onkin arkisin ainut osa mitä vaihtelen. Voin siis hyvällä omallatunnolla selittää takkejen hamstraamisen ;) Kaikkia takkejani yhdistää nykyisin yksi tekijä - ne ovat suhteellisen väljiä. Mielummin kokoa isompi, että mahtuu kunnolla alle paksumpaakin neuletta. Tykkään varsinkin pitkistä villakangastakeista, ne kun lämmittävät hyvin ja peittävät myös mekkojen helmat alleen. Rakastan rentoja laskettuja hihoja, kuten tässä kuvissa näkyvässä takissa. 

Erilaiset pipot. Hatut ovat sekä käytännöllisiä että tekevät asuun sen viimeisen silauksen. Jos täällä asuinkaupungissa ei sada, sitten tuulee (niin kuin kuvien ottohetkellä), joten pipo suojaa viimalta. Minulta löytyy varmasti useampi hattu kuin tarvetta olisi, mutta tykkään vaihdella niitä. Suosin hyviä materiaaleja, ne sekä näyttävät paremmilta että kestävät käyttöä vuosia, sekä oikeasti lämmittävät. Hattu on myös edullisempi kuin vaikka takki ja sillä saa helposti muutosta asuun.

Pooloneuleet. Tänä talvena huivejen käyttöni on ollut hyvin vähäistä, kiitos poolojen. Korkeiden kaulusten kanssa takki pääsee paremmin oikeuksiinsa, ja asu pysyy yksinkertaisempana. Rento neulepaita on lisäksi mukava päällä. Suosikkejani ovat neutraalit sävyt -  musta, harmaa ja beige, joita on helppo yhdistellä kaikenlaisten takkejan kanssa.

Linkit mainoslinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti