keskiviikko 25. marraskuuta 2015

TUKKAVUOSI

Olen aikamoinen tuuliviiri monessa asiassa, kyllästyn nopeasti ja kaipaan vaihtelua. Hyvä esimerkki tästä on hiustenväri, joka on tänä vuonna vaihdellut aikalailla. Ajattelinkin tehdä katsauksen minkälaista hiusväriä minulla on tänä vuonna nähty. Minulla on ollut elämäni aikana niin lyhyt kuin pitkä tukka, tumma tai vaalea, on ollut superblondi ja lähes musta. Punaisesta väristä en ole tukassani ikinä innostunut, lähinnä viihdyn vähän neutraalimmissa sävyissä. Väriä tykkään vaihdella, mutta sen olen kantapään kautta oppinut, ettei enää ikinä lyhyttä tukkaa, se ei pyöreisiin kasvoihini sovi. Muutama vuosi sitten leikkautin melkoisen lyhyen polkkamallin, joka oli takaa lyhyempi, vaikka malli on kiva, kaduin joka päivä, että sen itselleni leikkautin. Minulla oli ollut myös vuosia aiemmin lyhyt tukka, mutta ilmeisesti aika kultaa muistot. Myös paksu otsatukka kuului tyyliini vuosia sitten, ihan blogin alkuaikoinakin se minulta löytyi, toisinaan pohdin taas otsatukan leikkauttamista. Viime vuosina tukan pituus on pysynyt puolipitkänä, sillä leikkautan latvoja usein. En halua, että tukka on pitkä, mutta ohut. Onnekseni meidän suvussa on hyvät hiukset siinä mielessä, että ne ovat kohtalaisen paksut. Yli 60-vuotiaalla isällänikin on kaikki hiukset paksuina tallella ;) Oma luonnollinen hiusvärini on suomalaisille tyypillinen maantienharmaa, kuitenkin enemmänkin vaalea kuin tumma.Alkuvuodesta tukkani oli tummanruskea, ja sain jatkuvasti olla laittamassa väriä ylläpitävää color maskia päähän. Tässä kuvassa tukka on jo hieman kulahtanut ja vanhat vaaleat raidat puskevat alta. Kuva on helmikuulta, jolloin aloin jo olla vähän kyllästynyt tummaan väriin ja kaipasin kevättä kohden vähän vaaleampaa sävyä, lisäksi jatkuva vaalean tyven värjääminen kävi hermoon.Maaliskuussa päähäni laitettiin vaaleita raitoja ja oman värisen tyven annettii olla. Liian rajuja muutoksia en kerralla halua tehdä, eikä kampaajanikaan niitä lähtisi tekemään. Tämä oli ehkä suosikkitukkani. Aloin käyttämään keltaisuutta poistavia tuotteita, sillä haluan pitää värin kylmänä. Maaliskuussa matkustin myös Espanjaan, jossa tukka vaaleni ehkä hitusen lisää auringossa.


Huhtikuussa omaa väriä oli kasvanut jonkun verran tyvestä esiin, mutta väri miellytti itseäni. Pidän usein tukkaa ponnarilla ja oma tyviväri ei ollut hassumpi. Jälkikäteen mietittynä, kumpa olisin antanut tukan vain olla ja oman värin kasvaa sekä auringon tehdä kesällä tehtävänsä.

Toukokuussa ennen Cannesiin lähtöä halusin käydä kampaajalla vähän freesaamassa ilmettä, mutta koska tukkaa haluttiin säästellä, eikä raitoja koko päähän uskallettu laittaa, värjäsi kampaaja vain tyven muutamia asteita omaa väriä vaaleammaksi. Täytyy sanoa, etten tykännyt tukasta laisinkaan ja näytin mielestäni aivan haamulle niin vaaleassa tukassa. Ärsytti ottaa näitä blogikuviakin tämän tukana kanssa. Monesti mielessä kävi reissun aikana hakea kaupasta väri ja värjätä tukka itse vaikka ruskeaksi. En kuitenkaan uskaltanut, ettei tilanne pahenisi entisestään.
Etelä-Ranskan auringonalla onneksi tyven ja latvojen väriero hieman tasoittui, sillä tukka vaaleni kauttaaltaan vielä auringossa. Tukka oli myös melko keltainen, joten otin keltaisuutta poistavat tuotteet kovaan käyttöön - niin shampoo, color mask kuin keltaisuutta poistava hoitosuihke olivat ahkerassa käytössä. 
Oman värin kasvaessa vähän tyvestä esiin tukka ei näyttänyt enää ihan niin haalealle ja keltaisuutta vastaan yritin taistella parhaani mukaan. Itse asiassa nyt jälkikäteen kuvia katsoessa, ei vaalea tukka kuitenkaan ole hullumpi, vaikka tuolloin en siinä täysin viihtynyt. Yhtään tästä vaaleammaksi en hiusvärissä mene, sillä todella blondi ei ole minun juttuni. Ensimmäisen kuvan ja tämän välillä ei ole siis tehty muuta kuin raidoitettu hiukset kerran ja tyvi värjätty kerran, muuten aurinko oli hoitanut tukan "värjäämisen". 


Kesäkuussa vaalean tukan sekaan laitettiin muutama ruskea raita, muuten tukan annettiin vain olla ja oman värin kasvaa. Ihan hirvittävää muutosta raidat eivät tuoneet, mutta sävy oli tasaisempi kauttaaltaan.


Kesällä en hiuksia enää värjännyt laisinkaan, vaan annoin oman värin kasvaa esiin. Vaaleammassa tukassa onkin se hyvä puoli, ettei tukkaa tarvitse kovinkaan usein värjätä, sillä oman värinen tyvi ei erotu pahasti. Tukka oli aika pitkäkin jo loppukesästä, mutta kohtalaisen keltainen ja latvat harottivat.


Elokuussa tumma tukka alkoi taas houkuttaa, joten väri laitettiin sen enempää asiaa pohtimatta. Pyysin kampaajaa myös leikkaamaan tukasta hieman enemmän pois latvoista, sillä kesä oli tehnyt tukalle tehtävänsä. Kuten sanottu, pidän mielummin tukan lyhyempänä, kuin latvasta huonona. Oli hassua taas olla tummatukkainen ja hiukset tuntuivat tosi lyhyille.


Kampaajalla käyn parin-kolmen kuukauden välein, joten tukka on värjätty pariin kertaan tummalla nyt syksyn aikana. Viime kerralla kampaaja ehdotti jo jotain muuta, kuin yksivärisessä tummassa pysymistä, mutta vielä mentiin ruskealla kuitenkin.


Nyt marraskuussa tilanne on siis samanlainen kuin vuoden alussa, yksivärinen tummanruskea tukka. Tämän vuoden puolella en enää hiuksia ajatellut värjätä, mutta ehkäpä tammikuussa taas pientä vaihtelua, sillä pakko myöntää, että kaipaan vaaleita raitoja ja tukan helppoutta. 

Tukka vaikuttaa minusta aika paljon ulkonäköön ja jos tukka ei miellytä, on fiilis aika apea, vaikka on tosiaan vain hiuksista kyse. En ole hääppöinen tukan laittaja, mutta kiharat opettelin tekemään pari vuotta sitten ja ne menevätkin nykyään pikaisesti rutiinilla. Todella usein heitän hiukset ihan vain ponnarille. Pelkästään auki ja suorina pidän hiuksia harvoin (paitsi nyt pipokaudella). Tuotteita vaihtelen jonkun verran hiusvärin mukaan, mutta sanotaanko, että voisin olla ahkerampikin hiusten hoitaja.

Kertokaas, tykkäättekö enemmän tummasta vai vaaleammasta tukasta?

11 kommenttia:

 1. No oho, onpa se paljon muuttunut tämän vuodenkin aikana! :D En edes muistanut. Hyvin sulle sopii kumpi vain, melkein ihmeellisenkin hyvin. Kenties kuitenkin tummempi tai välimaasto vaaleaa paremmin. Mun silmään upeimmat on nuo missä vaalea trenssi, valkoinen paita, musta Celine ja mustat lasit, ja sitten tämä viimeinen. Täytyy myöntää että olin tämän viimeisen kuvan asukuvasarjasi kanssa viimeksi itse kampaajalla, lähinnä noita kiharoita kaivaten! Miten ihmeessä ne teet? Kun niistä tulee noin nätit "vaakasuuntaiset" laineet, eikä sellaiset prinsessakiharat, joita mä vain saan aikaiseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. laitoin sulle meiliä yhdestä illanviettoehdotuksesta :)

   Poista
  2. No joo ja ihan huomaamatta :D Minusta tumma tukka on aina hienoin, varsinkin muilla, mutta mä en vaan pitkän päälle jaksa sitä ja muistan sen aina kun "vahinko" on jo tapahtunut. Että varmaan vaaleat raidat taas pian :D
   Heh, et voi olla tosissaan!! :) Nyt kyllä ihmettelin suuresti, sillä kuten sanottu olen melko surkea tukan kanssa. Sisko (kampaaja ammatiltaan) yritti opettaa tekemään ranskanlettiä etutukkaan, mutta en vaan osaa sitäkään eikä oppi todellakaan mennyt perille :D Kiharoiden "salaisuus" on varmaan siis surkea laittaja ja tarpeeksi paksu kiharrin ;) Millä teet kiharat?

   Kiitos viestistä, vastasin! Toivottavasti nähdään pian <3

   Poista
 2. Mun mielestä sulle sopii parhaiten tummat hiukset :) Kun aloin lukemaan blogiasi sinulla oli tummat hiukset ja ajattelin, että olet varmaan luonnostaankin melko tumma.. Yllätyin, kun myöhemmin selvisi, että oletkin suunnilleen yhtä vaalea kun minä :) Ei tuo vaaleampikaan tukka huonolta näytä, mutta jotenkin tumma vaan mielestäni sopii sinulle paremmin. Jos et halua värjätä tyveä niin usein, niin entä jos miettisit kullan-/suklaanruskeaa sävyä, eli hieman vaaleampaa mitä noissa vikoissa kuvissa? Sekin varmasti sopisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Mimmu ja voi vitisi miten ihana kuulla, että olet blogiani lueskellut ilmeisesti jo pidempään (kääk toivottavasti edes pietä parannusta on tapahtunut :D)
   Tykkään kyllä itsekin tummasta tukasta, mutta se on tosiaan niin hankala, etten pidemmän päälle vain jaksa sitä ylläpitoa :/ Itseasiassa tukasta olisin ehkä halunnutkin vaaleamman ruskean syksyllä, mutta siitä vain tuli tosi tumma :( Yksivärisyys ei myöskään ole ehkä mun juttu, kun tukka on niin tylsä niin? No silloin kun on tumma, haluan vaaleamman ja toisinpäin.. :D

   Mukavaa viikon jatkoa ja joulun odotusta? <3

   Poista
  2. Kiitos Anne, monta vuotta olen tosiaan blogiasi lueskellut, mutta valitettavan laiska kommentoija :D Tyylisi on hyvin saman tyyppinen kun omani ja kun itsekin olen pituusluokkaa vaahtosammutin, on vielä helpompi ottaa asuvinkkejä toiselta suunnilleen saman mittaiselta :) Joten ehdottomasti blogisi kuuluu suosikkeihini <3

   Itsekin vaihtelin jossain vaiheessa hiusväriä usein, tykkäsin enemmän tummasta, mutta se juurikasvun jatkuva värjääminen ärsytti.. Toisaalta ajattelin, että vaaleat hiukset ei sovi minulle, koska minulla on tosi tummat silmät. Nyt olen ollut jo useamman vuoden blondi ja tottunut tähän tosi hyvin.. riittää kun kaksi kertaa vuodessa laittaa raitoja, joten tosi helpolla pääsee :)

   Samoin sinne ihanaa joulun odotusta, se on ainut positiivinen asia tässä ihan liian pimeässä vuodenajassa :)

   Poista
  3. Ihan mahtava kuulla Mimmu <3

   No sepä se, en kestä tätä tyveä ja värjäyskierrettä! Mutta silti palaan aina tummaan... :D Ehkä pääsen johonkin kompromissiin. Tuo olisikin ihannetilanne ettei tukkaa tarvitsisi värjätä kuin pari kertaa vuodessa :)

   Toivotaan, että tulisi edes vähän lunta jouluksi, niin valoa kuin joulufiilistä tuomaan!

   Poista
 3. Kuten ylempänä jo mainittiin, niin sulle sopii kyllä molemmat värit, niin tumma kuin vaaleakin. Tumma tukka on silti omasta mielestäni sulla kyllä se paras, vaikka enemmän ylläpitoa vaatiikin. Korostaa kasvojen piirteitä ja silmiä vielä enemmän! :) Täälläkin kaivataan muuten apua kiharoiden tekoon. Kerro ihmeessä niksisi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Tykkään kyllä tummasta itsekin, mutta se on liian hankala tällaiselle laiskimukselle kuin minä :D kiva kun kerroit mielipiteesi :)

   Hah, hassua jos joku kysyy minulta neuvoa, sillä hiustenlaitto (tai meikkaus) ei ole tosiaan vahvin puoleni ;D kiharat teen sellaisella paksulla kiharrin puikolla, sillä tulee sopivan väljät :) mulla on myös pienempi kihartaja, mutta sillä tulee liian kihara. Suoristusraudalla en osaa kihartaa ollenkaan.

   Poista
 4. No oho, aikamoinen tukkavuosi kyllä ;-) Vaikka sun blogia olenkin toki koko vuoden seurannut, en ole edes tajunnut että väri on noin moneen kertaan muuttunut! Mulla on ollut vähän samaa, tummaa ja vaaleampaa ja raitoja mutta ajallisesti puhutaan varmaan 10 vuodesta :D Mun lemppari oli kuva nro 2 ja se on oikeastaan vähän se väri johon itsekin pyrin. Viimeksi mulle laitettiin just enemmän ruskeata raitaa kun alkoi ärsyttämään keltaisuus ja liika vaaleus. Ja tykkään taas enemmän sellaisesta keskiruskeasta ja raidat tuo kivaa "luonnollisuutta".. Toki muistan kun värjäsit tummemmaksi ja mietin itsekin että pitäisikö kokeilla, mutta mulla on raitoja ollut jo niin kauan että mitäs sitä muuttamaan ;) ja mulla kun on niin ohut ja huono tukka niin ei oikein mieltään voi koko ajan muuttaa ettei ne viimeisetkin hiukset irtoa.. Niin ja hei, sun laineita ihasteltiin täälläkin, joten vinkkejä mielellään kehiin ;) miten ihmeessä saat juuri tuollaiset täydelliset laineet jotka ei ole liian kiharat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh jep, tummasta vaaleaan ja kohta taas sama varmaan :D Tuo 2 kuvan tukka on munkin lemppari ja tuollaisen haluan taas! Onneksi tukkaa ei tarvi tummasta kuin kerran raidoittaa niin ollaan tuossa. Minäkin olin suunnnitellut, että raitoja laittaisin vaan, mutta hupsis kohta olikin tumma taas. Että ihan fiksua kyllä olla rasittamatta tukkaa, eli kannattaa pitäytyä raidoissa vain :) Omaa tukkaani ei vaan sen väriseksi saa kun tummasta raidoittamalla, vaalea ruskeilla raidoilla ei ole sama :D loppupeleissä koko tukkaa ei ole ihan älyttömästi värjätty vuoden aikana, lähinnä meni tummasta vaaleaan kulumalla. En vaan osaa päättää mssä sävyssä pysyisi.

   Kihartimena mulla on Remingtonin paksu kiharrinpuikko, johon vain kieputetaan hiukset, sillä jopa minä saan kiharat nopeasti aikaan :)

   Mukavaa joulun odotusta! <3

   Poista