torstai 5. marraskuuta 2015

EVERYDAY MAKEUP

Kirjoittelen harvoin mistään kosmetiikkaiheista, ihan siitä syystä, etten ole hääppöinen meikkaaja, enkä kokeile juuri koskaan mitään uutta. Ihailen ihmisiä, jotka viitsivät päivittäin panostaa kauniiseen meikkiin, samoin kuin hiustenlaittoon. Itse menen sieltä mistä aita on matalin. En voi edes syyttää ajanpuutetta, sillä voisin helposti herätä aamuisin sen kymmenen minuuttia aiemmin, mutten niin tee. Joten kaikenlaiset varjostukset sun muut eivät omaan meikkiini kuulu, vain meikkini on supersimppeli ja nopea. Toisaalta mitä luonnollisempi meikki on, sen parempi. Tässäpä esittelyyn omat päivittäin käyttämäni meikit;


Meikkipohjaan käytän bareMineralsin matte mineraalimekkivoidetta sävyssä 20. Vuosia sitten testailin merkin meikkivoidettta, muttei se sopinut iholleni, sillä oli liian hohtava. Nyt vuosia myöhemmin annoin tuotteelle uuden mahdollisuuden, kun ostin Ranskasta huokeammalla hinnalla tätä mattamaista versiota, josta tykkäsin kovasti ja se jäikin meikkipussiini. En tykkää yhtään nestemäisistä meikkivoiteista, enkä niitä ole kokeillutkaan vuosikausiin, sillä ne tukkivat ihoni, levitys on minusta hidasta ja lopputulos liian pakkelimainen. Puuterimaisen meikin saa pyöriteltyä siveltimellä kasvoille pikavauhtia, eikä kuivumista tarvitse odotella. Meikin päälle laitan aina Rimmelin aurinkopuuteria ihan koko kasvoille. Tummat silmänaluset (jotka minulla on aina) peitän joko tällä kuvassa näkyvällä Lumenen peitevoiteella tai saman merkin valokynällä. Käytin pitkään välissä valokynää, mutta sen loputtua otin taas peitevoiteen käyttöön, joka on siinä mielessä näppärämpi, että vaikka se on juurikin tummien silmänalusten peittoon tarkoitettu, sillä voi peittää muutkin ihon pienet virheet.


Nyt kun luovuin vuosien jälkeen ripsienpidennyksistä, täytyy silmämeikkiin kiinnittää enemmän huomiota, sillä pidennysten kanssa en silmiin meikkiä laittanut. Myöskin kulmakarvat vahattiin ja värjättiin aina ripsihuollon yhteydessä, joten niidenkin suhteen selvisin helpolla. Nyt ilman pidennyksiä ja värjättyjä kulmia on täytynyt ottaa järeämmät aseet taas käyttöön. Tein vielä sen kauheimman virheen, että menin repimään pidennykset irti. Ei, ei, ei, niin ei missään nimessä saa tehdä! Voitte varmaan kuvitella, missä kunnossa ripset ovat tällä hetkellä. Nyt olenkin käyttänyt paksuja mustia rajauksia silmissä, jolloin en näytä täysin haamulle nysäripsineni. Olen käyttänyt Rimmelin nestemäistä eyelineriä niin kauan kuin muistan, yläasteelta asti. Tosin nyt ostin vedenkestävän version, ja hieman treeniä vaatii rajojen piirtäminen pitkän tauon jälkeen. Maybellinen Lash Sensational ripivärin sain aikoinaan blogin kautta testiin, tykkäsin, joten ostin samaa, mutta vedenkestävänä versiona. Silmäni ovat melkoisen herkät ja tuntuvat valuvan heti, jos vähänkin tuulee tai aurinko paistaa silmään, joten vedenkestävyys silmämeikissä on ehdoton. Olenkin kokenut tämän eyelinerin ja ripsivärin combon toimivaksi. Kulmat väritän Lumenen kulmakynällä, tämänkin tuotteen löysin varmaan yläasteella, enkä ole muuta harkinnutkaan enää käyttäväni, että miten niin kaavoihin kangistunut? Käytän vaaleannruskeaa sävyä, vaikka nyt tumman tukan kanssa tummempi väri voisi olla parempi. Tukkani väri vaihtuu kuitenkin kohtalaisen usein tummasta vaaleampaan, enkä aina halua ostaa uutta kulmakynää, joten tämän värin olen kokenut helpoksi. Luomiväriä käytän todella harvoin, vain juhlatilaisuuksissa.


Ainut meikki, jossa kokeilen uutuksia silloin tällöin on huulimeikki. Huulissa suosin useiten kiiltoa, mutta tosinaan huulipunakin pääsee käyttöön. Huulipunani ovat usein vähän koralliin taittavia punaisia, sillä sen olen kokenut sopivan ihooni parhaita. Kiilloissa taas tykkään neutraalimmistakin sävyistä, mutta mitä kiiltävämpi sen parempi. Maybellinen huulilakka on jotain punan ja kiillon väliltä, ja se onkin minusta supernäppärä tuote. Victoria's Secretin huulikiillot ovat olleet suosikkejani vuosia, ja ilokseni löysinkin niitä kevään ja kesän ulkomaanmatkojen yhdeydessä. Yleensä laitan sitä kiiltoa tai punaa, mikä sillä hetkellä ensimmäisenä eteen sattuu, huulituotteita minulla on myös aina mukana laukussa, vaikken muuten meikkejä mukanani kanna. Huulipunan tai kiillon alle laitan huulirasvaa, yksi ikilemppari on Oriflamen tender care, joka menee huulirasvana, mutta myös monessa muussa tarkoituksessa.

Kuten huomaatte, meikkini ovat edullisesta päästä, enkä vain ole koskaan nähnyt järkeväksi tuhlata meikkeihin suuria summia. Koska en ole edes kokeillut hirmu hinnakkaita meikkejä, en edes tiedä paremmasta, ja pärjään loistavasti näillä tuotteilla. Käytän hyväksi toteamiani tuotteita, sillä en uskalla kokeilla uutta, jos siitä ei tykkää niin rahat menevät hukkaan. Usein yritän myös ostaa meikit tarjouksella, todella usein kun liikkeissä on kantispäiviä sun muita. Minusta meikeissä voikin säästää pitkän pennin, ja itse ainakin niin teen.

Löytyykö teiltä samoja suosikkeja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti