perjantai 6. marraskuuta 2015

BEANIE

Vaikka olenkin ehdottomasti enemmän kesän perään niin säiden kuin pukeutumisen vuoksi, niin täytyy myöntää, että iän mukana olen oppinut arvostamaan ihan jokaista vuodenaikaa. Olisihan se todella tylsää, jos aina olisi kesä. Syksyn ja talven yksin parhaista puolista pukeutumista ajatellen on erilaiset pipot! Jos joku olisi oikeasti sanonut minulle 15 vuotta sitten, että hatuista tulee lemppareitani, en olisi tätä uskonut. Nykyisin kun tykkään pipoista ihan asustemielessä, jonka lisäksi pää pysyy lämpimänä, eikä tukkaa tarvitse sen kummemmin laittaa, joten kuka nyt ei pipoista muka tykkäisi? Pipoja onkin kertynyt eteiseen ihan muutama, joten kylmät kelit eivät haittaa tippaakaan. Nyt on kyllä ollut sen veran lämmin loppusyksy tai alkutalvi, ettei pipoille ole säiden puolesta hirveästi ollut käyttöä, mutta itse tosiaan olen käyttänyt ihan asusteena. Jostain syystä suosin tupsullisia pipoja, logoista tai suurista merkeistä en pipoissa välitä. Materiaalien suhteen olen tarkka, ja kaikki pelkkää akryylia tai muita tekokuituja sisältäneet pipot kiikutin kirpparille. Hyvä suhde onkin puolet villaa ja puolet voi olla muuta, jolloin pipo lämmittää, muttei hiosta.

Ainut ongelma pipon ja muhkean kaulaliinan kanssa on, että tukka on niskasta aivan jäätävässä takussa päivän päätteeksi. Juttelimme asiasta jo viime talvena kampaajani kanssa, muttei tähän ongelmaan kai ole mitään ratkaisua. Yksi asia mihin voi kiinnittää huomiota, on yrittää levittää hoitoainetta niskatukkaan paremmin pesun yhteydessä. Täytyy sanoa, että ilman Tangle Teezeriä ja BC Bonacuren latvasuojaa en selviäisi, sillä vain näillä kahdella saan takut suoriksi, vaikkakin pinna on usein tiukassa, kun takkuja alkaa selvitellä. Joten jos jollain on hyviä vinkkejä, miten selviää pipokaudesta ilman takkutukkaa, laittakaa ihmeessä jakoon kommenttiboksiin, vinkit ovat kullanarvoisia! 

6 kommenttia:

 1. Itse olen kaikille takkutukka asiakkailleni neuvonut hoitoöljyn! Tekee tukasta ihanan sileän kun levittää latvoihin pesun jälkeen tai sitten ensiapuna sähköiseen kuivaan tukkaan! Moroccan oil hoitoöljy ehdottomasti todettu parhaaksi ;)
  -tuulikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, öljykään ei tehoa omaa tukkaan niin hyvin kun tuo latvasuoja, tosin tuota Moroccaa en ole testannut, joten täytyy seuraavaksi ostaa se! :) ärsyttää kyllä takut niin paljon :/ kiitos kommentista! :)

   Poista
 2. Kivalta näyttää! Sulle sopii tollaiset pipot tosi hyvin!

  VastaaPoista
 3. Voi mä rakastan pipoja! Ja siitä huolimatta kaapista löytyy ainoastaan yksi käyttökelpoinen, pipokaupoille siis ;) Kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin minäkin! :) Mulla alkaa vissiin olla jo muutama hattu liikaa :D voin lämmöllä suositella varsinkin Nortonin pipoja, hinta ei ole halvin, mutta laatu on hyvä! :) myös Aleksi 13:sta löytyy kivoja hattuja, kuten tämä kuvassa näkyvä ;)

   Poista