keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Hello new Yellow


Minusta on ihanaa, kun lomalla ehtii kuvailla asuja, joten niitä on Espanjan lomaltakin luvassa. Säiden vaihtelevuuden takia tuli vielä toisinaan vaihdettua vaatteita useat kerran päivässä, joten toisinaan paritkin asukuvat päivältä tuli napattua. Tässä ensimmäinen asu lomalta kera uuden takin. Olin tosiaan ajatellut hankkia Espanjasta kevääksi jonkun kirkkaan värisen takin ja kotoa käsin olin ehtinyt vaatekauppojen valikoimia tutkia. Heti Banukseen saavuttuamme kysyin hotellin respasta ohjeet ostoskeskukseen ja suuntasin saman tien kaupoille muutama juttu mielessäni. Puerto Banúksesta löytyy pieni ostoskeskus Marina Banús, josta tykkäsin todella paljon, siellä oli mm. Zara, Massimo Dutti ja Stradivarius. Ostoskeskus oli noin viiden minuutin kävelymatkan päässä hotellilta. Olin ajatellut takin väriksi joko kirkkaan keltaista tai korallia ja Stradivariuksesta löytyikin heti sopiva takki, jonka harkinnan jälkeen kävin ostamassa. Takille tulikin käyttöä heti seuraavana päivänä, kun sää oli kylmä, tuulinen ja vettäkin välillä sateli. Vaikka olikin pilvistä, oli myös todella kirkasta ja minä herkkäsilmäinen sain siltikin kaivaa aurinkolasit esiin. 

Kotioloissa en olisi varmaankaan yhdistänyt takkia näin farkkuihin ja sini-valkoraidalliseen paitaan, mutta matkalla mukana ollessa vain pienet valikoimat vaatteita, tulee pukeuduttua niihin mitä löytyy, toisaalta hyvä niin, tulee käytettyä erilaisia yhdistelmiä ja voi itsekin yllättyä. Keltaisen takin kaveriksi sipaisin vielä huuliin korallinpunaista huulikiiltoa. Vähän kyllä ostohetkellä pohdin, onko takki hieman liian räikeä Suomessa käytettäväksi, mutta tulin siihen tulokseen, että höpsistä minä käytän rohkeasti mitä haluan. 


Mielestäni parhaimmat shoppailuapajat ovat juuri Espanjassa ja vaikkei Banuksessa ihan älytöntä määrää kauppoja ollutkaan, oli silti tarjontaa omaan makuuni ihan liikaakin. Zaran hinnat ovat jonkin verran Suomen hintoja edullisempia ja siellä tulikin vietettyä useita tunteja, usein illan hämärtyessä suuntasin kaupoille, ne kun olivat kymmeneen asti illalla auki ja sai shoppailla rauhassa. En kauheasti välitä Suomessa kierrellä kaupoilla, mieluummin tilaan netistä, mutta ulkomailla viihdyn kivijalkaliikkeissä senkin edestä. Perusliikkeiden lisäksi Banuksesta löytyy lukuisia luksusliikkeitä satamasta upeiden jahtejen lomasta. Harmikseni Louis Vuittonin liike oli juuri remontissa ja valmistui sinä päivänä kun itse lähdimme kotiin, olisi ollut mielenkiintoista käydä katsomassa liike, vaikken mitään nyt ollut ostamassakaan. Lisäksi löysin pienen putiikin, joka myi Célineä ja hitusen toivoin, että Nano mustana olisi liikkeestä löytynyt, se kun tulee olemaan seuraava laukkuni. Valitettavasti liikkeessä oli kyseinen laukku vain punaisena, upea oli kyllä sekin. Marina Banúksen vastapäätä oli suuri El Corte Inglés -tavaratalo, vähä kuin meillä Stockmann. Tavaratalosta tuntui löytyvän mitä vain, itse innostuin varsinkin Sephoran osastosta ja Starbuckista, jossa kävimmekin usein aamuisin kahvilla. Myös feikkilaukun myyjiä olivat kadut pullollaan, vaikka itse en voi ymmärtää mitään feikkituotteita, niin täytyy sanoa, että minulla kävi älyttömästi myyjiä sääliksi, osa oli vielä todella nuoria. Mikäli Banuksen putiikkivalikoima ei riitä lähistöltä löytyy myös suurempia ostoskeskuksia, jonne itse en kuitenkaan kokenut tavetta mennä, vaikka aluksi suunnitteilla oli.



takki Stradivarius - raitapaita H&M - farkut Zara - aurinkolasit Ray-Ban 
kengät Converse - laukku Louis Vuitton - kello Michael Kors

Shoppailtavaa tosiaan löytyi ja onnistuin tekemään takin lisäksi muitakin hyviä löytöjä, joista osa tulee näkymään jo tulevissa asukuvissa. Mielessäni oli muutamia juttuja matkalle lähtiessäni ja ihan jokaisen niistä löysin. Tällä lomalla shoppailu olikin yksi päätarkoitus ja kohde oli siihen mitä loistavin. Itse asiassa ihastuin tähän keltaiseen takkiin niin, että loppulomasta kävin ostamassa saman vielä navysinisenä, sillä hintakin oli melko edullinen, malli miellytti ja takki on mukava päällä. Mutta kertokaapas, onko keltainen takki teidän makuunne jo liian räväkkä?

26 kommenttia:

  1. Aivan ihana takki! Keltainen on tällä hetkellä ehkä lempivärini! Sopii sinulle mielettömän hyvin :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva takki! :) Miks mä en huomannut tota Stradivariuksessa, etenkin se navysininen ois varmaan lähtenyt mukaan :D Toivottavasti Tallinnan liikkeessä ois vielä jotain kivaa jäljellä kuunlopussa kun mennään sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Itse olin tutkinut putiikkejen nettisivuilta tuotteita etukäteen ja menin ihan etsimään liikkeestä tätä takkia. Katsoin Viron nettisivut kun kiinnosti paljon takki siellä maksaa :D Löytyy täältä : http://www.stradivarius.com/ee/en/clothing/jackets-c1317524p5306004.html?categoryNav=1317524&colorId=001&bundleId=5791008&defaultColorId=001

      aika iso hintaero, kun Espanjassa sama takki 45,95€!

      Tallinnan päiväristeily on täälläkin suunnitteilla, siellä on kiva käydä :)

      Poista
    2. Kiitos tosi paljon Anne!! :) No on kyllä iso hintaero :o taidan silti sovittaa;)
      Me ollaan kolme päivää siellä tällä kertaa niin kerkeää hyvin kierrellä :)

      Poista
    3. No on, mutta toisaalta ei tuo 60 euroa nyt paha hinta ole takista :) Toivottavasti takki löytyy ja miellyttää! No kolmessa päivässä kyllä ehtii loistavasti nähdä ja tehdä :)

      Poista
  3. Ihana,olet kuin aurinko. Minusta on aivan ihanaa,kun välillä räväytellään väreillä kunnolla.Olen itse aika arka,pidänkin perusväreistä,mutta punainen antaa potkua moniin asukokonaisuuksiin musta ja valkean, ja jopa sinisen kanssa. Tykkään aivan hurjasti sinun takista;väristä ja mallista.Sopii sinulle hyvin. Itse kävin kokeilemassa espritin keltaista lyhyttä jakkua,mutta vielä se jäi kauppaan odottaa lopulista päätästä.Ei värin takia,vaan siksi,että minulla samanmoisia jakkua,öö,aika monta.
    Siis aivan huippuostoksen olet tehnyt,taas kerran. Ja laitas äkkiä näytille ne loputkin....
    -kirsi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että itse olet ihana :) Kiitos kovasti kommentistasi, tulin tosi hyvälle tuulelle! :) Kiitos muutenkin Kirsi, kun olet kommentoinut ahkerasti, arvostan sitä todella <3

      Olen itsekin ollut melko väritön pukeutuja vuosia, mutta tänä keväänä värit iskevät! :) Punaisesta tykkään minäkin todella paljon. Tietysti tarvitset keltaisen(kin) jakun ;)

      Iloista pääsiäistä! :)

      Poista
  4. Missä toi Starbucks sijaitseekaan? Me joka kesä tuolla suunnilla vietetään paljon aikaa ja ainakaan viime kesänä ei vielä tuota kahvilaa ollut..:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa Starbucks on tullut hiljattain? Löytyy siis El Corte Inglésin ensimmäisestä kerroksesta :) Voi onkos tänä kesänäkin reissua luvassa? :)

      Poista
    2. Juu, pakkohan tätä "perinnettä" on jatkaa! ;-) Heinäkuuhun ajoittuu meidän matka tälläkin kertaa. Meillä tosiaan oma kämppä Marbellassa, joten tuolla Banuksellakin paljon aikaa tullut vietettyä! Sinne on jotenkin niin helppo mennä, kun kämppä on sielä jo valmiina ja noihin aikoihin lämmin (joskus jopa liiankin) ilma on takuuvarma. Ostosmahdollisuudetkin on hyvät, haha! Marbellassa on iso kauppakeskus La Canada ja sieltä kyllä löytyy milteipä kaikki tarvittava shoppailulle! :-)

      Poista
    3. Kuulostaa mahtavalta, varsinkin tuo oma kämppä! :) Joo La Canadaan menoa tosiaan suunnittelin, mutten kokenut tarvetta :) Fugessahan olisi kanssa Miramar (vai mikä se olikaan nimeltään) mutten sinnekään mennyt, vaikka paikkakunnalla kävimme. Mä itse asiassa sanoisin, että Espanjan kaupat pesee jopa Jenkkiputiikit! Vaikka olen käynyt isoissa outlet-kauppakeskuksissa, niin tykkäsin paljon enemmän juuri pienestä Marina Banuksesta, ei liikaa kauppoja :D

      Poista
  5. En olekaan hetkeen jättänyt kommenttia vaikka lähes päivittäin täälä käynkin! Aivan ihana takki :) Juuri jotain kirkkaita värejä haluaisin itsekin kesäksi vaatekaappiin. Nyt kun tuntuu että ei ole mitään päällepantavaa kun kaikki on mustaa, harmaata, valkoista...

    Pakko vielä kysyä että kulkeeko poikaystäväsi kanssasi kaupoilla/shoppailee itsekin vai mitä hän sen aikaa puuhailee? :P

    -Meeri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Meeri!! Mahtia, että nyt kommetoit pitkästä aikaa :) Ja kiitos takki on kyllä pirteä ainakin :D Nyt onkin ihan hyvin myös värejä liikkeissä, joten ei kun kaupoille ;) Joku väripilkkuhan sopii hyvin niiden mustan, harmaan ja valkoisen kanssa.

      Hän ei kyllä pahemmin putiikeilla viihdy ja kieltämättä tykkäänkin yksin shoppailla ;) Joskus saattaa tulla mukaan, jos en vietä liikkeessä tuntitolkulla aikaa (niinkuin Zarassa tein) mutta useimmiten tekee omia juttujaan sen aikaa, kuten kuvaa autoja tai huilaa hotellilla :) Saatan joskus myös bongata jotain hänelle sopivaa kaupoilla pyöriessä ja käydään sitten myöhemmin yhdessä ostamassa :)

      Poista
  6. Ihana takki ja loistavasti sopii sinisen ja valkoisen kanssa! Malli on myös kiva, vähän tuollainen A-linjainen helma, vaihtelua tyköistuviin ja laatikoihin. Mielestäni ainakin nappiostos kevääksi ja kesäksi. Erottuu kivasti mustista, sinisistä ja beigeistä "peruskevättakeista".

    Kevään keltaista pääsiäistä,
    Porvoolainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Kyllä takki ainakin erottuu, jos ei muuta :D Pohdin miten hyvin sopii kulutettujen farkkujen ja valkoisen puseron kanssa, vielä kun tarkenisi ballerinoissa :)

      Iloista pääsiäistä sinne Porvooseen! :)

      Poista
  7. Ihana takki Anne, sopii sulle tosi hyvin! :)
    Korallinvärinen tai vaaleanpunainen takki on Barcelonan ostoslistalla, toivottavasti löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :)
      Pohdin kanssa korallia, mutta kun se vaaleanpunainen jo löytyy päädyin keltaiseen :) Hennesillä on ainakin sekä vaaleanpunaisia että koralleja takkeja, jos ei muualta nii sieltä sitten ;)

      Meilläkin anoppi toivoisi matkaa Barcelonaan syksyllä kun täyttää pyöreitä, saa nähdä josko sinne tulee taas lähdettyä, eli innolla odotan sinun (insta)kuvia reissusta :)

      Poista
  8. Täydellinen takki! Juuri hyvä ajatus tuo, että rohkeasti vaan värejä käyttöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! :) Ihailen aina värejä muilla, mutta nyt aion kyllä itsekkin alkaa enemmän käyttämään :)

      Poista
  9. Voi vitsit tää olikin tämmöinen pitkänmallinen, ihan sairaan kiva kyllä!! Kaivoin juuri vaatehuoneen kätköistä rekille esiin keltaisen jakkuni viime keväältä ja ehdottomasti nappaan tästä ispikseksi tuon raitapaidan yhdistäminen keltaisen kanssa, toimii!!

    Kivaa pääsiäistä sinne Anne! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pitkä tietty ;) Kiitos! :) Mä en jostain syystä osaa nykyään enää bleisereitä käyttää, tulee aina liian "asiallinen" olo :/ Parempi silti säilyttää, jos tulevaisuudessa vaikka töissä tarvitsee tai juhlissa ym. :) Multa löytyy kanssa keltainen bleikku viime keväältä, mutten ole käyttänyt kertaakaan, vaikka nätti onkin. Muiden päällä ihastelen bleikkuja kyllä, joten ehdottomasti keltainen jakku ja raitapaita käyttöön! :) Vähän pakon edessä asun tosiaan kokosin, mutta ihmeen hyvin toimikin :D

      Kiitos ja iloista pääsiäistä sinnekin! <3

      Poista
  10. Hei mikä koko sulla on tosta takista? :)

    VastaaPoista
  11. Okei! Kiitos :) onko takki isoa kokoa vai normaalia ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä aika pientä kokoa, sillä normisti takkini ovat XS kokoa, mutta tässä S oli pienin ja oli just sopiva :)

      Poista