perjantai 12. syyskuuta 2014

Côte d'Azur - Cannes Memories

Toukokuisesta Rivieran matkastamme on kulunut jo vaikka kuinka kauan aikaa, mutta edelleen koneella on roikkunut julkaisemattomia kuvia matkalta, olisi sääli jättää kuvia vain koneelle jemmaan, joten päätin julkaista kuvia Cannesista vielä näin muutaman kuukautta matkan jälkeen. Cannes on siinä suhteessa taas ajankohtainen, että samoihin maisemiin olemme menossa myös ensi toukokuussa, filmifestivaalit kutsuvat! Ensi vuonna olemme reissussa hieman kauemmin, 17 päivää, ja yhden yön yövymme Monacossa. Varasin meille Cannesista saman vuokrahuoneiston, kuin tänä vuonna, ja Monacosta löysin mahtavan hotellin, jossa kyllä kelpaa yöpyä. Pidemmittä puheita tässä sekalaisia kuvia upeasta Cannesista;


Steak'n'Shake
2 Palace du General de Gauelle
06400 Cannes


Vaikka olen käynyt Rivieralla jo kaksi kertaa, sieltä löytyy aina jotain uutta ja ihastun Cannesiin vain joka kerta enemmän. Oikeastaan en edes niin paljoa tykännyt Cannesista ensimmäisellä kerralla siellä, mutta toisella kerralla ihastuin paikkaan palavasti! Turkoosi meri, aurinkoinen ilma, ranta, shoppailu, maailman paras pirtelö.. Mitä muuta voi lomalta toivoa?

Näiden kuvien myötä toivottelen kaikille mukavaa viikonloppua!

21 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, rakastan näitä maisemia!! Olemme suuntaamassa mieheni kanssa samoihin maisemiin ensi kesänä, tarkoitus on tehdä pidempi reissu kierrellen Ranskaa ja Italiaa. Olisiko sinulla suositella Cannesista ja Monacosta hotellia? Aikaisemmin olemme yöpyneet Nizzassa ja tehneet sieltä päiväretkiä, mutta olisi kivaa vaihtelua viipyä Cannesissa ja Monacossa pidempäänkin.

    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja niin minäkin! <3 Suunnitelmanne kuulostavat hyviltä! Mä en valitettavasti voi suositella hotelleja, sillä emme ole koskaan aiemmin hotellissa yöpyneet, vaan olemme vuokranneet Interhomelta asunnon! Nyt siis ihan ensimmäistä kertaa varasin hotellin, mutta senkin vain yhdeksi yöksi. Cannesin elokuvajuhlien aikaan hotellit ovat superkalliita ja täynnä, joten asunto on hyvä vaihtoehto, varsinkin kun emme aamupalaa saati siivoojaa kaipaa, päinvastoin hoidamme nämä mielummin itse :) Ehkäpä tekin voisitte harkita vuokrahuoneistoa?:) Mekin tehdään noita päiväretkiä juurikin, kun junalla pääsee näppärästi ja nopeasti paikasta toiseen!

      Poista
  2. Toi maksimekko on kyllä tosi hieno sun päällä! :)

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia! Tuo Célinen laukku on kyllä todella kaunis tuossa värissä, joka sulla on! :) En aiemmin ole siitä niin innostunut mutta tuo sun versio on kyllä supernätti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Celine on minun simissä täydellinen <3

      Poista
  4. Niin ihania kuvia taas nämä! Piristää syksyä kovasti! Mä niin haaveilen, että ensi vuonna ehtisi jonnekin reissuun ja saisi miehen kanssa lomat yhtä aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla!:) Toivottavasti haaveesi toteutuu <3 Mulle matkustelu on elämän suola ja en voisi kuvitellakkaan etten pääsisi vähintään kerran vuodessa reissuun :) Meillä on kyllä siitä superonnekas tilanne, että päästään reissuun lähtemään, kun lomat järjestyy samaanaikaan, kaikille tämä ei tosiaan ole itsestäänselvyys, joten tiedän olevani onnekas :) Varsinkin nyt kun ollaan vaan kahdestaan pitää mennä! :D

      Poista
  5. Vau mitä kuvia!! :)
    Nyt kun oon käyny Nizzassa ja Monacossa niin ensi kerralla haluaisin Saint Tropeziin sekä Cannesiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Mitäs tykkäsit muuten? :) Ja ehdottomadti sun pitää mennä joskus Cannesiin! St. Tropeziin menosta haaveilen itsekkin, mutta sinne meneminen ei ole niin yksinkertaista, joten aina on jäänyt käymättä :/

      Poista
    2. Tykkäsin kovasti, ihanat säät oli ja tuli shoppailtua kunnolla :)
      Monacossa harmitti kovasti harmaa sää, muuten kiva paikka, joskus haluan uudelleen!

      Poista
    3. Kiva kuulla että reissu meni hyvin :) Jostain syystä Nizza ei ole oma suosikkini (liikaa suomalaisia turisteja, kivinen ranta.. ) mutta tykkään kyllä piipahtaa siellä shoppailemassa:) Voi vitsi, että Monacon sää sattui olemaan sellainen :( Mua harmittaa kun en ole koskaan nähnyt Monoacoa ilman formula-aitoja, koko kaupunki kun on yhtä rumaa aitaa vaan :D

      Poista
  6. Ah mitä kuvia! Reissusi ovat saaneet minutkin kyttäämään lentoja tuonne! :) Haluaisin kysyä otatko matkatavaravakuutuksen reissulle tai onko sinulla jatkuva? Itse en aina reissuille uskalla ottaa kalleimpia laukkuja mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit! <3 Cannes on kyllä ihana paikka, se on jopa päihittänyt entisen suosikkihohteeni Miamin!!
      Mulla on jatkuva vakuutus. Mutta en kyllä itsekään uskalla laittaa laukkujani matkalaukkuun, vaan kuljetan jokaisen mukanani lentokoneessa! :D Neverfullin sisään mahtuu paljon ;) Ja tuon Celinen kannoin erikseen mukanani Suomeen :D Mä en sitä pelkää, että vaikka Cannesin asunnossa kävisi varkaita, sillä ne kämpät ovat niin monen portin ja lukon takana, että sinne ei ihan niin vain mennä. Muutoin pidän laukuistani tiukasti huolta, enkä koskaan jätä valvomatta mihinkään. Itse enemmän pelkään polttavaa aurinkoa kuin varkaita, siksi otan matkoille lähinnä Vuittonin canvas-laukkuja..

      Poista
  7. Voi miten ihania kuvia! Tuli niin lomafiilis päälle, olisi vaan ihanaa pakata kimpsut ja kampsut ja suunnata kohti etelää! :D Ja olen tämän muistaakseni ennenkin joskus jossain sanonut, mutta tuo maksimekko sopii sulle ihan älyttömän hyvin! :) Vitsit kun itsekkin osaisin pitää mekkoja, mutta olen niin kova pyöräilemään niin pitkä helma olisi aina vaan tiellä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vk! :) Mekin tässä haaveillaan joka viikonloppu, että lottovoitto osuisi kohdalle ja voitaisiin lähteä vaikka lopullisesti :D

      Ja kiitos, olen sitä mieltä, että jos itse viihtyy vaatteissaan se näkyy myös ulospäin ja tuosa mekossa kyllä viihdyn mainioisti :) Heh, mekko ei kyllä pyröillessä ole se paras valinta ;)

      Poista
  8. Ihania kuvia, ja noi sun asut!! Ei voi kuin ihastella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti!! :) Kesä on pukeutumisen kulta-aikaa sanon minä ;)

      Poista
  9. Moikka!

    Olisiko sinulla neuvoa, että kumpi on parempi majoitusvaihtoehto on matkatessa Ranskan rivieralle, Nizza vai Cannes? Miksi itse olette päätyneet Cannesiin? :-) Meillä on suunnitelmana häämatka tuonne suunnalle ja kuulisin mielelläni kommentteja. En muuten varmaan olisi tullut Cannesia ajatelleeksikaan, mutta löysin parempia ja edullisempia hotelleja sieltä mitä Nizzasta:D Kumma kyllä, luulisi, että olisi toisinpäin :D Matkalla meille tärkeää on auringonotto (altaalla), shoppailu, kivat ravintolat ja kahvilat... Niin ja voisihan se kohde olla romanttinenkin, kerta häämatka kuitenkin kyseessä:-) Onko Cannesissa minkä verran ihan normiliikkeitä (Zara, Mango, Sephora yms.)? Kiitos, jos kehtaat vastailla, olisi suuri apu:-)

    Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Laura!

      Kerron vain omia mielipiteitäni, joten vaikea tulla toiselle sanomaan mikä sitten olisi paras vaihtoehto :) Itse olen käynyt Nizzassa vain päiväreissujen verran ja teen mielipiteeni sen pohjalta.

      Alunperin päädyime Cannesiin sattumalta, sillä mietimme majoitusta Cannesin, Nizzan ja Monacon väliltä. Taisimme ajatella, että Cannes on kauempana , kun taas sieltä on helpompi tehdä päiväreissuja Nizzaan ja Monacoon. Ihan sattumalta olimmekin Cannesissa elokuvajuhlien ajan (lähinnä olimme varanneet reissun Monacon formulakisojen takia) ja tänä vuonna halusimme sinne siis juuri elokuvajuhlien takia. Niin kuin ensi vuonnakin menemme elokuvajuhlien ajaksi, majoitukset onkin oltava jo tässä vaiheessa vuotta, sillä kaupunki on ihan täynnä ja hinnat hotelleissa silloin tähtitieteellisiä. Itse olen siis ollut Cannesissa vain elokuvajuhlien aikaan, jolloin kaupunki on varmasti täysin erilainen kuin muulloin.

      Tässä ensin muutama syy miksi tykkäämme Cannesista.

      1. Elokuvajuhlien aikaan Cannesissa on paljon julkkiksia ja muita rikkaita ihmisiä, joka tarkoittaa myös hienoja autoja (mieheni kuvaa niitä youtube kanavalleen eli on vähän kuin töissä ;) Kaduilla vilisee siis toinen toistaan tyylikkäämpiä ihmisiä ja kokoajan on jotain nähtävää oli kello mitä hyvänsä :)

      2. Myös poliiseja on tuolloin paljon, jolloin kaduilla ei pyöri epämääräistä porukkaa. Olen pahoillani jos loukkaan jotain, mutten halua nähdä lomallani narkomaaneja ym.


      3. Cannes ei ole kovinkaan suosittu suomalaisten keskuudessa, joten kaljaturisteja ei ole. Ainakaan elokuvajuhlien aikaan, muusta ajasta en tosiaan osaa sanoa.

      4. Cannesissa kohtaa ranta ja kaupunkiloma. Ranta on ihana hiekkaranta ja kaikki mahdolliset luksusliikeet löytyvät, mutta myös nämä "tavalliset" kaupat kuten kaksi Zaraa, Mango, Pull&Bear, Sephora...

      5. Ruoka on hyvää ja ihmiset supermukavia. Tosin engalantia osaavat melko huonosti.

      6. Me emme välitä hotellin altaalla olosta ja rannalla olen mielummin niin, ettei se ole täynnä muita turisteja, Cannesissa asumme aina rauhallisella alueella, jossa on ranta, leipomo, kauppa vieressä ja rannalla ei juuri muita turisteja näy(lähinnä paikallisia mummoja) Mutta keskustaan on nopea kävely matka.

      Nizzassa on minusta huono ranta, upean näköinen, mutta täynnä kiviä, koski jalkoihin jos rannalla kävely ballerinoissa (muutama kuva Nizzassa tulossa myöhemmin vielä blogiin). Nizza on turistikohde ja siellä kuulee ja näkee suomalaisia. Itse näen Nizzan enemmän kaupunkikohteena, mutta tosiaan jos ei niin rannalla välitä olla voisi Nizza olla ihan loistokohde!:) Nizzan läheisyydessä on myös suuri ostoskeskus, jossa emme ole vielä valitettavasti itse ehtineet käydä. Nizassa on ehkä vähän enemmän "normi" kauppoja, sillä esim. Bershkaa ei läydy Cannesista ollenkaan. Nizza on kuitenkin mielestäni täysin erilainen kuin Cannes jo ihan tunnelmaltaan :)

      Mutta tosiaan olen puolueellinen ;) Mukavaa häämatkaa teille! <3 Ja muista, että olittepa Nizzassa tai Canneissa, niin junalla pääsee nopeasti piipahtamaan kaupungeissa puolin ja toisin.

      Poista
    2. Kiitos pitkästä vastauksesta:-) Tulee varmasti mahtava häämatka kumpaan sitten päädytäänkin!

      Laura

      Poista