tiistai 9. syyskuuta 2014

Asu uuden suosikin kanssa




Heippa! Blogissa on ollut viimeiset pari viikkoa melko hiljaista, sillä vapaa-aikani olen käyttänyt kaikkeen muuhun, nyt täällä kuitenkin taas ollaan! Aloitin tosiaan viime viikolla ompelukurssin, joten ajatukset ovat pyörineet lähinnä kaavoissa ja kankaissa. Olen sellainen, että tarvitsen aina syksyllä jotain uutta sisältöä elämääni ja tämä ompeluharrastus tuli juuri oikeaan saumaan. Olen todella innoissani, sillä vuosia olen jo haaveillut vaatteiden ompelusta, toisinaan kun mielessä on jokin tietty vaate, jota ei millään tunnu kaupoista löytyvän, niin näppärää kun sellaisen voisi tehdä itse. Eilen maanantaina töiden jälkeen piipahdin kirjastossa vähän katselemassa käsityölehtiä, minulla on selvät suunnitelmat mitä vaatteita teen, mutta sopivien kaavojen löytäminen onkin asia erikseen. Kankaita sen sijaan olen ostanut jo valmiiksi vaikka kuinka paljon, löysin älyttömän ihanaa kangasta maksimekkoa varten, en malta odottaa, että pääsen aloittamaan mekon tekoa! Voi olla, että tämä uusi harrastukseni tulee näkymään täällä bloginkin puolella, katsotaan..



mekko Mango (eri kuosissa *täältä)- nahkatakki Zara - ballerinat Texto 
aurinkolasit Ray-Ban - kello MK - laukku Louis Vuitton Favorite MM

Kirjastoon mentäessä otimme myös pitkästä aikaa asukuvia. Minulla ei ole oikein ollut inspiraatiota pukeutua nyt alkusyksystä, mutta onneksi säät ovat taas olleet melko lämpimiä ja olenkin käyttänyt lähinnä mekkoja - sukkahousujen kanssa tai ilman. Päälläni oleva mekko on muuten uusi, piipahdin perjantaina Helsingissä shoppailemassa, ja ihastuin Mangon mekkoon saman tien, ostin Aleksanterinkadun viimeisen yksilön omaa kokoani mallinuken päältä. Mekko menee nyt nahkatakin kanssa, kylmemmillä keleillä yhdistän siihen mustat sukkahousut, nilkkurit ja trenssin. Ilmat ovat kyllä olleet nyt ihan kesäiset ja olisin pärjännyt ilman nahkatakkiakin, sen verran kuuma tuli - minulla kyllä sopivat nämä lämpimät kelit mainiosti! Jokos te odotatte kylmempiä säitä ja nilkkureiden käyttöönottoa?

Mekon lisäksi asussa uutta on laukku, sillä kävin ostamassa tuon Louis Vuittonin Favoriten MM -koossa. Minulla ei todellakaan ole mitään tekosyytä miksi laukun hankin, halusin sen ja koen, että toisinaan sitä saa hyvällä omallatunnolla lahjoa itseään, jaksaa taas tehdä töitä pitkän talven. Uusi laukkuni pääsi käyttöön heti seuraavana päivänä sen hankkimisesta, kun vietimme päivää Lappeenrannassa, ja voi että miten näppärä laukku käytössä onkaan! Laukkuun mahtuu sopivasti kaikki mitä mukaan tarvitsen, eikä siltikään tarvitse asetella ja väkisin tunkea tavaraa laukkuun, lisäksi läppä on todella näppärä, sillä se on helppo avata. Jo muutaman päivän käytön perusteella olen myyty!

36 kommenttia:

  1. Hei, olisi mukavaa jos tekisit postauksen laukuistasi sekä huiveistasi :)

    VastaaPoista
  2. Moikka! ostin samaisen nahkatakin ja se on niin super ihana :D luulin ettei mulle sovi yksikään nahkatakki mutta onneksi ajauduin kokeilemaan tota Zaran versiota :)

    -Niinu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kuule ihan sama juttu, en itsekään aiemmin voinut edes kuvitella nahkatakkia päälleni, mutta tuo takki on ihana! :) Hieman hirvitti vielä ostovaiheessa, mutta onneksi ostin - niin paljon on jo nyt käyttöön päässyt! Joten superhyvä valinta sinulla ;)

      Poista
  3. Minullakin hirveä ompelukuume! Ajattelin hakea myös hatuntekokurssille.. Jotenkin syksyn tullen tekee mieli istua sisällä ja näpertää. :) Mielenkiinnolla sun tuotoksia odotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on tämä syksy tosiaan, jotain tekee mieli tehdä! Hatuntekokurssi kuulostaa mielenkiintoiselta :) Mulla on kyllä ompelukone kotonakin, mutten todellakaan osaa leikata kankaita oikein ym. joten mahtia nyt oppia! :) Tuotokseni eivät ole vaan ihan vuodenaikaan sopivia; shortsit, hame, mekko.. Mutta onpan ensi kesäksi valmiita :D

      Poista
  4. Tuo mekko on todella ihana, taidan naputella tilauksen Mangolle :) Rakastan syyspukeutumista yli kaiken, mutta tänä vuonna siihen tuo lisähaasteensa jo puolessa välissä oleva raskaus :) Tuo mekko voisi kuitenkin käydä vielä ainakin vähän aikaa.
    Uusi laukkukin on upea ja koko vaikuttaa juuri sopivalta ja käytännölliseltäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, laita tilausta menemään vaan ;) Mekko oli ihan superhalpa, 19,95€!! Tämä mekko on kyllä löysää mallia joten menee myös raskausmahan kanssa, suuret onnittelut! <3 Mä välillä pohdinkin joistan vaatteista, että tää menee sitten kun on raskaana :D Mulle nämä "siirtymävaiheet" vuodenajasta toiseen ovat todella haastavia ja jotenkin mitkään vaatteet eivät nappaa, mielummin siirtyisin keästä suoraan villakangastakkiin :D
      Kiitos, laukku on kyllä juuri sopiva arkikäytössä itselläni :)

      Poista
  5. Oi, sä kävit ostamassa tuon laukun, näyttää tosi kivalta ja sopivan tilavalta :) Ihana myös uusi mekkosi <3 Jään myös mielenkiinnolla odottamaan, mitä kivaa ompelet syksyn aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo niin kävin - olin kyllä jonkun aikaa jo asiaa suunnitellut siitä mitään hiiskumatta :D Mieheni, joka huomaa aina kaiken uuden, ei olisi kuulemma edes tajunnut, että laukku on uusi ellen olisi kertonut :D Nyt onkin aika vetää loppuvuodeksi kukkaronnyörit tiukasti kiinni! :D

      Kiva, jos teitä kiinnostaa ompelukin :) Ehkä voisin siis jotain tekeleistäni kirjoitellakkin. Kuten tossa ylempänä kommentoinkin, niin harmi kun vaatteet mitä teen eivät ole ihan vuodenaikaan sopivia - kesäihminen mikä kesäihminen! :D

      Poista
  6. Moikka,
    Harkinnassa tuo laukku kanssa onko sen hinta MM koossa 650 e jos saa kysyä? Käykö tuon laukun hihna mm. pochette laukun kanssa?
    Sulla on kiva blogi ja mun mielestä ihanan usein jaksat päivittää sitä👍.
    Mukavaa syyspäivää😃
    Terkuin, Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Taru! Hinta oli 25 € enemmän, eli on varmaa vasta sitten noussut? Hihna käy mainioisti myös Pochetteen :)

      Kiitos kommantista ja mahtia, että olet pikkuiseen blogiini löytänyt <3 Mukavaa päivää sinullekkin! :)

      Poista
  7. Sinulla tuntuu olevan aika usein varaa "hemmotella itseä" :D uusia kalliita huiveja useampia syksyksi, taas uusi laukku...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin? :D Jokainen saa käyttää vaikka jokaisen euronsa itseensä jos siltä tuntuu. :)

      Poista
    2. Jep, kirjoitin anonyymille jo pitkät vastaukset, kunnes tajusin, että miksi ihmeessä minun pitäisi selitellä hankintojani yhtään kenellekkään, varsinkaan anonyymille joka ei tiedä minusta yhtään mitään? :)

      Poista
  8. Moikka vielä,
    Mahtuuko laukkuun hyvin mm. lompakko, aurinkolasit kotelossa, puhelin, avaimet, jotain muuta?
    - Taru -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mahtuu! Varsinkin kun mulla ei ole ihan hirmu isoa lompakkoa enää nykyään käytössä (vaan tämä http://nann-e.blogspot.fi/2014/06/cote-dazur-birthday-gift.html) noiden mainitsemiesi lisäksi mulla on laukussa vielä "meikkipussi" ja purkkapussi. Esim. Evan ja Pocheten kanssa tekee tiukkaa saada Ray-Ban kotelo rahapussin kanssa mahtumaan..

      Poista
  9. Ihana uusi laukku ja tosi kiva mekkokin! Ompeluharrastuksesi kuulostaa hauskalta, odotan jo innolla luomuksiasi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emmi! :) Nyt onkin syytä aloittaa shoppailulakko!!
      Hehe, nyt tulee paineet, jos tekeleet eivät onnistukkaan :D Innoissani jo odottelen huomisillan ompeluseuraa :)

      Poista
  10. Aivan ihana mekko! Toivottavasti tuota olisi vielä muissa Mangoissa, pakko käydä katsomassa! Tiedätkö oliko tuo menneen kesän mallistoa vai syksyn uutta? :)

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mekko on ihan uutta mallistoa ja sitä oli myös toisessa kuosissa! Aleksanterinkadun myymälässä tämä oli ainakin siltä erää viimeinen XS tätä kuosia. Nettikaupasta ainakin löytyy ;)

      Poista
  11. Kiitos tästä postauksesta! Oon miettinyt tuota samaa laukkua itselleni.. Mutta oon pohtinut, että minkä kokoinen se on käytännössä.. Kuvista saa todella hyvin hahmotusta koolle, joten kiitos jälleen Anne! Minä kun en ehdi Helsingissä niin usein käymään, niin ei pääse livenä tsekkailemaan jos tulee joku himotus. Aion nimittäin todella palkita itseni, kun vihdoin jouluna valmistun kaikkien hankaluuksien jälkeen.. Mutta oon tiukkana, ennen sitä en osta yhtään laukkua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos oli apua! :) Laukku muuten tuntui aluksi kun sovittelin ihan hirmu isolle :D Meiltä on onneksi kohtuu lyhyt matka Helsinkiin ja nyt uuden tien myötä matka taittuu tunnissa :) Mutta ei mekään kyllä talviaikaan pahemmin Helsingissä käydä, siksi päätinkin laukun jo ostaa. Ajattelin itsekkin ostaa laukun vasta jouluna, mutta sain niin hyviä uutisia lääkäristäkin että ajattelin itseäni nyt lahjoa ilman sen suurempia selityksiä :D Laukku olisi kyllä loistolahja sinulle <3 Ei ole enää pitkä aika!!!

      Poista
  12. Viime vuittonin vierailulla mallailin favoritea ja se mm koko tuntui minulla ihan valtavalta, mutta sinulla tuo näyttää tosi kivalta! :) täytyy ehkä kokeilla vielä uudemman kerran kun tuo on kuitenkin paljon käytännöllisemmän kokoinen kuin pm! Joka tapauksessa tuo favorite tulee olemaan seuraava laukkuhankintani joko pm tai mm, on se vaan niin nätti :)
    -tuulikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin se tuo MM -koko tuntui aivan älyttömän isolle sovitellessa ja kieltämättä hieman jo epäilytti, mutta kun otin sen käyttöön ja kaikki tavarat mahtuivat vaivatta sisälle olin myyty! Ulkonäöllisesti PM on ehkä hieman nätimpi, mutta käytönnöllisyys meni edelle :)

      Poista
  13. Ihana mekko! :) Ja tuo laukku! Kuulostaa kyllä tosi näppärältä, mahtuuko siihen ihan semmonen isompi lompakko? Himotuslista taitaa kasvaa jälleen yhdellä.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Julia! :) En osaa kyllä valitettavasti sanoa, uskon että menee :) Kannattaa katsoa Youtubista videoita laukusta niin varmasti hahmottuu paremmin. Itse katselen aina videoesitelyjä laukuista ennen hankintaa :)

      Poista
  14. On tuo Favorite kyllä nätti :)

    Tekisi mieli laittaa lähes koko oma laukkukokoelma kiertoon tällä hetkellä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin minustakin :) Eikä yhtään samanlainen kuin Eva tai Pochette.. ;)

      Oho, mites nyt niin? :D

      Poista
    2. Haha, taitaa olla aika ajoin ilmestyvä ongelma :D Jotenkin nyppii jokainen isompi veska tällä hetkellä eikä tekisi mieli käyttää niistä yhtäkään - siitä ehkä johtuu, että selässä on viimeisen puoltoista viikkoa keikkunut Niken "jumppareppu" ja joku pienempi laukku :D Kaikki isommat voisin vaihtaa muihin. En tiedä mikä siinä sitten on, mutta jotain uutta tuulta kaipaisi.

      Olen vaan huono luopumaan esim. noista kahdesta isosta Hamiltonista vaikka kumpaakaan en ole piiiiiitkään aikaan käyttänyt - tunnearvo ties. Isohkolle, lehmännahkaiselle mustalle laukulle olisi tällä hetkellä kaipuu - Saint Laurentin Y-Cabas täyttäisi sen kolon paremmin kuin hyvin ;)

      Poista
    3. Luojankiitos itse en ole (vielä) vastaavaa kokenut :D Onneksi laukut on kohtuu helppo myydä eteenpäin, joten kiertoon vaan! ;) Vaikka ymmärrän hyvin luopumisen tuskan.
      Mutta kun myy jotain ihan kivaa pois, voi hankkia täydellistä tilalle :)

      Poista
  15. Ihana laukku! Mun seuraava laukkuostos on LV Alma, olen jonottanut sitä jo ties kauan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rouva V! :) Jännä, että laukkua joutuu jonottamaan, mutta kysyntä menee sitten tarjonnan edelle :O

      Poista
  16. Todella kaunis tuo laukku, sopii sinulle oikein hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anniina! :) Laukku on kyllä näppärä vähän lyhemmällekkin henkilölle, kerrankin hihna on sopiva! :)

      Poista
  17. Laukun koko näyttää tosi hyvältä ja Evaan verrattuna menee varmasti hyvin tavaraa sisälle.

    VastaaPoista