tiistai 11. maaliskuuta 2014

Geneva Switzerland Photo Diary - Part 1

Aika käydä Geneven kuvia läpi, päätin jakaa kuvat useampaan osaan, vaikka matkalla tuntui etten kuvannut juuri yhtään, silti kotona iloisena yllätyksenä huomasin kuvia olevan vaikka kuinka paljon. Usein lomalla minulla kuvaaminen unohtuu, kun haluan vain nauttia hetkestä, enkä elää kaikkea kameran linssin läpi.. Genevessä olimme neljä päivää, joka on juuri sopiva aika kaupunkilomalle mielestäni.

Genevessä sää todellakin suosi koko loman ajan, aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lämpötilat kohosivat todella keväisiin lukemiin. Huvitti kun osalla ihmisistä oli päällä toppatakit ja toiset lenkkeilivät shortseissa, näin myös muutamia jo uimassa! 

Yleensä missä on vettä ja veneitä olen myös minä, jaksoinkin ihailla Geneven upeita maisemia Rhône -joen varrelle. Geneven suurin nähtävyys Jet d’Eau -suihkulähde sijaitsee joen eteläpuolella. Mahtava suihkulähde suihkuttaa vettä 140 metrin korkeuteen, ja se oli kyllä upean näköinen niin auringonpaisteessa kuin illalla valaistunakin. Suurinta ihmetystä herättivät kuitenkin todella kesyt, suuret joutsenet joen varrella.

Minun oli tietysti päästävä katsomaan Zaran ja Massimo Duttin valikoimat läpi, näiden lisäksi löytyi Bershka, muissa ketjuliikkeissä en edes käynyt. Kyseiset liikkeet sijaitsevat sopivasti Louis Vuittonin suurta myymälää vastapäätä, osoitteessa Place du Lac 2. Vuittonin lisäksi Genevestä löytyi paljon luksusliikkeita, mm. Chanel, Céline, Hermes, Burberry..

  Hintatasoltaan Sveitsissä on Suomen hintoja hieman kalliimpaa. Nykyisin ulkomailla en halua viettää hirveästi aikaa kaupoilla, vaan ihailla upeita maisemia ja keskittyä aivan muihin juttuihin, kuin kuluttamaan kaiken ajan shoppaillen, olenkin oppinut todella nopeaksi ja määrätietoiseksi shoppailijaksi ;) Muutamia todella mieluisia ostoksia onnistuin kuitenkin lomalla tekemään ja erään vaatekappaleen eteen jouduimme näkemään vähän enemmän vaivaa, mutta palaan siihen ihan omassa postauksessa. Myös ruskea paperikassi lähti mukaan! ;)

4 kommenttia:

 1. Geneve näyttää oikein kivalta kaupunkilomakohteelta :) Mitähän tuolta ruskeasta paperikassista mahtaa paljastua!? ;)

  Itsekin haluaisin yhden kaupunkiloman tehdä tänä vuonna,mutta ei taida oikein aikatauluun mahtua :/ Tosin,Tukholma olisi lähellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli, yllätti :) Olen kyllä huomannut, että viihdyn aina mikäli aurinko paistaa ja vettä ja veneitä on lähellä ;) Kiva muutenkin käydä kohteissa, jotka eivät ole niin tuttuja kuin vaikka Lontoon. Tykkäsin kyllä Sveitsistä, vaikka ihmiset yleisesi vaikuttivat vähän koppavilta :D Lisää kuvia tulossa..

   En usko, että pussin sisältö on yllätys, kuvia tulossa viimeistään ensi viikolla! ;)

   Totta, Tukholmahan olisi aika lähellä :) Mekään ei olla käyty Tukholmassa muutamaan vuoteen, mutta muut kohteet ovat menneet aina edelle. Onneksi esim. Sveitsiin tai Ranskaan lentää nopeasti, joten sinne viitsiikin matkustaa vain muutaman päivän takia, toisin kuin esim. Nykiin en lähtisi parin päivän takia lentämään. Mekin ollaan vähän suunniteltu syksyksi toista lyhkäistä kaupunkilomaa, ainut ongelma on ettei töistä oikein voi olla pois kuin nämä määrätyty lomat, joten saa nähdä päästäänkö lähtemään.. Ja hei minusta esim Tallinnan päiväristeilykin on tosi kiva piriste arjen keskellä, ja sieltähän löytyy Stradivarius, Zara, Bershka ym ;)

   Poista
 2. Onpa ihanan keväisen näköistä! Näyttää siltä, että teillä on ollut onnistunut reissu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Genevessä oli kevät tosi pitkällä, mutta iltaisin oli vielä viileää. Matka oli kyllä kiva, loma on aina loma! :)

   Poista