torstai 14. marraskuuta 2013

Matkakarttani

Matkailusta puheenollen sain Ninnumaarialta kivan haasteen, johon päätin heti tarttua. Myönnän olevani melkoisen huono toteuttamaan haasteita, mutta kiitollinen olen niistä silti! :) Matkailusta ollessa kyse olen intoa täynnä päästessäni kertomaan vanhoista ja uusista reissuista.

1. Näytä matkakartan (Travbuddy tai vastaava) avulla missä maissa on käynyt ja paljonko se on prosentteina.
2. Kerro, mielellään perusteluineen, mikä tai mitkä vierailemistasi maista ovat olleet suosikkejasi.
3. Paljasta vielä se maa (tai kaupunki), johon et ole vielä päässyt matkustamaan, mutta johon pääsystä haaveilet.
4. Kiitä sitä bloggaaja, jolta olet haasteen saanut.
5. Haasta mukaan 3-5 bloggaajaa.


1. Minun karttani.

5% aika surkea tulos ;) Vaikka koko aikuisiän olen matkustanut, vähintään kerran vuodessa, on tullut käytyä useamman kerran samoissa paikoissa. Tietenkin nämä ihan perusmatkakohteet, kuten Tallinna, Tukholma, Kreikka, Turkki, Espanja ja Lontoo on nähty. Viime vuosina olemme tehneet pidemmän reissun kerran vuodessa, jo siitäkin syystä ettei lomia niin usein ole, tykkään itse myös mielummin olla matkalla pidempään. Aiemmin tuli käytyä Tallinnassa shoppailemassa neljä kertaa vuodessa, nykyään säästän mielummin rahaa isompiin matkoihin.

Missään päin Aasiaa tai Afrikkaa en ole käynyt, Australia tuntuu vähän liian kaukaiselta, ja täytyy sanoa, ettei mikään hinku niille suunnille olekaan. Itseäni ei myöskään niin hirveästi kiinnosta suomalaisten suosimat matkakohteet kuten Thaimaa. En myöskään usko, että Kreikkaan tai Turkkiin tulisi uudelleen lähdettyä. Myöskin Venäjällä on vielä kokonaan käymättä, ja kyllä sekin täytyy varmasti vielä joskus nähdä, vaikkei mitään hinkua ehkä olekaan.

Olen onnellinen, että olen päässy kaikkiin kohteisiin, joihin olen todella halunnut. Olen päässyt niin Miamiin kuin New Yorkiinkin, Rivieran upeita elokuvajuhlia unohtamatta, olen saanut asua Espanjassa ja käydä upeassa Barcelonassa, Lontookin on nähty pariin otteeseen, samoin olen piipahtanut monen suosimassa Pariisissa.
2. Suosikkikohteeni ovat Miami, Ranskan Riviera ja Espanja.

Näitä kolmea kohdetta yhdistävät kolme samaa tekijää; aurinko, rento meininki ja shoppailu. Eli asiat, jotka ovat itselleni tärkeitä matkalla, hyvää ruokaa tietysti unohtamatta. Haluan nähdä paikkoja, mutten ole niinkään kiinnostunut museoista, enkä jaksa ihailla pelkästään kaupunkia ja rakennuksia koko lomaa. Haluan ottaa aurinkoa, mutten jaksa jokaista lomapäivää viettää rannalla maaten. Kohteet, joissa nämä molemmat yhdistyvät ovat minun lomiani. Lomalla parasta on kulkea huoletta aurinkoisia katuja pitkin ja katsella ihmisiä. Espanjan- ja ranskan kieli on aivan ihanaa kuunneltavaa ja siinä korva lepää. Varsinkin espanjalaiset ovat todella rentoa porukkaa, ei huolen häivää ja kaikki tehdään aina huomenna ;)

Jos näistä kolmesta kohteesta olisi valittava vain yksi ainoa suosikkikohde, se olisi ehdotomasti Miami. Amerikassa vierailtua muut matkohteet tuntuvat hieman ehkä vaisuilta, siellä käyneet varmasti tietävät mitä tarkoitan. Amerikka on niin upea maa, ystävälliset ihmiset, upeat rakennukset ja todella hyvät shoppailumahdollisuudet. Miamin leppoisa tunnelma on lomaa parhaimmillaan! Tosin Miamille paha kilpailija on Ranskan Riviera, paljon halvemmat matkat, lyhyet lennot, mutta ihanat rannat ja ruoka niin kuin Miamissakin.
3. Kohteet joihin ehdottomasti haluan.

New Yorkiin on aivan varmasti päästävä uudelleen, sen verran mahtava paikka on, vaikka kaupunkilomakohde onkin. Miamiin haluan myös aivan varmasti vielä toisenkin kerran. Amerikkaa nyt ylipäätänsä haluaisin kierrellä, varsinkin Las Vegasiin ja Hollywoodiin on ihan pakko päästä!  Pitkät lennot eivät tällä hetkellä vain innosta yhtään, joten Jenkkimatkoja tuskin on lähivuosina luvassa.

Espanja on aina lähellä sydäntäni ja olemmekin suunnitelleet matkaa Marbellaan, jolloin pääsen samalla piipahtamaan entisessä "kotikaupungissani" Fuengirolassa. Toinen Espanjan kohde, jonne haluan uudestaan on Barcelona. Minä voin siis todellakin matkustaa uudestaan samaan kohteeseen, jos olen sen hyväksi havainnut. Itseäni kiehtoo myös kovasti Italia, jonne onkin jo itse asiassa matkaa suunnitteilla. Omat matkahaaveeni ovat tällä hetkellä siis todella realistisia. Seuraavana tosiaan luvassa Sveitsi, johon menen nyt ensimmäistä kertaa. Toukokuussa sitten taas Cannesin elokuvajuhlien tunnelmaan, en malta odottaa!


4 ja 5. Kiitos vielä Ninnulle, joka kirjoittaa aivan mahtavaa blogia! Itse haluaisin haastaa seuraavat blogittaret;


10 kommenttia:

 1. Jeij, ihana postaus, kiva kun toteutit! Minäkin olen muuten käynyt 4 kertaa Italiassa, sen unohdin mainita vaikka usein aina valitsen uuden kohteen. Vanhempani rakastaa Italiaa ja Mr:in työ liittyi ennen Kiinaa sinne. Ensi kesälle suunnitteilla uusi reissu Toscanaan vanhempieni kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä haasteesta, en vain saanut tuota karttaa mitenkään tuohon keskelle!? Lopulta pari tuntia tämän postauksen kanssa silmät ristissä taistelleena päätin luovuttaa, olkoon :D

   Vau, neljä kertaa Italiassa! Sinne on kyllä pakko päästä, jos vaikka näiden Sveitsin ja Cannesin matkan jälkeen seuraavana vuonna sitten Marbellaan ja Italiaan! :) Sun miehellä on kyllä mahti työ, kun olette päässeet noin paljon ulkomaille! :)

   Poista
 2. Mun tulos oli vielä surkeampi, 4%! Johtuu ehkä siitä, että viisi viimeistä matkaa kaikki suuntautuneet Ranskaan ja sen lisäksi olen Tukholman ja Tallinnan lisäksi käynyt vain pari kertaa Italiassa ja kerran Espanjassa :) Mutta ihan tyytyväinen olen tähän mennessä tekemiini matkoihin, tärkeintä on mielestäni laatu eikä monta pientä matkaa vuoden aikana. Ja varmasti tulevaisuudessa tulee käytyä muuallakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, laatu korvaa määrän tässäkin suhteessa :)

   Poista
 3. Kiva postaus! :) Oma prosenttini on 11. Ehkä muutama vuosi sitten olisin harmistunut sen pienuudesta, mutta nykyisin olen sisäistänyt sen, etten ole kovin seikkailunhaluinen matkustelija. Nautin mukavuudesta, lämmöstä, helppoudesta, rentoutumisesta, turvallisuudesta, hyvästä ruoasta ja shoppailusta. Tuntuu, että joka tuutista toitotetaan nykyisin elämyksellisiä maailmanympärysmatkoja; on niin kovin trendikästä haluta nähdä jokaikinen maailman kolkka. Noh, itse en tosiaan ole sellainen ja sen myöntäminen on ollut jostain syystä yllättävän hankalaa :D Tykkään matkustella lähinnä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Thaimaa ei kiinnosta yhtään. Olen käynyt esim. Jenkeissä jo neljä kertaa eli ymmärrän täysin tuon samoihin paikkoihin matkustamisen, mistä puhuit. Monet kyllä tuntuvat ihmettelevän asiaa.. Helmikuussa lähdetään ekaa kertaa Miamiin, sun tekstin perusteella aloin odottaa matkaa kahta kauheammin! :) Kiva blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tykkäsit! :) Sinulla on sitten aika huimat prosentit jo! Haha, no joo, tekstistäkin varmaan tuli ilmi etten minäkään ole mikään seikkailunhalinen lomailija ;D Minulle lomalla tärkeää on, että aurinko paistaa ja ei tarvitse kytätä kelloa ja elää sen mukaan. Minnekkään sukeltamaan saati vastaavaan minua ei kyllä saa :D Minuakaan ei Thaimaa kiinnosta, ja en kyllä saisi avomiestänikään sinne lähtemään, vaikka minkä tekisin :D Innoissani odotan Cannesin lomaa, vaikka siellä vasta oltiikin :) Vau, sulla tulee varmaan aivan mahtavaa Miamissa, muista käydä isoissa Outlet-kauppakeskuksissa!! :) Ja kiitos!

   Poista
 4. Kiitos murunen haasteesta! :) Arvaa vaan kehtaanko tehdä tällaista, kun olen käynyt vaan 5 maassa ;) Rakastan kyllä matkustelua, joten toivottavasti uusia kohteita kertyy vielä paljon lisää matkakarttaani!

  VastaaPoista
 5. Voi ihanaa, kiitos haasteesta Anne :) !! Pitää kyllä ehdottomasti toteuttaa! Oi voi matkakuumehan tässä nyt sitten iski taas tätä postuasta lukiessa ja omia matkoja muistellessa :D

  VastaaPoista