torstai 24. tammikuuta 2013

Matkasuunnitelmia

Minä kuulun niihin ihmisiin, joille matkustaminen on elämän suola. En voisi kuvitellakaan elämääni etten pääsisi välillä uusiin maisemiin. Mielestäni loma on vasta silloin oikea loma kun sitä viettää täysin eri maisemissa kuin koti Suomessa. Viimeksi olin ulkomailla viime vuoden toukokuussa eli ikuisuus sitten, silloinkin vain pidennetyllä viikonlopulla Lontoossa. Varmasti, jos työt antaisivat myöten matkustaisin paljon enemmän. Mielestäni on viisaampaa nähdä maailmaa kuin kuluttaa kaikki materiaan, jos ymmärrätte mitä tarkoitan :) 

Me tykkäämme Janin kanssa molemmat olla reissussa kauemmin kuin pari päivää ja olemme tulleet siihen tulokseen, että parisen viikkoa on meille sopiva aika olla reissussa. Säästämmekin mieluummin pidempään matkaan ja jätämme viikonloppureissut tekemättä. Lomalla haluamme nähdä mahdollisimman paljon, mutta myös ottaa ihan rennosti, joten aikaa pitää olla. Itse tykkään eniten kaupunki -ja rantaloman yhdistelmästä, en ehkä jaksaisi paria viikkoa vain ottaa aurinkoa enkä toisaalta kierrellä nähtävyyksillä/kaupungilla. 


Olen huomannut, että alan olla todellakin loman tarpeessa. Lomaa ei vielä kuukausiin ole tiedossa, koska minulla ei vielä tänä vuonna talvilomaa ole. Kesäloma onneksi häämöttää jo toukokuun puolessa välissä ja silloin tosiaan suuntaamme Rivieralle! Meillä kävi älytön tuuri kun matkallemme sattuu Cannesin elokuvajuhlat, formulakisat sekä Gumball 3000, eli ainakin toivon näkeväni julkkiksia ;) Eniten kuitenkin matkalta odotan aurinkoa ja rentoutumista.


Minulla on aina lomasuunnitelmat ainakin vuotta eteenpäin mietittynä ja olen haaveillut, että ensi vuonna pääsisimme taas Amerikkaan. Miamin jälkeen en ole oikeastaan muista paikoista enää haaveillutkaan, mutta kyllähän sitä olisi ihanaa muitakin paikkoja nähdä ;) New Yorkin matkastakin on jo reilu parisen vuotta aikaa ja sinnekin haluaisin mahdollisimman pian uudestaan. Amerikassa on useita muitakin paikkoja minne haluaisin, Las Vegas on aivan varmasti päästävä kokemaan jossain vaiheessa elämää, samoin Californiaan haluaisin kovasti. Vegasissa minua eniten viehättää tietenkin suuret casinot, mahtavat isot rakennukset sekä upeat hotellit. Californian sen sijaan ajattelen olevan yhtä aurinkoinen ja leppoisa paikka kuin Miami. Rivieran jälkeen onkin aloitettava kova säästäminen Jenkkejä varten, ehkä vuoden päästä sinne taas, kun osaisin vielä päättää kohteen ;)

18 kommenttia:

  1. Oi matkakuumetta... ainainen "riesa" ainakin mulla! :) Mulla on aina kaipuu johonkin uuteen paikkaan. Vaikka moni lomapaikka on ollut ihana, en vielä toistaiseksi menisi niihin uudelleen, koska silloin jäisi näkemättä joku aivan uusi mahtava paikka.

    Poikkeuksena tähän vain paikat, joissa ollaan asuttu... Matkan odotuskin on kyllä ihanaa, eikä toukokuuhun ole kuin pieni hetki aikaa lopulta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu täälläkin! Harmi kun tosiaan ei ole aikaa eikä rahaa matkustaa niin paljoa kuin haluisi :/ On se aina ihanan nähdä uusia paikkoja, mutta Miamiin ihastuin toden teolla ja tekisi niin mieli menä sine uudestaan :D Maailmassa on liikaa paikkoja minne haluan ;D

      En ole ehtinyt lukea blogeja kunnolla, mutta heti kun on aikaa, täytyy paneutua kunnolla omiin reissukertomuksiisi vähän silmäilin ja hyvältä näytti:) Ja totta aika menee niin äkkiä, että kohta on jo toukokuu!

      Poista
  2. Me oltiin Rivieralla kesällä 2008 ja ihana paikka. Majoituttiin Nizzassa ja siitä pääsi tosi kätevsäti käymään Cannesiin, Monacoon ja Saint-Tropeziin. Ihania paikkoja kaikki ja mieli tekisi lähteä uudestaankin, vaikka toisaalta niitä paikkoja on vielä niin paljon minne haluaa päästä.
    Meillä nyt odotetaan huhtikuun puoltaväliä ja lähtöä Pariisiin :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla! :) Me majoitutaan Cannesissa, mutta luulen, että reissataan lähes päivitäin mainitsemiesi paikkojen välillä :) Matkan tilasin itseasiassa jo viime elokuussa, mutta onneksi tilasin, ei ole meinaan hotelleissa tilaa enää :D

      Oi ihanaa matkaa teille, ei ole enää kauaa ja sitten onkin jo kevät niin kiva reissata! :)

      Poista
  3. oih mäkin haluisin NIIN paljon jenkkeihin ja just Miamiaan tai sit Losiin käymään!:) Ihania kuvia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! ;) Floridassa on kaikenlisäksi aivan mahtavia Outlet kauppakeskuksia!

      Poista
  4. Jos päätätte lähteä Los Angelesiin, niin samalla reissulla ois tosi kätevä käydä myös Las Vegas, koska ne on melko lähekkäin :) Muistan sun sanoneen, että oot niin mukavuuden halunen että yks kohde per matka riittää, mutta toi ei ois paha idea! :) Las Vegasiin vois vaikka ajaa autolla ja olla vaikka 4 yötä. Ite en ees usko, että Las Vegasissa riittää yli viikoksi nähtävää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä idea! Plus kun mullakin kohta (toivottovasti) on kortti niin voisin vaikka ajaa :D Mun ystävä sanoi kanssa ettei Vegasissa hirmu kauaa viihdy, hän oli juurikin autolla kiertelemässä :) Losiin on vaan niin hirmu pitkät lennot :( On ainakin aikaa miettiä kun niin kauan joutuu matkaa odottamaan ja säästämään :D Hitsi sun matka tulee kyllä aivan pian, aika menee nykyään niin äkkiä!

      Poista
  5. Matkakuumeetta täälläkin podetaan, taitaa olla jo kroonista. Olen niin ihastunut Bangkokiin. Muutama kuukausi ja pääsee uudelleen. Pitäisi saada lottovoitto niin pääsisi matkustelemaan niin kuin haluaisi, eikä aina odottaa ja säästää. Onneksi maailmassa on niin paljon kohteita että jokaiselle jotakin. Myös Pariisi on vienyt sydämeni.
    Iida. W

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi kiva etten ole ainoa matkakuumetta poteva ;) Jaksan paljon paremmin käydä töissäkin kun on jotain mitä odottaa :) Kuule olen aivan samaa mieltä tuosta lottovoitosta ;D

      Mussa on varmaan jotain vikaa kun en hirveämmin Pariisiin ihastunut, tosin olin siellä vain päivän, ehkä pitää vielä joskus antaa uusi mahdollisuus!

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
    2. Minun matkakumppani Pariisissa oli ihminen, joka on asunut vuosia Ranskassa. Eli kieli hallussa ja palvelu sen mukaista :) Harmittaa kun niin moni sanoo ettei siellä saa palvelua englanniksi tai ei haluta ymmärtää. Meidän reissu Pariisiin kesti reilun viikon ja vielä jäi paljon näkemättä.
      Iida.W

      Poista
    3. Paljon enemmän saa tosiaan matkasta irti kun on tietävä opas :) Pariisissa oli super kylmä kun siellä kävin (lontoon reissun yhteydessä kävin ja lontoossa oli super lämmin) ja sää kyllä vaikuttaa todella paljon mielipiteeseeni :D

      Poista
  6. Täälläkin podetaan ihan kamalaa matkakuumetta! Nyt on käyty viime aikoina sen verran ahkerasti kaupunkilomilla, että ensi kesäksi haluaisin myös hieman rantaa ja aurinkoa :) Olisikin kiva, jos kohteeseen saisi yhdistettyä molemmat! Riviera kiehtoisi tosi paljon tai Cannes ja olen yrittänyt lämmitellä poikaystävää ajatukselle, mutta hänellä on jokin asennevamma Ranskaa kohtaan.. :D Innolla siis odotan teidän matkakertomuksia :) Ihana kun on matka varattuna niin on jotain mitä odottaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa talvella olla osuutta asiaan ;D Cannesissa juurikin majoitutaan, mutta tulemme pyörimään ympäri Rivieraa kun junalla pääsee niin kätevästi :) hehe, voi kuule ei tuo minunkaan parempi puolisko suostu ikimaailmassa lähtemään muslimimaihin tai thaimaaseen :D Voin suositella Barcelonaa lämpimästi, siellä yhsistyy ranta ja kaupunki, pakko päästä sinne joskus itsekkin uudestaan! Lentokin on kivan lyhyt ja itse tykkään espanjalaisten rennosta elämänasenteesta, viimeistään silloin kun asuin espanjassa ihastuin ikihyviksi.

      Poista
  7. Kannattaa ehkä yhdistää Los Angeles ja Las Vegas? Siinä ainakin ihan kiva combo kahdeksi viikoksi :) Me pysähdyttiin LA + LV-kierroksella maailmanympärysmatkalla, ja kokemuksia voi lueskella ainakin blogistani.
    Vegasiin pääsee LA:sta myös bussilla tosi näppärästi (ja edullisesti) edestakas, jos ei halua koko ajaksi vuokrata autoa. Tosin LA:ssa auto tarvitsee ehdottomasti olla, julkinen liikenne ei toimi yhtään ja kaupunki on tosi iso.

    Kotiuduin itse hetki sitten Thaimaasta ja toki täälläkin on jo seuraava reissu mietinnässä, ei tosin ehkä niin aktiivisesti mutta kuitenkin!

    Laapa
    laapalaura.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailmanympärysmatka, wau! :) täytyykin tulla lukemaan. Kiitos vinkistä sinullekkin, me päätettiinkin että tuo combo toteutetaan ensi vuonna! Hihi, tuttu juttu, kotimatkalla jo miettii uutta reissua ;)

      Poista