lauantai 9. lokakuuta 2021

Neulottu villamekko









Kuten tiedätte, syys- ja talviakaan rakastan erilaisia villamekkoja ja niissä kuljenkin lähes päivittäin kylmemmät vuodenajat. Haaveilin pehmeästä oversize -mekosta, jossa olisi poolokaulus ja muhkeat hihat. Halusin oikeasti ison mekon, joka ei olisi liian pitkä, joka olisi ihana kiskaista päälle sukkahousujen ja nilkkureiden kanssa syyspäivinä. Materiaalin tulisi tottakai olla luonnonkuitua, sävyn kylmä beige, lämmin mutta kevyt päällä. Ajattelin että tuskin mekon neulominen itse on mikään mahdoton tehtävä, joten ei auttanut kuin laittaa puikot heilumaan. Tosin hieman pohdin, uskallanko aloittaa näin ison työn siltä pohjalta, että olen neulonut lähinnä niitä pipoja ja sukkia, yksi villapaita jäi keväällä kesken ja on sitä edelleen. Langan menekki mekkoon oli kuitenkin melkoinen, joten ihan ilmainen se ei ole. Aika on myös rahaa, joten harmittaisi käyttää kymmeniä tunteja neulomiseen, jos lopputulos olisi kaiken purkaminen. Päätin kuitenkin yrittää, tutkin erilaisia ohjeita ja aloitin. 

Ongelmaksi muodostui taas kerran, etten löytänyt täydellistä ohjetta ja varsinkin oikea silmukkamäärä oli kinkkinen juttu. Inspiraation otin tästä Novitan ohjeesta, josta katsoin silmukkamäärän, mutta neuloin itse vähän suuremmilla puikoilla. Hihoihin hain inspiraatiota rknits ohjeista, joista poimin vinkkejä parista eri mallista soveltaen. Poolokaulus oli helppo toteuttaa, sillä olin neulonut jo aiemmin kaulurin, joka auttoi hahmottamaan pääntien tekoa. Halusin mekkoon mahdollisimman vähän saumoja, joten neuloin kaiken minkä pystyin suljettuna neuleena. Oma neulomistyylini on siis todellakin soveltaminen, enkä varmaan osaisi edes neuloa mitään seuraten ohjeita kirjaimellisesti.

Ei todellakaan ollut mikään vaikea tehtävä neuloa mekko ja teinkin tämän viikossa! Tosin kun neulon jotain, teen sitä yötä päivää ja olen todella kunnianhimoinen saamaan homman valmiiksi. Olin myös mekkoa neuloessa mökillä viettämässä lomaa, joten oli aikaa paneutua tämän tekoon. Vaikka itse sanonkin, mekko onnistui hyvin, varsinkin kun miettii että tämä oli ensimmäinen näin iso työni. Tästä tuli oikeasti sellainen, mitä haluan käyttää ja olen käyttänytkin. Mekon hinnaksi tuli noin 40 euroa, joten valmiina ei vastaavaa villamekkoa kyllä kaupasta saisi samalla rahalla. Materiaaliltaan tämä kun on pelkkää alpakkaa, villaa ja silkkiä. Neuloin muuten tähän perään luonnonvalkoisen vastaavan mekon pienillä muutoksilla, tällä kertaa kirjoitin myös ohjeen ylös tehdessä, joten postaan sen jossain vaiheessa tänne.

4 kommenttia:

  1. Tulipa kivan näköinen mekko! Itselläni on kolmatta joulua kesken iskän villasukat, mutta taidan luovuttaa niiden suhteen.:D Joudun taas seuraamaan ohjeita kirjaimellisesti kun en osaa tai edes uskalla soveltaa. Täytyy kokeilla ehtiessä sun pipo-ohjetta niin jos innostuisi taas neulomaan vähän. Itse olen aloitellut vasta nyt aikuisiässä kun lapsuudessa puukäsityöt kiinnosti enemmän.
    Kepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hei villasukat onkin vaikeat! Novitalla on onneksi niiden tekoon video-ohjeet, joiden kanssa mäkin niitä opettelin tekemään :D Pipot ja tällaiset neuleetkin on paljon helpompi tehdä. Itse tykkäsin koulussa tosi paljon käsitöistä ja ompelua olen harrastanutkin vuosia, mutta neulomisen makuun pääsin vasta tänä vuonna - niin koukuttavaa puuhaa! Harjoitus tekee mestarin, ja alkuun enemmänkin purin ja kiroilin kun neuloin :D Joten aloita piposta, se on tosi helppo :)

      Ihana kun kommentoit ja ihanaa sunnuntaita!

      Poista
  2. Tämä on niin upea!! Mitä lankaa käytit? Odottelen innolla ohjetta. En ole kummoinen neuloja, mutta tuo kyllä inspiroi, että mekon pystyy neulomaan vaikkei kokemusta olisikaan vielä aiemmin noin suuresta työstä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😍 käytin dropsin floraa & brushed alpacaa. Jos osaa neuloa oikeaa ja nurjaa, osaa neuloa mekon, tosi simppeli tehdä 🙂 ohjeen kirjoitus on melkoinen projekti, mutta yritän saada sen linjoille piakkoin 😙

      Poista