keskiviikko 21. elokuuta 2019

Lomapäiväkirja puhelimen kamerasta


Oli todella onnistunut yhdentoista päivän kesäloma. Vaikka alkukesästä ajattelin, miten jaksan odottaa lomaa elokuun puoleen väliin asti, oli loman ajankohta kuitenkin ihan täydellinen minulle. Kovimmat helteet ovat tässä vaiheessa kesää ohi, marjasato on parhaimmillaan ja kukkapellot kauneimmassa loistossaan. Upeimmat kukka-apajat löytyivätkin tänä vuonna ihan tästä lähiseuduilta. Haaveeni oli nähdä auringonkukkia ja se toteutui.


Heti loman alussa lauantaina lähdettiin road tripille, ensin Hämeenlinnaan ja sieltä pikainen iltareissu Lappeenrantaan. Kun koko muu Suomi (some) juhli Flowssa, minä vietin päivää Hämeenlinnassa autojen keskellä. Pakko myöntää, että tuo Linna Cruising oli yksi kesän kivoimmista tapahtumista. Sää oli aivan mahtava, ruoka hyvää ja miljöö kaunis veden äärellä. Olen todella nirso kojuruokien suhteen, mutta kanan ja ranskalaisten combo, luomu kolan kanssa, oli yksi parhaista koskaan syömistäni annoksista! Road trip oli tosi rankka, joten sunnuntain päätin pyhittää kotona olemiselle, tuli edes yksi päivä lomalla ihan oikeasti levättyäkin.


Maanantaina eli loman ensimmäisenä virallisena päivänä suunnattiin mökille, minne ajoimme taas Zsarin kautta. Joimme siellä päiväkahvit ja kiersimme muutamat liikkeet, mutta poistuin tyhjin käsin, jos suklaaostoksia ei lasketa. Kuten jo aiemmin sanottu, tänä kesänä olen viihtynyt paremmin maalla kuin kaupungissa, joten vaihdoin suunnitellun Tallinnan hotellireissun mökkeilyyn. Tallinnaan ehtii kyllä, mutta mökkikausi vetelee viimeisiään.


Mökillä meidän oli tarkoitus olla vain yksi yö, mutta jäimmekin kahdeksi, kun kerrankin oli mahdollisuus. Jos ei olisi ollut muuta menoa, olisin jäänyt sinne vielä pidemmäksi aikaa. Oli ihanaa lukea lehtiä, kerätä lisää marjoja (alkoi jo pakastin jäädä pieneksi), tehdä marjapiirakkaa, käydä kylillä kaupassa ja pizzoilla, pysähtyä maitolaiturille, olla ilman meikkiä, saunoa, grillata ja viettää aikaa rauhassa luonnon helmassa.


Yksi lempipuuhani mökillä on luonnonkukkakimppujen kerääminen ja se onkin ensimmäinen asia mitä sinne saavuttua teen. Kimppujen keräämisestä olen tosin innostunut ihan kunnolla vasta tänä kesänä. Kiva sommitella eri kukkia keskenään, nyt halusin jo vähän syksyisyyttä kimppuun, joten pihlajat ja heinät toimivat hyvin.


Keskiviikkoiltana palasimme mökiltä kaupunkiin, sillä niin torstaina kuin perjantaina oli ajoa pääkaupunkiseudulle. Lomalleni sattui useampi autotapatuma, joissa kävimme ja samoihin reissuihin yhdistettiin muitakin menoja. Kävimme esimerkiksi Vantaan Tammiston outlet kaupoissa, minne on pitänyt mennä pitkään, vihdoinkin lomalla ehdittiin. Lähdin kyllä tyhjin käsin, oma shoppailuni tuntuu vuosi vuodelta vähenevän. 


Viikonlopuksi päätettiin jäädä kotiin, vaikka olisi ollut useampikin vaihtoehto minne mennä. Tajusin etten koko kesänä ole viettänyt vapaata viikonloppua asuinkaupungissa! On koko kesä pitänyt käydä läheisessä kalakahvilassa, joten senkin voi vihdoin ruksia yli listalta, nuo lohileivät ovat niin hyviä! Pakko sanoa, että on Kotka kyllä aika kiva kesäaikaan. Sunnuntaina ystäväni pyysi ekstempore lenkille, poikettiin myös jäätelöillä ja myöhemmin suunnattiin vielä elokuviin katsomaan Leijonakunigas yhdessä. 


Maanantaina oli aika taas lähteä pienelle reissulle, kun hyppäsin bussiin ja matkustin Lappeenrantaan. Minusta on ihanaa istua yksin bussissa vain omissa ajatuksissa maisemia ihaillen. Olin sopinut näkeväni erään pitkäaikaisemmista ystävistäni hänen päästessään töistä, joten minulla oli useampi tunti ensin aikaa kierrellä yksinäni kaupungilla. Kävin torikahveilla, kiersin muutamia putiikkeja ajan kanssa ja fiilistelin Lappeenrannan tuttuja katuja. Ystäväni kanssa kävimme katsomassa hiekkalinnat ja ihanan satamaa alueen sekä syömässä uudessa ravintolatuttavuudessa. Lappeenrannasta siirryin yöksi maalle kotipaikkakunnalleni, jossa olisin kyllä viihtynyt nyt pidempäänkin kuin yhden päivän. Päätin että ensi kesänä pidän enemmän lomaa kesällä ja vietän sen maalla.


Lomallani jätin useampana aamuna herätyskellon laittamatta soimaan, enkä useinkaan edes käyttänyt rannekelloa. Tänään herätyskello soi taas normaalisti heti aamutuimaan, on aika palata töihin. Mielelläni olisin lomaa vielä muutaman päivän jatkanut, mutta työrytmiin pääsee taas varmasti ihan pian. Työ on onneksi mieluista ja parin kuukauden päästä sitten loput kaksi viikkoa kesälomasta, silloin suunnataan koko lomaksi Amerikkaan, sitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti