maanantai 4. maaliskuuta 2019

Mitä pakkaan lyhyelle talvilomalle?

Nykyisin lähtiessäni matkalle yritän ottaa mahdollisimman vähän tavaraa mukaan, sillä en vihaa mitään niin paljon kuin tavaran mukana kantamista, ja totta puhuen vähemmälläkin aina pärjää. Kuukausi sitten kahdeksi yöksi Tallinnaan matkustaessa halusin pakata kevyesti, mutta säätietojen luvatessa sekä plussaa että miinusta, oli vähän kaikkeen varauduttava. Tässä kaksi asua Tallinnasta samoja vaatteita hyvin pitkälle käyttäen sekä samalla muutama oma vinkki kevyesti pakkaamiseen talviaikaan. Minkälaisia reissaajia te olette, pärjäättekö vähällä vai onko hyvä olla useampi vaihtoehto mukana?
Luota lempivaatteisiin. En edes yritä miettiä mitään uusia yhdistelmiä, vaan turvaudun toimiviin monta kertaa aiemmin käyttämiini setteihin. Sillä mikään ei ole niin hirveää, kuin tunne ettei viihdy vaatteissaan, joten helpompi vetää varman päälle.

Ohuempi takki ja paksumpaa alle. Minulla on useimmiten enemmänkin kuuma kuin kylmä, joten plussakelejä luvatessa ohut villakangastakki toimii mainiosti. Sen alle voi sitten varata paksumpaa neuletta tai ohuempaa puseroa, valitsin alpakkavillaneuleen sekä keveän silkkipaidan. Massimo Duttin harmaa vuoreton villakangastakki on useamman vuoden vanha, mutta pysynyt moitteettomassa kunnossa, kiitos hyvien materiaalien se myös lämmittää. Takki on muuten aikoinaan juurikin Tallinnasta ostettu.

Mustat mukavat housut. Koko talven olen muutenkin kulkenut Mangon nahkamaisissa housuissa, jotka ovat sekä älyttömän mukavat päällä että sopivat kaikenlaisten yläosien kanssa. Matkustaessa tärkeintä on mukavuus, sillä olisi inhottavaa istua laivalla kiristävissä vaatteissa. 
Kaikkeen sopivat kengät. Kaupunkilomilla kaiken a ja o on tietysti kengät. Mikäli sää sallisi menisin tennareilla, mutta loskaisessa lumessa ne eivät ole se paras vaihtoehto, joten valitsen seuraavaksi parhaan, eli sirot &Other Storiesin maiharit. Eli jalkaan kengät, joissa on pitävät pohjat ja jotka sopivat niin housujen kuin mekkojen kanssa, niin kaupungille kuin ravintolaillalliselle.

Iso ja pieni laukku. Jos en lähde reissuun vain yhden keskikokoisen laukun voimin, on hyvä setti isompi laukku, jonka sisään saa matkustaessa pienemmän. Célinen Belt bag mahduttaa sisäänsä niin passit kuin pienemmän Guccin laukunkin, joka taas on loistava kaupungilla tai ravintolassa. En muuten koskaan laita arvokkaampia laukkujani matkalaukkuun, vaan kuljetan ne aina matkustaessa mukanani.

Unohda hiustenlaitto. Oma kuontaloni on usein todella hallitsematon ulkomailla, joten en edes yritä käyttää aikaani tukan ojennukseen saamiseen. Tukka ponnarille ja pari eri väristä pipoa mukaan, ne eivät vie paljoa tilaa mutta niillä saa helposti vaihtelua lookkiin. Harmaaseen takkiin käy monen väriset pipot, ja minulla olikin mukana musta ja vaalenapunainen, molemmille tuli käyttöä. Talviaikaan pipo on ehdoton mukaan lähtijä muutenkin.

2 kommenttia:

 1. Tätä lukiessa nyökyttelin mielessäni kohta kohdalta kunnes tuli tuo viimeinen hiustenlaittokohta :D Haluan reissussa, että tukka on kuosissa (rantalomat sitten erikseen) ja sen takia laukkuun tulee ahdettua mukaan useampi hiustuote, fööni ja muotoilurauta. Ne viekin sitten aina puolet matkalaukun tilasta. Mulla on ongelmana ohut tukka, jolloin perus ponnari ei todellakaan näytä hyvältä, mutta sulla kun tukkaa on huomattavasti enemmän, menee ponnarikin kivasti ilman sen kummepia laittamisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas mietin tätä postausta tehdessä, että oon kyllä surkea bloggaaja kun en pakkaa blogin mukaan, vaan aina samat vaatteet :D Kyllä mäkin viikon tai parin reissuun otan suoristajan, mutta parin päivän takia en viitsi vaivautua :D Ymmärrän kyllä, että haluaa tukan olevan ojennuksessa :)

   Hei kiva kun kommentoit ja mukavaa viikkoa! <3

   Poista