lauantai 13. lokakuuta 2018

Vinkkini Kirpparimyyntiin

Kuten jo aiemmin sanottu, minulla on tapana vuoden tai kahden välein varata kirpputoripöytä pariksi viikoksi itsepalvelukirpparilta. On ihanaa saada tavaraa pois, mutten halua hyväkuntoisia vaatteita vain nakata Uffin laatikkoon. Tosin kauhistun itsekin, että omistan aivan liikaa "ylimääräistä", eli jossain kohtaa on mennyt jotain pieleen. Vaikka kierrättäminen on järkevää, olisi tottakai ideaalitilanne ettei vaatteita vain kertyisi niin älyttömän paljon. Tämä on asia, mihin haluan jatkossa kiinnittää paljon enemmän huomiota. Tämä postaus olikin jo luonnoksissa, kun sain kommenttiboksin puolella vielä lisää potkua kirjoittaa aiheesta, päätin jakaa omat vinkkini kirpparimyyntin. Koska olen vuosien myötä oppinut yhtä jos toista kirppiksiltä, päätin listata muutaman jutun. Monelle nämä ovat varmasti itsestäänselvyyksiä, mutta ehkäpä joku saa tästä kipinän käydä kaapit läpi ja laittaa omaakin tavaraa myyntiin. On palkitsevaa kun saa kaappeihin tilaa. Nämä postauksen kuvat eivät kyllä liity aiheeseen mitenkään. Tosin hankin tuon Chloén pikkulaukun edellisellä kerralla kippismyynnin tuloilla pari vuotta sitten, siitä on varmasti ollut minulle paljon enemmän iloa kuin tavaroilla, jotka sen tieltä lähtivät.


Hyvä ajankohta mynnille. Esimerkiksi heinäkuussa ihmiset ovat usein lomalla, eikä itsekään halua käyttää kauniita kesäpäiviä hommaan. Olen tullut tulokseen, että syys-lokakuu on paras aika myynnille. Silloin arki on alkanut kesän jälkeen ja malttaa alkaa käydä kaappeja läpi. Itse tykkään hinnoitella tavaroita lasitetulla parvekkeella, ja tässä vaiheessa vuotta tarkenee vielä. Säät ovat usein kivat, ei tarvitse kantaa tavaroita paikanpäälle räntäsateessa tai kevään loskissa. Mikäli myy kesä- ja talvivaatteita sekaisin, ajankohta on ihan toimiva siihenkin, sillä monilla saattaa olla vielä esimerkiksi matkoja tiedossa, johon etsii kesäisempiä juttuja ja talvitakkihankinnat ovat myös ajankohtaisia. Toisaalta myös helmi-maaliskuu on hyvä aika myydä kirppiksellä mielestäni, mutta itse suosin mieluummin syksyä.

Myyntiaika. Kuinka paljon myytävää kaapeista löytyy? Tulisiko pöytä varata viikoksi vai kahdeksi? Itse otan aina pari viikkoa kerrallaan, sillä koen etten viikossa ehdi myydä tarpeeksi. Pöytävuokra on otettava huomioon, sillä olisihan tarkoitus tienata rahaa, ei vain kattaa kuluja. Itse lasken myös kirpparikuluiksi bussimatkat sinne ym. Eli mitään ilmaista lystiähän kirpparilla myyminen ei ole, mutta joka kerta olen kuitenkin tienannut sen veran hyvin, että touhuun jaksan aina uudestaan ryhtyä.


Pöydän sijainti. Ota pöytä mahdollisimman alkupäästä kirppistä, sillä loppupäästä asiakkaat eivät jaksa enää keskittyä. Tämän vinkin sain itse asiassa ystävältäni, joka on kova kirppisten kiertelijä. Olen todella tarkka pöydän sijainnista, joten varaan pöydän hyvissä ajoin, jotta saan sen juuri sieltä mistä haluan.

Järkevä myyntijärjestys. Mieti vähän missä järjestyksessä tuotteet viet myyntiin. Mikäli myyt kesävaatteita syksyllä, kuten mekkoja, toppeja ja shortseja, vie ne ensin. Vaikkei syksyn ajankohta ole todellakaan ideaali niiden myymiseen, kannattaa silti vielä yrittää. Sekaan voit laittaa muutamia neuleita, farkkuja ja ohuempia kevät-syksytakkeja. Kun ohuemmat takit on myyty, vie vasta sitten talvitakit myyntiin. Älä tunge pöytää kerralla liian täyteen, vaan vie tuotteita vähän kerrallaan.  


Hinnat kohdilleen. Unohda tunnearvo ja mieti mitä itse maksaisit. Omat ohjesääntöni ovat; farkut 5-6€, neuleet 3-6€, puserot 3-5€, talvitakit maksimissaan 15€, mekot enintään 7€ ja kengät 2-20€ (myin kahdet hyväkuntoiset nahkasaappaat 20€/pari, muutoin kengät maks. 10€). Kalliimpia tuotteita, kuten merkkilaukkuja ja -huiveja en kirpputorilla myy, vaan niiden myynti hoituu paremmin netissä. Hyväkuntoiset takit myyvät parhaiten, minulta lähti esimerkiksi yksi vaalea tekoturkki melkein nopeammin kuin ehdin sitä myyntiin laittaa.

Järjestä vaatteet valmiiksi kotona. Kun tuotteet ovat loogisessa järjestyksessä, se helpottaa hommaan paljon, ja paikanpäällä pöydän saa näppärästi järjestykseen. Pakkaa paidat omaan pinoon, henkarille menevät vaatteet omaan, farkut omaan ym. Tavarat kulkevat näppärästi esimerkiksi isoissa paperikasseissa.


Myy vain yhden henkilön tuotteita pöydässä. Pöytä myy paremmin kun koot ovat selkeät ja vaatteet ovat tyyliltään samaa. Ostajien on helppo löytää tuotteita kuin jokaisesta ei tarvitse etsiä kokomerkintää, eikä pöydässä ole esimerkiksi kenkiä 36-41 väliltä.

Hintalappu hyvin kiinni. Jos hinta on irronnut asiakas ei voi ostaa tuotetta, joten kiinnitä laput hyvin kiinni vaikka nuppineuloilla tai teipillä (vaikka hintalaput olisivat tarroja). Kirjoita kenkiin koko myyntilapun yhteyteen. Tarkista aina käydessäsi pöydän luona hintalaput sekä tsekkaa kirppikseltä paikka, minne on viety hinnattomia tuotteita. 


Pidä pöydästä huolta. Paras tilanne olisi käydä joka päivä kirpparilla järjestämässä pöytää, mutta itse kävin kaksi kertaa viikossa, joka on kyllä ihan vähimmäismäärä. Sotkuinen pöytä ei myy. Paras hetki pöydän järjestämiseen on aamulla, kun paikalla ei ole vielä niin paljon porukkaa. Vaihda välillä järjestystä ja nosta joitakin tuotteita paremmin esille. 

Kerro kavereille ja mainosta somessa. Markkinointi toimii, sillä eihän kukaan tiedä että myyt ellet kerro. Itse vinkkailin pöydästä kirppareilla usein käyvälle ystävälleni sekä laitoin  kuvaa Insta storiesin puolelle aina kuin päivitin pöytää. Unohda miltä kuva näyttää, sillä kirpparipöytä on melko vaikea järjestää kuvausystävälliseksi ;) Pääasia että asia tulee ilmi, jos edes yksi asiakas löytää paikalle somen perusteella, se on aina plussaa. 


Pakkaa myymättä jääneet tuotteet odottamaan seuraavaa kertaa. Se on totuus ettei koko pöytä tyhjene koskaan, aina jotain jää myymättä. Vaikka tekisi mieli heivata loput tavarat sinne Uffille, vien ne kuitenkin varastoon odottamaan seuraavaa kirppikeikkaa. Nytkin minulla oli ainakin kaksi takkia, jotka olivat jääneet edellisellä kerralla myymättä. Alensin niiden hintoja ja tällä kertaa menivät kaupaksi heti.

4 kommenttia:

 1. Äh, mun kommentti hävisi johonkin, toivottavasti ei tule nyt tuplana... Mutta kiva ja hyödyllinen postaus Anne! Samaa teemaa, mistä itsekin juuri kirjoitin :) Itse suosin Face-kirppareita täällä Helsingissä, sillä kirppispöydät ovat niin järkyttävän hintaisia. Tosin nyt, kun muutettiin keskustan ulkopuolelle, niin täällä ei ole yhtä tehokkaat vaatemarkkinat :D Saa siis nähdä miten jatkossa tulee hoidettua vaatteiden kierrätys...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, toi on niin ärsyttävää kun käyttää aikaansa ja kommentti häviää :/ Kiva että jaksoit rustata uudelleen :)
   Mä olen viime aikoina miettinyt aika paljonkin tätä asiaa. Ammattibloggaajilla tottakai asut vaihtuvat tiheään tahtiin, mutta itse kuljen nykyisin usein viikon samassa setissä töihin ja kotiin :D Tulee paljon pohdittua, "riittääkö" vaatteeni enää muotipainotteisen blogin kirjoitteluun, varmasti ymmärrät mitä ajan takaa :)
   Mä en ole ikinä jaksanut myydä vaatteita netissä, sillä en jaksa sitä kuvaamista ja kysymyksiin vastaamista :D Helppo viedä iso setti kerralla kirpparille. Tosin kirppis oli nyt muuttanut melko kauas, joka tottakai vaikeutti hommaa ja lisäsi kuluja. Parin vuoden välein kirppis on ehdoton, koska säilytystila meillä kotona ei riitä. Mulla myös vaatekoko tuppaa vaihtumaan ja on tosi vaikeaa pysyä samassa painossa :/ 34-koon farkut ei vaan mahdu ja turha odotella laihtumista :D

   Niin kiva kun kommentoit!:) Olen lukenut sun uuden blogin kaikki postaukset ja yritän taas muistaa kommentoida ahkerammin!

   Mukavaa sunnuntaita! <3

   Poista
 2. Hei kiitos vinkeistä! Otan talteen. Ja tästä inspiroituneena varaan tänään kirppispöydän. :)

  VastaaPoista