perjantai 16. helmikuuta 2018

Tekoturkki ja tukkamietteitä






tekoturkki - Tiger of Sweden 
hattu - Gina Tricot
poolo - &Other Stories
housut - Mango
laukku - Céline
aurinkolasit - Ray-Ban

Lunta maassa, mutta kevättä ilmassa. Tällä viikolla ulkona on jo selkeästi kevään tuntua. Linnut laulavat ja aurinko paistaa, niin kivaa kun sai ottaa pitkästä aikaa aurinkolasit käyttöön. Mielikin tuntuu olevan paljon pirteämpi,  ja olen päässyt taas hyvään vauhtiin tämän bloginkin kanssa. Toisaalta pitäisin tuon valkean maan mielelläni vielä kuukauden päivät. Siinä pääsiäisen tienoilla lumet saisivat sitten lähteä kokonaan pois. Nyt aionkin ottaa vielä ilon irti talvivaatteista ja yrittää olla pahemmin haikailematta keveiden puseroiden ja mekkojen perään, niille tulee kyllä aikansa ihan pian. Tekoturkit pääsevät siis lopputalven kovaan käyttöön. Niistä olenkin tänä talvena innostunut ihan uudella lailla.

Näin kevään korvilla olen alkanut myös haaveilla pienestä hiusten freesaamisesta. En ole tosiaan pariin vuoteen värjännyt tukkaa laisinkaan, ainoastaan leikkauttanut. Lähinnä olen tykännyt lyhyestä polkka-mallista tai antanut kasvaa hitusen pidemmäksi, niin kuin näissä kuvissa. Puntaroinkin taas leikkauttaisinko polkan, mutta taidan mennä nyt hetkisen pikkuisen pidemmällä tukalla, sen kun saa näppärästi kiinni. Jotain muutosta kuitenkin haluaisin, ja olenkin ajatellut olisiko hitusen vaaleampi tukka kiva pitkästä aikaa? Minulla on ollut niin ihan tumma kuin vaalea tukka, mutta tummaan en ainakaan palaa, sen ylläpito oli ihan liian hankalaa. Vaaleat raidat sen sijaan kiinnostaisivat, niillä saisi vähän muutosta, mutta lopputulos olisi kuitenkin luonnollinen. Mietin kuitenkin kuumeisesti, että raaskinko nyt värjätä hiuksia kun olen saanut niin hyvin oman värin kasvatettua esiin, meneekö koko homma tavallaan hukkaan, jos tarttuu väripurkkiin? Tiedän, että "ongelma" on vähäpätöinen, mutta olen oikeasti käyttänyt useat illat aiheeseen pohtimiseen. Luulen, että jatkan miettimistä, en ainakaan samantien ala aikaa kampaajalle varaamaan.

Ihanaa viikonloppua! :)

6 kommenttia:

  1. Eikä, miten voi olla, mulla kuule täällä ihan samt tukkapohdinnat :D Mäkin oon kasvattanut omaa väriä parisen vuotta ja tykästynyt polkkamalliin ja viihtynyt siinä! Ja nyt kun oma väri alkaa olla kiitettävässä kuosissa niin nyt alkanut tulla hirveä himo palata takaisin vaaleisiin raitohin ja ns astetta fressimpään tukkaan. Mulla siis aika samanvärinen oma hius kuin sullakin, ehkä hitusen vaaleampi ja nyt kans kasvanut ulos polkasta. Polkankin olisin pätkäissyt taas uudestaan, mutta päätin nyt että kasvatan kesään asti, jotta saan siskon häihin hiukset jotenkin kivasti laitettua :) Mutta jos meinaan sinne asti sinnitellä pitkällä, niin pakko edes jotain muutosta saada ja todennäköisesti se on sitten se vaalennus :) Mietin kyllä samaa kun sä, että meneekö oman värin kasvatus siinä sitten hukkaan, mutta olen pohtinut balayage tekniikalla värjäystä, jollin tyven väriä jäisi enemmän näkyviin ja kun tukka kasvaa niin ei tulisi mitään selvää tyvikasvun rajaa.

    Kylläpäs tuli taas tarinaa :D Mutta tykkään tarinoida, jos löydän samanhenkisiä ja samat ajatukset omaavia tyyppejä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, että minulla välillä tämä vastaaminen kestää! Haluan vastata kunnolla ajan kanssa, ja en joka päivä ehdi avata läppäri laisinkaan ja kännykällä näpyttely muka liian hankalaa :D Arvostan todella, että näet vaivaa ja kommentoit, sillä usein surkuttelen sitä, kun kommenttiboksi on nykyään lähes täysin hiljainen ja oikeasti turhauttaa täällä yksin kirjoitella.

      Voi että niin kiva kuulla, että ruuduntakaa löytyy muitakin samaa asiaa pohtivia! Tosiaan, kun on saanut oman värin hyvälle mallille, ei haluisi "pilata" sitä. Sillä muistan, kuinka vaikeaa oman värin kasvatus varsinkin alkuun oli, kun tukka veti ihan oranssiksi melkein itkin ja teki mieli heittää mikä vain väri siihen päälle. Toisaalta hiukset ovat uusiutuva luonnonvara, joten kyllähän sen oman värin saa taas kasvatettua takaisin, vaikka se aikaa viekin. Polkka on kyllä helppo ja skarppi! :) Varmasti leikkautan sen taas viimeistään loppukesästä. Ihan järkevää kyllä kasvattaa kampausta varten :) Minä olen miettinut tuota ihan samaa värjäystekniikkaa :) Haluaisin hiuksista juuri sen näköiset, kuin ne olisivat raidoittuneet auringossa, sillä liian värjätty ja luonnoton kuontalo ei enää nappaa. Aina tyvikasvun ilmestyttyä alkoi tukan väri ärysttää, joten pääsee vain niin paljon helpommalla kun näkyvää tyvikasvua ei tule. Jospa molemmat uskaltaisimme väjäyttää hiukset! :) Ajattelin samalla vahvistuttaa kulmien microbladingin, koko naama kerralla kuntoon :D

      Poista
    2. Mua ei haittaa yhtään, vaikka vastaamisessa kestäisi :) Kestää näköjään minullakin vastaaminen sulle xD Tykkään itsekkin mielummin odotella pari päivää ja saada sitten kunnon vastauksen, kuin että vastaus tulisi heti mutta se olisi vain pari sanaa ja tyyliin kiitos kommentista. Tästä syystä en muutamaan blogiin enää edes viitsi vaivautua kommentoimaan, kun itse haluaisin myös sitä keskustelua ja kommunikointia, mutta sen suurempaa vastakaikua saamatta kiinnostukseni lopahtaa :D

      Ja eiköhän me sitten kesällä pätkäistä ne polkat ja vähän muutenkin freesata balayagella ;)

      Poista
    3. Ihana kun tulit vielä vastaamaan <3

      Jep, mä taidan kyllä piakkoin tilata ajan kampaajalle ;)

      Poista
  2. Ihana asu!:) Tekoturkit on kyllä kivoja, ja niillä saa helposti ”siistin” ilmeen aikaan jos menee vaikka syömään jonnekin tai on muita iltamenoja.:) Ihanaa kun illat on alkaneet selkeästi valaistua, tuo oikeasti niin paljon energiaa ja mielikin on paljon positiivisempi. Mä oon kanssa ollut n. puolitoista vuotta värjäämättä ”elvyttääkseni” tukkaa, ja huomaan kyllä rakenteessa suuren eron. Kaipasin kuitenkin hieman freesausta, ja kokeilin kampaajalla sellaista ns gloss käsittelyä, joka toi tukkaan kiiltoa ja aavistuksen sävyä. Heti tuli freesimpi olo, ja kuitenkaan ei kuluta hiusta vaan pikemminkin hoitaa :)
    Sitten kun sulla koittaa kevätinspiraatio kunnolla, niin toivoisin postausta kevättakeista. Ihanaa viikonloppua sinne! <3
    t. Heta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Minusta tekoturkit on myös superrentoja, käytän niitä varmaan niin kuin joku muu käyttää toppatakkia :D Nimittäin kävelen niissä päivittäin töihin, täydellisiä maihareitten kanssa - combossa pysyy lämpimänä ja pystyssä :D Mutta ihan totta, toimii myös iltamenoissa :) Kunhan lämpenee aion yhdistää takin myös mekkojen kanssa.

      Mieli on kyllä selkeästi pirteämpi valoisuuden mukaan :)

      Niin kiva kuulla, että ruudun takaa löytyy muitakin omanvärin kasvattajia! Hei tuollaisesta käsittelystä en ole kuullutkaan, kiva kun kerroit :) Täytyykin tutkia vaihtoehtoja, jotakin kai näille hiuksille on tehtävä :D

      Kiitos toiveesta, teen mielelläni postauksen takeista :)

      Aurinkoista sunnuntaita <3

      Poista