sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Pieni matkakuume
Elokuinen Cannesin loma tuntuu todella kaukaiselta ajatukselta nyt marraskuun pimeydessä. Tänä vuonna matkustimme muutenkin melkoisen vähän edellisiin vuosiin verrattuna. Johtui pitkälti siitä, ettei minulle ollut kertynyt vielä pitkiä lomia, toisaalta en haikaillutkaan jatkuvasti ulkomaille, kun arki rullasi smoothisti eteenpäin. Vuoden aikana kävimme tammikuussa Düsseldorfissa muutaman päivän lomalla, sekä elokuussa viikon Cannesissa, josta nämä postauksen kuvatkin ovat. Muuten matkailu jäi lukuun ottamatta muutamaa pikaista päivän visiittiä Tallinnaan.

Cannes on tosiaan suosikkikaupunkini, ja toivon että pääsisimme sinne taas ensi vuonna, joko keväällä tai loppukesästä. Siellä kokee joka kerta jotain uutta, kuten mahtipontisen henkeäsalpaavan ilotulituksen maanantai-iltana, uusia ravintoloita ja kahviloita löytyy joka ikinen kerta, jotain uutta on kohonnut kaupunkiin aina kun sinne menee, tänä vuonna maailmanpyörä, lisäksi kulkuyhteydet muihin kaupunkeihin tai maihinkin ovat mainiot, aina jotain jää seuraavaan kertaan. Rakastan kompakteja kaupunkeja, joissa voi liikkua lähinnä kävellen, ja Cannes on minusta juuri sopivan kokoinen.

Vaikka tässä loppuvuoden harmaudessa olen alkanut kaivata jonnekin reissuun, en haaveile kuitenkaan talvella aurinkolomista, lähinnä siksi että olisi vain entistä ankeampaa palata rantalomalta tänne pimeään ja kylmään. Eikä oikeastaan ole sellaista lämmintä kohdetta, minne haluaisin talviaikaan matkustaa. Pelkät rantalomat eivät muutenkaan ole minua varten, koska en juurikaan nykyisin välitä rannalla makoilusta, eli unelmalomani ei ole löhöloma altaan reunalla. Sen sijaan muutaman päivän kaupunkireissu on ollut pitkään suunnitteilla, kun keväällä emme päässeet lähtemään. Varasinkin juuri aiemmin tällä viikolla ensimmäisen matkakohteen tulevalle alkuvuodelle. Tammikuu on minusta aina ollut vuoden tylsin kuukausi, joten ihanaa päästä silloin uusiin maisemiin. Lähdemme viiden päivän kaupunkilomalle jo ennestään tuttuun maahan, mutta uuteen kaupunkiin, nimittäin Berliinin. Ihastuimme Düsseldorfissa Saksaan, joten kiva päästä näkemään toinenkin kaupunki samasta maasta. Oletteko käyneet Berliinissä ja onko ensi vuoden matkoja jo suunnitteilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti