perjantai 13. lokakuuta 2017

Laukkulempparit

En ole hetkeen postaillut mitään laukuista, ehkäpä johtuu siitä ettei tällä hetkellä kiikarissa ole pitkään aikaan ollut mitään uutta, vain olen melkoisen tyytyväinen jo olemassaoleviin laukkuihin (enemmänkin pitäisi tehdä inventaario ja karsia poispäin). Tosin pakko myöntää, että nyt kun sanoin tämän ääneen, aloin heti haaveilla harmaasta laukusta. Huomaan muutenkin useimmiten käyttäväni aina niitä muutamaa samaa veskaa, joten ajattelin että olisi hauska kirjoitella omista suosikeistani. Välillä myös kyselette jonkun tietyn laukun perään, eli ehkä tästä voisi olla apua jollekin uuden laukun hankintaa pohtivalle :)


Uskomatonta kyllä eniten käytössäni on pikkuruinen Chloén Mini Faye. En olisi itsekään ostohetkellä voinut kuvitella, miten paljon tälle loppupeleissä tuleekaan käyttöä. Ostin laukun vuosi sitten ja sen jälkeen sitä on nähty minulla melkein kyllästymiseen asti. Vaikka Faye on älyttömän pieni, saan sinne mahtumaan tärkeimmät - pankki- ja ajokortin (joille löytyy kätevästi omat paikat), puhelimen (hankin vasta hiljattain uuden ja melkein tärkein kriteeri oli että se mahtuu tähän laukkuun), huulipunan sekä koti- ja työavaimet. Nappaan tämän mukaan usein juurikin töihin lähtiessä tai ruokakauppaan mennessä. Mikä parasta laukku sopii ihan mihin vain - niin printillisiin mekkoihin kuin villakangastakkeihin. Kerrankin laukku, jossa hihna on minulle täydellisen pituinen valmiiksi, halutessaan hihnan saa myös kokonaan pois. Jos jotain huonoa pitäisi mallista sanoa, niin ketju on naarmuttanut nahkaa melkoisesti, eli moitteettomana tämä ei tule pysymään. Mokkainen läppä on hurjan hyvässä kunnossa, tosin olen varjellut tätä sateelta (menee kätevästi takin alle piiloon). Minua ei kuitenkaan pienet kulumisen jäljet haittaa laisinkaan ja huolisin ehdottomasti saman mallin edelleen myös toisessa värissä.


Balenciagan unelmakevyt Papier on toinen arjessa useasti mukana kulkeva laukku, vaikka huomasin kuvia selatessa ettei se blogissa ole niin paljon näkynyt. Tätä laukkua on saatavilla kolmessa koossa ja minulla on niistä keskimmäinen. Tämä on supernäppärä jos tarvitsee mukaansa enemmän tavaraa, esimerkiksi muhkea villahuivi kulkee kätevästi tämän sisällä tai työvaatteet kotiin pesuun. Rakastan laukun hopean värisiä yksityiskohtia sekä monikäyttöisyyttä - sivuvetoketjut sulkemalla laukusta saa ihan erinäköisen ja hihnat ovat sen verran pitkät, että laukku menee myös hyvin olalla, lisäksi pitkä hihna on näppärä lisä. Tämä on tosi avonainen, mikä totta puhuen aluksi hirvitti, mutta arjessa olen kokenut avonaisuuden vain hyväksi asiaksi. Lompakon saa kuitenkin piiloon isoon vetoketjulliseen sivutaskuun ja minulla pitääkin olla tavarat helposti saatavilla. Ainut ongelma on, että laukkuun sataa sisään ja varsinkin sisäpuolen mokkanahka ei siitä kyllä tykkää. Pahimmilla kaatosateilla jätänkin tämän suosiolla kotiin. Papier on myös tosi kevyttä nahkaa eikä siis pidä muotoaan, eli ei välttämättä näytä parhaalta mahdolliselta tyhjänä. Tämä on uusin laukkuni ja ostin sen alukeväästä, kovasta ja huolimattomasta käytöstä huolimatta nahka on edelleen moitteeton, eikä laukussa muutenkaan huomaa käytön jälkiä.


Célinen Nano Luggage on ikisuosikki. Vaikka olen omistanut tämän jo useamman vuoden ja käyttänyt sitä ihan hurjan paljon kesät talvet, ei kyllästymisen merkkejä ole näkyvissä. Ostin laukun aikoinaan Cannesin liikkeestä. Nano on uskomattoman tilava ja kulkeekin mukana esimerkiksi silloin, kun mukaan tulee saada niin aurinkolasit kuin sateenvarjo. Tämä on lähes poikkeuksetta minulla mukana matkustaessa, nimittäin se on mainio passin ja matkalippujen kuljettamiseen, mahtuu hyvin lentokoneen jalkatilaan, lisäksi pitkän hihnan ansioista kädet saa vapaaksi ja laukku kulkee huomaamatta mukana. Jos nyt jotain huonoa pitäisi keksimällä keksiä, sanoisin sileä nahka, jossa naarmut näkyvät. Nano on vuosien aikana saanut hitusen osumaa, koska olen käyttänyt sitä tosi varomattomasti, milloin se on lennellyt asfaltille, milloin joutunut sateen armoille tai polttavan kuumaan aurinkoon. Yleisilme on kuitenkin edelleen tosi siisti, ehdottomasti hintansa väärti mielestäni. 


Célinen Mini Belt Bag myös ihastuttaa kovasti edelleen, vaikka sitä on tullut kannettua mukana jo useampi vuosi. Koko on loistava omaan käyttööni, sinne mahtuu kaikki tarvitsemani ja paljon enemmän, lisäksi se pitää muotonsa tyhjänäkin. Grained -nahassa eivät naarmut saati vesipisarat näy, nimittäin tämä on joutunut lukuisat kerrat kaatosateen armoille. Pitkä hihna on minusta täydellisen pituinen ja usein kannankin tätä olkalaukkuna.  Laukun ainoa huonoksi puoleksi luokiteltava juttu on se, että toisinaan jos on kädet täynnä tavaraa se on ihan hitusen hankala avata läppineen ja vetoketjuineen. Tässä ei myöskään suositella kannettavan todella painavaa lastia, eli miksikään koululaukuksi tämä ei sovi. Oman kevyen kamerani ja kaiken muun tämä kestää loistavasti. Olen ollut niin tyytyväinen, että aikoinaan ostin tämän.

4 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä niin hyvä silmä sekä laukkujen että vaatteiden suhteen! Täältä sun blogista on tullut ammennettua inspiraatiota jo pari vuotta ja aina klikkaan yhtä innolla uusiin postauksiin! :) Uusi banneri on myös todella tyylikäs ♥

    https://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, kauniisti sanottu! <3 Niin kiva kuulla, että päädyt tänne aina uudelleen! Haluaisin muuttaa koko blogin ulkoasun, kun on ollut jo niin kauan samanalainen, mutten yksinkertaisesti ehdi lähteä siihen projektiin :D

      Ihanaa sunnuntaita! :)

      Poista
  2. Mitä laukkuja sinulla on aikeissa myydä? Ilmoittelethan niistä blogissa? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä varma :) Ehkä Vuittonin Noe, Mulberryn oak Bays, Massimo Duttin shopper ja Chloén Georgia...

      Poista