keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Moderni mummo









pusero & hame - Zara
ballerinat - H&M
laukku - Balenciaga
aurinkolasit - Ray-Ban
kello - Cluse (saatu)
rannekoru - & Other stories

Minulle ja 12-vuotta vanhemmalle isosiskolleni on muodostunut joka kesäiseksi tavaksi viettää päivä kahdestaan Helsingissä. Siskollani on monta lasta, joten hänelle on jo melkein kuin ulkomaanloma olla kotoa poissa hetken (kuulemma saa syödä ilman että joku kaataa maidot lattialle) ja kierrellä kaupoilla rauhassa, minä taas toimin oppaana. Täytyykin kaivaa kalenteri esiin ja yrittää saada päivä taas lyötyä lukkoon. Muistan kun näytin hänelle viime kesänä innoissani kaupoilla näitä pliseerattuja midihameita, joista siskolle tuli heti isoäitimme mieleen, hänen päällään kun kuulemma nähtiin vataavia hameita jo vuosikymmeniä sitten. Kaulushameiksi hän näitä kutsui jostain syystä. Siskoni ei siis ihan innostunut näistä mummohameista, mutta minä senkin edestä. Oikeastaan aloin heti pohtimaan, josko mummon kaapista löytyisi hameita edelleen. Aina kun käytän midihameita muistan isoäitini, jolta yritin myös viimeksi nähdessämme kysyä, muistaako hän vielä näitä hameita, muttei 92-vuotias mummeli muistanut tuolloin minuakaan. Mummoviboja lisää vielä nämä ballerinat pienellä korolla, voisin vannoa, että vastaavia olen nähnyt lapsuudessani. Joten taidan olla moderni mummo mitä pukeutumiseen tulee. En muutenkaan viihdy paljastavissa tai tiukoissa vaatteissa. Usein myös kuulee sanottavan, ettei löysää yla- ja alaosaa tulisi missään nimessä yhdistää, mutta rikon tätä sääntöä ihan surutta. 

Nämä kuvat on muuten otettu Porvoossa pari viikkoa sitten, kun lömpötilat hipoivat hellerajaa ja nahkatakkikin sai pysytellä visusti laukussa myös myöhään illalla. Porvoo on kyllä yksi kauneimmista kaupungeista, joita tiedän, joten kannattaa ehdottomasti tehdä kesällä reissu sinne! Pientä mummoutumista olen huomannut itsessäni myös siinä, etten oikein kaipaa hellekelejä, vain alemmat kesälämpötilat riittävät vallan mainiosti.

6 kommenttia:

  1. Ihana asu, tykkään kovasti! :)
    Hitsi, olen kuumeisesti etsinyt itselleni pliseerattua/vekki hametta/mekkoa jo jonkin aikaa, mutta hyvää ei meinaa tulla millään vastaan... :( Taidan olla tämänkin tredin perässä vuoden myöhässä, sillä valikoimaa kaupoissa on vähän verrattuna viime kevääseen.
    Hmm, ehkä oikea tulee vastaa kun on tulee tai sitten on vain tarkoitus että jään ilman :D
    JohannaN

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Minusta kaikkea pliseerattua on nyt kaupat pullollaan! Vasta hiljattain löysin Hennesiltä pliseeratun vaaleanpunaisen mekon kympillä ja Zarassa oli tätä samaa hametta tänäkin vuonna ;) Myös H&M:llä, Bik Bokissa, Mangolla ym. olen nähnyt vastaavia hameita :) Eli ihan varmasti löydät mieluisan hameen, jos haluat ;)
      Itse ostin tämän hameen tammikuussa Saksasta, kun Zarassa oli alet 70% luokkaa! Viime vuonna ihan alkukesästä ostin Mangosta vastaavan hameen, mutta siinä alushame nousi kokoajan inhottavasti, niin luovuin siitä :/

      Poista
  2. Nuo kengät näyttävät todella laadukkailta,siis Hennesiltäkö tosiaan?
    Ovatko hyvät jalassa?
    Minusta säännöt ,varsinkin pukeutumisen,suhteen on tehty rikottaviksi jos yhtään sille tuntuu. Minusta just tähän asuun tuo väljyys sopii täydellisesti.
    -kirsi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kengät on oikeasti hyvät jalassa, ei hiertäneet ihan uusinakaan (yleensä mulla uudet kengät, hinnalla ei väliä hiertää aluksi aina)! Tosi pehmeää nahkaa. Löytyy täältä:

      http://www.hm.com/fi/product/62219?article=62219-A

      No ihan totta, säännöt on tehty rikottaviksi ;) Tiesin että mulla oli tuona päivänä paljon autossa istumista luvassa niin mukavuus ennenkaikkea. Plus tuo oli helppo pukea ja vaihtaa töissä, kun ennätin jo tehdä yhden työvuoron ennen Porvooseen lähtöä :)

      Poista
  3. Sulla on niin ihania nämä pliseeratut hameet! Voi kun löytäisi itsekin, sulla oli joku mieletön harmaa pliseerattu hame, mutten ole harmikseni mitään kivaa vastaavaa harmaata löytänyt :/ kaikki ovat niitä todella kiiltäviä hopeisia, mutten halua näyttää miltään kävelevältä diskopallolta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Hei ihan kuin juuri näin jossain harmaan midin..? Oliko se Bik Bokissa? Käyppä sieltä katsomassa ;) Ja mulla on itse asiassa myös hopea hame :D Ostin sen talvella jostain superalesta ja käytin uutena vuotena. Ajattelin kyllä että se toimisi hyvin valkoisen teepparin kanssa nyt kesällä? :) Aika discopallo kyllä :D

      Poista