sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Jäätelöllä Porvoossa


Päätettiin eilen ihan muuten vain lähteä Porvooseen jätskille. Tällaisia ekstempore juttuja pitäisi tehdä enemmänkin, usein kun menot ovat niin suunniteltuja, mutta kylläpä piristi vähän erilainen lauantai pitkästä aikaa. Porvoo on kuitenkin melko lähellä, joten siellä voisi käydä useammankin, ja eiköhän sinne tule kesällä muutaman kerran mentyä. Saavuimme kaupunkiin siinä neljän maissa, jolloin vanhankaupungin putiikit olivat melko pitkälle jo kiinni, mutta porukkaa oli silti hurjan paljon liikkeellä. Aurinko paistoi ja lämpötilat alkoivat lähennellä kesäisiä. Minulla oli päällä vain ohut puuvillaneule ja cargotakki, mutta nekin tuntuivat liialta. Ihmiset istuivat terasseilla t-paidoissa tai joen varrella aurinkoa jo kasvoihin ottaen. 

Minulla päätarkoituksena oli tosiaan jäätelö, sillä halusin ehdottomasti Cafe Postresiin. Paikan päälle saavuttua vain huomasin muutaman muunkin houkuttelevan jäätelöpaikan, mutta pitäydyin kuitenkin alkuperäisessä suunnitelmassa ja istahdimme Postresin ulkopöytään. Kahvila tosiaan sijaitsee mitä ihanimmssa miljöössä vanhankaupungin sydämessä. Tällä kertaa valitsin kippoon mangoa ja suklaata, sillä lempparini lakritsa oli valitettavasti loppu. 

Sen jälkeen kiertelimme lisää vanhaakaupunkia sekä kävelimme joen varrella jonkun aikaa, kunnes oli palattava takaisin jäätelön pariin. En vaan voinut vastustaa iloisten miesten Vanhan Porvoon jäätelötehtaan kärryä. Vielä kun he antoivat maistiaiset hasselin makuisesta jäätelöstä, oli peli menetetty. Valitsin kärrystä hasselin kaveriksi juustokakku jädeä ja se vasta herkkua olikin, oi hitsi! Istuskelimme puiston penkillä jäätelöä syöden ja mietin, että Porvoossa on kyllä ihan omanlaisensa tunnelma. Niin että söin sitten kaksi jäätelöannosta parin tunnin sisään, hupsista vain. No mutta siksihän Porvooseen lähdinkin.

4 kommenttia:

 1. Noi kengät on IHANAT!

  - Karoliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! :) Onneksi hankin ne vuosi sitten, vaikka olivatkin omassa mittakaavassani melko tyyriit kengiksi.

   Poista
 2. Ihana asu! Mistä tuo takki on?:)
  -Laura

  VastaaPoista