tiistai 25. huhtikuuta 2017

Throwback to Cannes


Yleensä tässä vaiheessa vuotta suunnittelen Etelä-Ranskaan, Cannesiin, lähtöä kovaa vauhtia. Toukokuun puolessavälissä kun olemme jo monta vuotta peräkkäin viettäneet parisen viikkoa Cannesin auringon alla elokuvajuhlien aikaan. Lennot on ostettu ja asunto vuokrattu jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella, yleensä heinä-elokuussa. Vielä loppukesästä innoissani tutkin lentoja Ranskaan, mutta suunnitelmat jäivät sille tielle uuden työn myötä. Eihän minulla ole mahdollisuutta olla 2-3 viikkoa pois töistä heti alkuun. Vaikken itse lomaa nyt kaipaa, sillä työ on niin mieluista, silti matkakuume minulle on aina ja Cannesiin kyllä kaipaan. Ikävissäni olen selannut vähän liikaakin kuvia edellisiltä vuosilta, tässä pieni trowback  viime toukokuulle. 

Monesti kuulen ihmettelyä, että miksi ihmeessä haluamme aina matkustaa samaan paikkaan, vaikka maailma on pullollaan matkakohteita? Cannes nyt vain sattuu olemaan ihan täydellinen kohde meille, siellä on molemmille jotakin ja ranta-kaupunkiloma yhdistyy täydellisesti. En voisi koskaan viettää lomaa altaalla makoillen, enkä oikeastaan halua käyttää aikaani rannallakaan hirveästi. Cannes on lisäksi kivan lähellä, lyhyet lennot ja lähes takuuvarmasti hyvä sää kevätaikaan. Ranskassa on niin hyvät kulkuyhteydet lähikaupunkeihin, että samalla reissulla pääsee kiertelemään monissa muissakin paikoissa tai jopa maissa. On ihanaa mennä tuttuun kohteeseen, kun tietää miten kaikki toimii, loman voi siis aloittaa heti. Kaiken lisäksi vielä vuosienkin jälkeen Cannes onnistuu aina yllättämään ja sieltä löytyy jotain uutta joka kerta.

Viime keväänä muutenkin matkustimme ihan hurjan paljon, ja toisaalta nyt on ihanaa päästä nauttimaan Suomen keväästä oikein kunnolla. Viime vuodet kun koko kevät on mennyt vähän ohi ulkomailla ollessa. Nyt pääsen näkemään kuin puihin alkaa tulla ensimmäiset lehdet, käyttämään kevätvaatteita ihan urakalla ja odottamaan kesän tuloa, eikä niin että hyppään suoraan Ranskasta kesään täällä päässä.

Cannes on kuitenkin kuulunut niin monen vuoden ajan kevääseen, että on tosi haikea olo ja tuntuu että jotain puuttuu. Olimmehan kuitenkin samassa kohteessa neljä vuotta peräkkäin. Onneksi minulla on kuitenkin pieni pätkä lomaa jo tänä kesänä, ja heti kun ajankohta varmistui varasinkin niin lennot kuin hotellin Cannesiin! Elokuun alussa suuntaamme kahdeksaksi yksi tuohon molempien lempikohteeseen. En yleisesti haluaisi matkustaa keskikesällä, kun Suomessakin on hyvät säät ja ulkomailla monesti omaan makuuni jo liian kuuma, mutta nyt ei ollut vaihtoehtoja, jos ulkomaille haluaa. Matkasta tekee erilaisen sekä ajankohta, että hotellissa yöpyminen. Aiemmin olemme aina vuokranneet asunnon samalta alueelta poissa pahimmasta turistihälinästä. Nyt valitsin hotellin ihan keskustasta, eli täysin eri puolelta kaupunkia kuin yleensä. Kivaa vaihtelua toisaalta, varsinkin kun on lyhyempi loma kyseessä. Emme ole myöskään koskaan aiemmin päässeet käymän Saint-Tropezissa, joten sinne suuntaamme nyt aivan ehdottomasti. Tulemme myös piipahtamaan Monacossa varmasti parikin kertaa viikon aikana. Onneksi minulle sattuu usein myös useampi vapaapäivä peräkkäin, eli joku muutaman päivän reissu tähän keväälle olisi edelleen mahdollinen...

3 kommenttia:

 1. Missä sää olit? Kun blogi oli piilossa! Huh kun pelästyin!

  - Karoliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollut vähän vaikeita päiviä tässä, niin blogi tuntui niin vähäpätöiseltä... Nyt kuitenkin parempaan päin ja palaan pian asupostauksen kera :) Ihana kun kommentoit <3

   Poista
  2. Jotenkin aavistelinkin, kun instakin oli hiljainen. Paljon tsemppiä! <3

   - Karoliina

   Poista