torstai 28. heinäkuuta 2016

Old city of CannesPalataan taas hetkeksi toukokuuhun ja Etelä-Ranskaan. Vaikka mietin onko soveliasta postata iloisia matkajuttuja kaikkien viimeaikaisten hirveiden tapahtumien niin Nizzassa kuin muualla maailmassa vuoksi, mutta elämän on kuitenkin jatkuttava kaikesta huolimatta. En itse ainakaan jätä matkoja tekemättä pelossa, mitä vain voi tapahtua missä vain. Toivottavasti teitä ei haittaa, että nämä matkajutut tulevat näin jälkijunassa? Toisaalta Etelä-Ranska on minulle aina ajankohtainen, sillä siellä tulee käytyä joka toukokuu, toivottavasti myös ensi vuonna! Kevään matkoista tuntuu muutenkin olevan jo ikuisuus. Haaveissa onkin nyt edes muutaman päivän kaupunkireissu syksyllä, kohdekin on jo tiedossa, mutta saa nähdä onnistuuko.

Cannesista löytyy joka kerta jotain uutta, kuten tälläkin kertaa. Emme olleet aiemmin juurikaan käyneet vanhassakaupungissa, ainoastaan ihan ensimmäisellä kerrallamme Cannesissa neljä vuotta sitten, kun ajoimme kierroksen turistijunalla, joka piipahti myös pikaisesti ylhäällä vanhankaupungin kupeilla. Vanhassakaupungissa sijaitseva linna näkyy pitkälle, ja sitä tulikin katseltua vuosia vain alhaalta käsin kauempaa. Muuten koko tämä alue Cannesista oli jäänyt vaille huomiota, mutta tällä kertaa minulla oli heti ensimmäisten päivien missiona kävellä katselemaan ylös linnaa, ihania vanhoja rakennuksia ja suloisia kujia. Päivä oli tuolloin todella kuuma, mutta sinnikkäästi kiipesimme ylös vuorelle. Pastelliset talot ovat älyttömän söpöjä ja joka puolella oli kukkia sekä muita kasveja, ihmetellen ajattelin, että joku oikeasti asuu täällä. Ylhäältä linnalta on mahtava näkymät kaupungin yli, mutta itse innostuin vielä ennemmin rakennuksista ja kujista, ihan kuin Italiassa! Sisälle linnan emme menneet, sillä riitti niin paljon muutakin katseltavaa. Muutama muukin turisti oli tullut samaan aikaan paikalle, mutta mitään ruuhkaa ei ollut. Toukokuu on muutenkin loistava aika matkustaa Etelä-Ranskaan, lämpötilat eivät ole liian kuumat makuuni eikä pahin turistiaika ole päällä.

Vanhakaupunki sijaitsee aika lailla toisella puolella Cannesia, kuin missä vuokraamamme asunto, mutta matka taittuu rattoisasti joko kävellen rantakatua pitkin tai paikallisbussilla. Bussiajelu on muuten ihan älyttömän kiva juttu, sillä monessa paikallisbussissa, jotka ajavat Croisettea (rantakatu) pitkin, on avoin ylätasanne penkkiriveineen, mistä näkee maisemat loistavasti, niinkin hyvin että saa väistellä palmun oksia ohi ajaessa. Lisäksi bussilla ajaminen on halpaa lystiä, lippu kustantaa vain puolitoista euroa. Joskus saatoimme hypätä bussiin ihan vain ajelulle maisemia katselemaan ja jalkoja lepuuttamaan.

2 kommenttia:

 1. Ompa kaunista. Tuli aivan Italia mieleen noista pikkukujista.
  Minä en ole koskaan Cannesissa käynyt,vaikka Ranskassa muuten.
  Matkajutuista puheenollen miut on vallanut aivan kauhea Australiakuume, ja haluaisin palavasti mennä sinne vähän pidemmäksi aikaa.Mutta tiedän seuraavaan vuoteen se ei tule onnistumaan,sen verran nuo taloudelliset ja ajankäyttöön liittyvät realiteetit tässä painavat. Mutta haaveilla aina saa ja pitääkin.
  -kirsi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös, ihan kuin Italiassa tosiaankin! :)
   Haaveilla pitää kyllä! Itse en ihan Australiaan asti ajatellut, vaan ihan tuohon naapuriin, joten ehkä voisi onnistuakin :)

   Poista