tiistai 27. tammikuuta 2015

Winter Floral


Reilu viikko takaperin haaveilin mekon ja nahkatakin combosta, josta sainkin idean kukkamekon ydistämiseen talvikäyttöön. En todellakaan halua jemmata Mangon ihanaa mekkoa kaapissa kevääseen asti, ja pari kertaa aiemmin se onkin päässyt päälle niin ravintolaan kuin Casinolle pelaamaan. Tykkään juuri tämäntyyppisistä mekoista, jotka menevät arkena, mutta niissä kehtaa helposti lähteä myös vaikkapa illalliselle. Mekon pohjan ollessa tumma se ei ole minusta yhtään liian kesäinen näin talven keskellä, toisaalta printin ansiosta taas sopii kevääseen ja kesään. Kunhan kelit lämpenevät pääsee mekko varmasti myös työkäyttöön, tällä hetkellä kun töissä tulee käytettyä lämpimiä neuleita ja farkkuja päivittäin. Olenkin haastanut itseni käyttämään muita alaosia vapaa-ajalla kuin niitä ainaisia farkkuja! Kesäisin en muuten juurikaan farkkuja käytä, sillä saan niin tarpeekseni niistä muina vuodenaikoina. Koska töihin en useinkaan vaatteitani viitsi sen enempää miettiä, tykkään viikonloppuisin pohtia asuja vähän kauemmin. 

 Vielä ei tosiaan nahkatakilla pärjää, joten mekon kaveriksi oli puettava villakangastakki. Takki on muutaman vuoden takainen löytö Mangosta sekin, mutta tykkään siitä edelleen ja sama takki löytyy minulta myös valkoisena. Parin asteen pakkasessa pärjäsi hyvin ohuessa mekossa kun sen kanssa oli fleece-sukkahousut ja muhkea villahuivi, tosin mekko ei kyllä pääse ihan oikeuksiinsa talvikamppeiden kanssa. Minulle tuli muuten näitä kuvia ottaessa ensimmäistä kertaa tänä talvena totaalinen kyllästyminen talveen, rasittavaa käyttää ja kuvata aina paksuja takkeja, ajattelin jo unohtaa koko asukuvailun ja palata asiaan kesällä! 


Minusta tämä kohtalaisen uusi mekkoni on aivan ihana, mutta yksi pikkuvika siinä oli, nimittäin aivan liian avonainen kietaisumallinen kaula-aukko. Sain mekon päivää ennen uutta vuotta, ja halusin sen heti seuraavana päivänä ravintolaan päälle, enkä ehtinyt alkaa kaulusta kiinni ompelemaan, joten viritin sen pikaisesti hakaneulalla, mutta se toimikin niin hyvin, että päätin pitäytyä siinä ja unohtaa ompelemisen kokonaan. 

Ompelusta puheen ollen, vaateompelua harrastetaan täällä edelleen, mutta olen kokonaan unohtanut kirjoitella aiheesta tänne blogiin. Tässä välissä olen tehnyt kaksi hametta ja huomenna aloitan tekemään mekkoa, tällaista keveää printillistä sifonkimekkoa niin ikään. Täytyy sanoa, että kurssi on ollut todella hyödyllinen, nykyään osaan leikata kaavat ja kankaat oikein, tehdä hameen taskuineen ohjeita kysymättä, valita oikean neulan erilaisiin kankaisiin, ommella piilovetoketjun ja vaikka mitä muuta. Minusta ompelu taitona on todella hyödyllinen ja helpottaa elämää, kun osaa tehdä vaatteisiin korjauksia ja lyhennykset itse eikä tarvitse viedä vaatteita ompelijalle. Kotona taas odottelisi muutama maksimekko lyhentämistä, kunhan saisin aikaiseksi...


mekko *Mango - laukku Céline - aurinkolasit *Céline - takki Mango - huivi Acne Studios  
nilkkurit Mango - nahkakäsineet H&M - rannekoru Stylesnob - kello MK

 Olen muuten tänään menossa kampaajalla värjäyttämään tyvikasvun taas piiloon. Minulla on viha-rakkaussuhde tummaan tukkaan. Toisaalta tykkään kovin tummasta väristä ja koen sen sopivan minulle vaaleaa paremmin, vaaleassa tukassa näytän jotenkin todella valjulle. Oman luonnollisen värini ollessa kohtalaisen vaalea, näkyy tummassa tukassa tietenkin heti tyvi eikä tumma väri tunnu pysyvän tukassa muutenkaan. Vähintään kerran viikossa on käytettävä Coffee -sävyistä Color Maskia ja tukka on värjättävä kokonaan kuukauden-puolentoista välein. Vaaleamman tukan kanssa voi pitää useamman kuukauden välin kampaajalla käyntien välissä. Minusta paras tukkani on ollut viime keväinen tukkani, ruskea jossa paljon vaaleita raitoja, johon taidankin palata taas myöhemmin keväällä.

*mainoslinkki.

33 kommenttia:

  1. Kerrassaan ihana ihana ihana mekko! :) Pakko käydä kurkkaamassa, josko tuota vielä Mangosta löytyisi. Mahtava just siksi, että sitä voi pitää kaikkina vuodenaikoina. :)

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! :) Mekko on kyllä ihana, mun suosikkivaatteita ovat nämä sifonkimekot, Mangolta löytyy parhaat ;) Uskon, että löytyy vielä liikkeistäkin!

      Poista
  2. Todellakin toimii talvellakin kukkamekko.Näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ihan "pikkuisen" tökkii jo samat villapaidat :D

      Poista
  3. Tosi Ihana mekko!

    Missä käyt ompelemassa? Onko Opiston kurssi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Joo opiston kurssilla hyvinkin, aion ehdottomasti mennä ensi syksynäkin :)

      Poista
  4. Ihana asu! <3 Kokonaisuus toimii niin hyvin, ja oot upea tumma kaunotar tummissa hiuksissasi! Vinkkinä muuten, että mä käytän ihan joka pesukerralla Color Maskin hoitoainetta, tosin en tumminta Coffeeta, useimmin Toffeeta. Pitää ihan hyvin värin, ja itsekin käyn noin puolentoista kuukauden välein kampaajalla. Voi vitsi äläkä vaan lopeta asukuvia talvella! Sulla on upeita asuja, mä taas toivoisin että mulla olisi sekuntikin taas nykyään aikaa kuvailla, tuntuu että se on viime aikoina ollut ihan mahdotonta! Ehkä ens viikonloppuna, edes yhdet! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :)

      Ihan loistava vinkki, ei ollut tullut mieleenkään käyttää muuta kuin tuota sävyttävää maskia, joka muuten jokaikinen kerta värjää myös kädet tummiksi :/ Joten kiitos vaan, täytyy tutustua tuohon hoitsikkaan :) Tummantukan ylläpito on niin vaikeaa, että siksi aina luovutan sen kanssa, vaikka toisiaan pidän niin itselläni kuin muillakin tummasta tukasta :) Onneksi kampaaja on myös kaverini niin en mene täysin vararikkoon rampatessani kampaajalla lähes joka kuukausi :D Mutta se on varma, että Cannesiin haluan vaaleat raidat ihan käytännön syistä, siellä en halua käyttää aikaani tukkaan yhtään ylimääräistä ja aurinko kun tumman tukan tietty heti vaalentaa. Sen verran tulen olemaan ongelmissa sen tavaramäärän kanssa muutenkin, että saa jäädä color maskit kotiin ;D

      Asukuvailu nykyään niin kuin kuuluu viikonloppuun, se on vähän kuin aamukahvin juonti, mutta pakko saoa, että vaikka kovin tästä harrastuksesta pidänkin, toisinaan toivoisin ettei tarvisi aina olla kuvaamassa :D Ymmärrät ehkä mitä tarkoitan? :) Ja kyllä se kuvailu pian helpottuu kun on pidempään valoisaa :) Inpis alkaa mulla olla aika tyhjä talviasujen kanssa, kun ne samat takit on jo nähty :D

      Poista
  5. Vau, mikä kukkamekko! Sopii tosi kivasti talveenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emmi! :) Minustakin sopii ihan hyvin varsinkin kun mieleni on jo keväässä :D

      Poista
  6. Nätti talvilookki. Tykkään ehdottomasti!

    VastaaPoista
  7. Ihan uskomattoman hyvännäköiset nuo Celinen aurinkolasit!! Oli pakko klikkailla itsellenikin; näyttää niin hyvältä sulla :) Nyt vaan jännitän miten sopivat omille kasvoilleni.
    Sulla on superhyvä tyyli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minustakin lasit on tosi hienot! :) Kunhan näistä ei vain tulisi seuraava "blogituote" :/ :D Ja mahtia, jos sait minun kautta vinkkiä, toivottavasti lasit sopivat, uskon kyllä :)

      Ja kiitos mahtavasta kehusta, olen otettu! :)

      Poista
  8. Kaunis mekko ja kivasti yhdistetty talveen sopivaksi. :-)

    Ja vielä kysymys: onko sulla kokemusta Lee Cooperin farkuista? Näyttivät mallit ihan kivoilta ja lähinnä tuon kotimaisuuden takia kiinnostavat, mutta askarruttaa, kuinkahan kestävät käyttöä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :)

      Ei ole Lee Cooperin farkkuja eikä muistaakseni ole koskaan ollutkaan (nuorempana suosin aina Leviksiä) mutta luulisin että ihan hyviä farkkuja ovat :)

      Poista
  9. Voi ihana Anne!! Höpsis mitään asukuvailua lopeta kun on noin ihana mieskin vielä joka susta näinkin ihania Kuvia kertatoisensajälkeen nappaa ;) Aivan ihana on myös mekko ja sun ansiosta alan ehkä jo jopa entistä enemmän lämmetä ajatukselle että itsenikin voisin (keväämmällä) tuollaiseen sifonkiunelmaan pukeutua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo totta, käy ihan J:tä usein sääliksi ihan kun joutuu aina kuvaamaan :D Tuntuu välillä tosi typerälle koko kuvailu :D Ja vaikea takin kanssa, kun sitä ei saa minneekkään ja olisi välillä kiva kuvata ilman takkiakin, vaikeaa! No kohta on kesä :)

      Mekot on ihania! :) Tottakai hankit itsellesi yhden vaikka sieltä reissusta :)

      Poista
  10. Tuo mekko on kyllä ihana! :) Ja vitsit miten hyvältä noi aurinkolasit sulla näyttääkään! Jotenkin tosi kivan näköinen tummien hiusten kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös ole, tällaiset mekot on kyllä ehdottomasti mun juttu :) Ja kiitos, aurinkolasit on ihanat kyllä, mutta tumma tukka jo tökkii :D

      Poista
  11. Ihania kuvia nämä :) Tykkään kovasti tosta sun tummasta tukasta, kesällä sitten vaaleampi on ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla, sillä oli aika työntakana taas kuvauspaikan löytäminen ym :)
      Joo toisaalta kesällä vaaleampi tukka on ihana, mutta rusketuksen kanssa taas tumma sopisi täydellisesti, kun taas talvella valkoista ihoa vasten sopisi paremmin vaalea, kaksipiippuinen juttu :D

      Poista
  12. This is gorgeous! Absolutely gorgeous!

    VastaaPoista
  13. Nätti kokonaisuus! Älä vaan luovuta asukuvien kanssa; näitä on aina niin ihana katsella :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu en, sillä sitten loppuisi koko blogi, mikä tuskin ihan hetkeen kuitenkaan tapahtuu :D Kunhat kevät tulee ja tässä pääsee ulkomaille olen varmasti taas uutta intoa täynnä niin asujen kuin koko bogin suhteen. Kiitos sinulle kun kommentoit, arvostan sitä todella <3

      Poista
  14. Hyviä kuvia, mun mielestä nämä isot kuvat ovat hienoja. Näissä on kuvattava kohde selkeästi esillä oli se sitten sinä kokonaisuudessaan tai sitten esim. jokin yksityiskohta, laukku, rannekoru, nappi tai mikä tahansa.
    Muutenkin olet todella tyylikkäänä liikenteessä hienolla kokonaisuudella.

    Viikonjatkoja,
    Porvoolainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Kiva kun kommetoit ja tiedätkös, olen usein miettinyt onko nämä kuvat liian isoja? Työkoneella ok, mutta läpärillä (mulla on 17 tuumainen) ihan liian isoja. Mutta ehkä porukka lukee blogeja eniten puhelimilla tai tableteilla :)

      Mukavaa loppuviikkoa! :)

      Poista
  15. Hei, oli melkein pakko jättää tänne pieni puumerkki, koska sulla on vaan niin upea tyyli! Tumma tukka sopii sulle tosi hyvin. Ja ton mekon malli tuo mieleen Diane von Furstenbergin wrap dressin. Mua kiinnoistaisi, että mitä olet tykännyt sun mini luggagesta? Tuleeko nahkaan helposti naarmuja? Itselläni olisi musta versio haaveissa :)
    -Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Johanna! Tosi kiva, että kommentoit, tulen aina tosi onnelliseski nähdessäni uuden kommentin, kiitos :) Ja kiitos myös kehuista, olen otettu!
      Kyllähän nämä "halpisketjut" jostain inspiraationsa saavat, monesti huomaa yhdennäköisyyttä tuotteiden välillä...
      Mini Luggagesta tykkään ihan älyttömästi, mutta harvemmin se on mulla arkikäytössä (jos käyn vain töissä ja ruokakaupassa) Naarmuja siihen ei ole tullut, mutta nahka on sellaista jämäkkää mutta vähän röpelöistä, joten siinä ei naarmut niin näy :) En valitettavasti muista mitä mitä nahkaa laukku on, mutta oli ilmeisesti tullut uutuutena valikoimiin vähän ennen kuin minä laukun toukokuussa ostin tai jotain sellaista myyjä sanoi :D Kerran onnistuin sotkemaan laukun tosi pahasti kirkkaanpunaisella huulikiillolla, mutta onneksi se lähti lähes kokonaan pois tiskiaineella :D

      Poista
  16. Ihastuin tähän mekkoosi vasta nyt, ja harkitsen sen tilaamista. Osaatko sanoa, onko omasi siis samanvärinen kuin linkkaamallasi Booztin sivulla tällä hetkellä myynnissä oleva mekko? Väriksi siis merkattu "black", mutta mielestäni sinun mekossasi näissä kuvissa valkoiselta näyttävät osat näyttävät Booztin kuvassa vihreiltä ja sinun mekossasi pinkit kukat ovat liiloja Booztin kuvassa. Valo voi toki tehdä tepposet, tai sitten minä olen värisokea :D Mitä kokoa omasi muuten on? Ajattelin tilata xs:n, mutta mietin onko se liian lyhyt (olen 168cm pitkä), kun mekko näyttää melko lyhyeltä sinullakin...

    Jensku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tasan sama mekko :) En ole itse edes ajatellut, että näyttäisi erilaiselta, mutta ehkei se luonnossa ihan niin violetti ole? Toisaalta tuo taustalla oleva lumi vaikuttaa väreihin, samoin kuin asusteet mekon kanssa, esim. beigen nahkatakin kanssa mekko näyttää hyvinkin erilaiselta :) Mutta pohja on musta ja siinä on. mm beigen sävyä kukissa. En sen enempää osaa auttaa, tilaa kotiin testiin niin näät :) Mulla on mekko kokoa XS (olen 152 cm) ei se hirmu pitkä ole, mutta olen myös "kuronut" ylemmäs kumimauhan avulla, eli kyllä sen tuota pidemmäksi saisi :) Tovottavasti tästä oli nyt jotain hyötyä.

      Poista
    2. Hyvä jos on sama mekko :D Mun mielestä sun mekko on ihana, mutta tosta Booztin kuvasta tuli vähän jopa goottivibat noiden värien takia :O Täytyy varmaan tosiaan tilata sovitukseen, ei tästä muuten mitään tule :D Kiitos avusta! :)

      Jensku

      Poista