lauantai 3. tammikuuta 2015

Pakkaaminen viikonloppureissuun

Hyvää lauantaita! Itse olen tässä kohtapuolin lähdössä Helsinkiin viikonlopun viettoon, luvassa on kaupoilla kiertelyä, hyvää ruokaa, Casinolla pelaamista ja hotellin aamupalaa, eli vuosi lähtee käyntiin todella mukavissa merkeissä.

Yksi asia mistä en pidä ollenkaan, on viikonloppureissuille pakkaaminen, vaikka olisi kotoa poissa vain yhden yön, tarvitsee silti kaikenlaista mukaansa. Yritän pärjätä aina vähällä, sillä inhoan raahata tavaraa paikasta toiseen, mutta toisaalta haluan asuihin edes jotain vaihtelua. Pohtiessani vaatteitani viikonlopuksi ajattelin samalla koota blogiin kollaasit, eilen kun sattui olemaan ylimääräinen vapaapäivä, joten kerrankin aikaa miettiä pakkaamista oikein ajan kanssa. Varsinkin näin talvella koen pakkaamisen hieman hankalaksi, sillä sää on aina otettava huomioon, kesällä on niin paljon helpompaa. Pakkaan myös mieluummin pidemmille reisuille, siinäpä yksi syy, miksi emme usein tee viikonloppumatkoja ulkomaille vaan olemme vähintään viikon kerrallaan reissussa. Jonkun verran vuodessa tulee kuitenkin juurikin Helsingissä viikonloppuja vietettyä, joten harjoituksen myötä olen mielestäni tullut kohtalaisen hyväksi pakkaajaksi, tällaisia juttuja itse otan mukaan; 


1. huivi 2. huivi Burberry 3. pipo 4. fedora-hattu  
5. mekko 6. farkut 7. pusero 8. pusero
9. laukku Mulberry Lily 10. korvakorut 11. kello 12. nilkkurit 13. takki 
 
Tällä kertaa päätin koota asut uuden harmaan villakangastakkini ympärille, se kun menee niin kaupungilla kierrellessä kuin iltamenoissakin. Takin kaveriksi mukaan lähtevät sellaiset kengät ja laukku, jotka menevät niin päivällä kuin illalla, farkut, kaksi paitapuseroa, mekko, fedora -hattu, pipo, kaksi huivia (unohdin kollaasista mustat käsineet), yksinkertaiset korut; kello ja helmikorvakorut (ja sukkahousut mekon kanssa). Kuulostaa aika paljolta näin, mutta loppupeleissä kassiin ei tarvitse pakata kuin mekko, sukkahousut, pipo, kaulaliina ja kevyt pusero ja tietysti meikit, pesuaineet ja alusvaatteet. Itse asiassa sain kotonakin ihmettely pienestä tavaramäärästä ;)


Lähtiessä ajattelin pukea villakangastakin kaveriksi farkut ja kevyen prtinttipuseron, päähän fedora -hattu, sillä säätietoja katsoessani huomasin, että räntää saattaa sataa, joten hattu on loistava suoja. Mikäli olisi kovempia pakkasia luvassa vaihtaisin puseron tilalle vähän paksumpaa neuletta. Lily on siitä näppärä laukku, että se menee oikeastaan missä vain ja mahduttaa sisäänsä juuri sopivasti tavaraa, kaupoilla kierrellessä se on kätevä niin kädet jäävät vapaiksi. Itselleni onkin tärkeää, ettei tarvitse kantaa monia eri kenkiä ja laukkuja mukana.

Illalla ulos lähtiessä päälle vaihtuu mekko ja sen kanssa sukkahousut. Harmaa takki soveltuu loistavasti myös mekon kaveriksi ja Lily ja nilkkurit maltillisella korolla menevät tosiaan loistavasti niin päivällä kuin illalla. Kollaasin mekon muuten tilasin Mangolta pari viikkoa sitten, mutta toimituksessa kesti hieman kauemmin pyhien takia, onneksi se kuitenkin ennätti tulla juuri uudeksi vuodeksi, niin se pääsi jo päälle keskiviikkona ravintolaan ja nyt heti uudelleen tänään. Tämä asu soveltuisi loistavasti myös ihan vain kaupungille, sen verran arkinen, mutta mielestäni kuitenkin myös tarpeeksi juhlava illanviettoon.


 Seuraavan päivänä sama kaupunkiasu muuntaantuu erilaiseksi vain puseroa, huivia ja pipoa vaihtamalla, pienillä jutuilla asu muuttuu täysin! Kuten sanottu sää tulee ottaa ottaa huomioon asuja suunnitellessa, ja säätietojen näyttäessä edellisen päivän räntäsateen jälkeen pientä pakkasta tuo pipo vähän talvisuutta asuun ja lisäksi tietenkin lämmittää.

Linkit mainoslinkkejä!

2 kommenttia:

 1. Tää oli tosi kiva postaus! Itseasiassa me ollaan menossa nyt tulevana viikonloppuna Helsinkiin, ja se pakkaaminen on kyllä aina niiin tuskaa!! Tai itseasiassa pidän pakkaamisesta, mutten osaa pakata :D Viikonloppu reissut kotiKotkaankin pitävät aina sisällään jos jonkinlaista pussukkaa ja nyssykkää, kun en vain osaa pakata!!:D Nyt taidankin pakata juuri tähän tyyliin!

  Pakko vielä kysyä että, mikä tämä huivi on malliltaan:
  http://nann-e.blogspot.fi/2014/09/autumn-basics.html#comment-form ? :) Kiitos jo etukäteen<3

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla jos sait vinkkiä pakkaamiseen, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :)

  Kyseessä tämä huivi:

  http://fi.burberry.com/check-wool-silk-scarf-p37432321

  VastaaPoista