tiistai 6. tammikuuta 2015

Untuvatakki


 Olin etsinyt jo viime talvesta asti uutta beigeä untuvatakkia, sillä täydellinen Espritin untuvatakkini jäi pari kokoa liian suureksi, muutenkin muhkea takki liian suurena ei vain ole se paras yhdistelmä, joten haikein mielin takki lähtee kiertoon. Pitkän etsinnän jälkeen viimein tänä talvena löysin takille seuraajan, jossa kaikki kriteerit täyttyivät; pituus, beige väri ja untuvatäyte. Pitkään pohdin myös Canada Goosen hankkimista, mutten vain katsonut järkeväksi maksaa itseäni kipeäksi takista, niin ihana ja lämmin kuin varmasti onkin. Olisin varmasti sotkenut CG:n alta aikayksikön tai olisin tietyllä tavalla säästellyt sitä, joka ei tietenkään ole vaatteiden tarkoitus, vaan kova käyttö. En voinut uskoa silmiäni, kun Stadiumista löytyi täydellinen takki alesta kymmenen kertaa halvemmalla kuin Goose! Omaa kokoani en liikkeestä löytänyt, joten laitoin takin tilaukseen nettikaupasta, nyt sieltäkin näyttävät koot aika hyvin menneet, mutten tosiaan ihmettele, niin hyvä tarjous oli kyseessä! 



 Mittarin näyttäessä -12 astetta kiskaisin uuden takkini ilomielin päälle kaupungille ja ei ainakaan tarvinnut palella! Aurinkokin paistoi tänään koko päivän, joten pitkästä aikaa sai aurinkolasit käyttöön. Takki on ihan superlämmin ulkona, muttei hiosta lainkaan sisällä, niin kuin tekokuituiset takit tuppaavat tekemään. Lisäksi takissa on vettähylkivä pinta, joten siitä iso plussa. Ajattelin käyttää takkia niin ulkoillessa kuin kaupungillakin, joten varmasti lämmittää minua monta vuotta eteenpäin. Usein kylmillä keleillä käytän UGGeja, mutta kaupungille soveltuvat paremmin nahkasaappaat, niihin kun laittaa villasukat eivät varpaat palellu.

Päivä on muuten vuoden vaihtumisen jälkeen alkanut selvästi pidentymään, kesä tulee! Tarkoitus ei ollut edes kuvailemaan mennä, mutta kellon lähennellessä puoli neljää oli edelleen valoisaa, joten päätimme pikaisesti käydä kuvat läheisessä puistossa nappaamassa. Jännä muuten, että syksyllä olin vielä sitä mieltä etten kaipaa lunta ollenkaan, mutta tässä talven aikana on kyllä mieli muuttunut, voi kumpa tulisi vielä ihana kunnon valkoinen maisema!




takki Race Marine - pipo Norton - kashmirkaulaliina & nahkakäsineet  H&M 
laukku Mulberry - farkut Topshop - saappaat Piano - aurinkolasit Ray-Ban

Viikonloppuna Helsingissä pyöriessä löysin muuten sattumalta toisenkin beigen toppatakin, kun odottelin toista puoliskoa JC:ssä ja siinä ohimennen katselin valikoimaa. Alerekissä roikkui takkeja -75% aletarralla, joten pienen harkinnan jälkeen lähti toppatakki mukaan, mutta perustelin hankinnan sillä, ettei toinen takki ollut untuvatakki ja sille jäi hintaa 25 euroa! Nyt olenkin ajatellut laittaa muutaman takkini kiertoon, niin ihania korvaajia olen niille löytänyt. Mielestäni olen tänä talvena onnistunut tekemään aleista ihan superlöytöjä, varsinkin kun useimmiten kierrän alet mieluummin kaukaa. Oletteko te löytäneet mitään kivaa alesta?

Linkit mainoslinkkejä!

16 kommenttia:

  1. Nätti takki! Itsekin olen etsiskellyt beigeä takkia, kaikki takkihankintani kun tuppaavat olemaan aina mustia tai tummia..Missä aiot myydä vanhat takkisi ? Onko Espritin takkisi mitä kokoa ? Voisin olla kiinnostunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Itse jotenkin vierasta mustaa vaatteissa, vaikka toisilla sitä ihailen ja muutamia mustia vaatteita kyllä kaapista löytyy, mutta yleensä valitsen jotain muuta väriä :) Espritin takki on kokoa 38, se on vähän naisellisempi kun tämä ehkäpä. Tosi paljon siitä tykkäsin kyllä! Vien varmaan kirppikselle kunhan joskus (ehkä syksyllä) saan aikaiseksi :D Mulle tuo myyminen on aina vähän vaikeaa kun en jaksa alkaa kuvailemaan ja huuto.nettiin listaamaan.. :D

      Poista
  2. monesko "tarvitsen tämän" takki tämä on sinulle?

    VastaaPoista
  3. Aika mones tänä talvena kieltämättä ;) Mutta minkäs sitä tekee kun kyllästyy nopeasti ja pari vuotta vanhat takit tosiaan pari numeroa liian isoja, joten koko takkivalikoima mennyt uusiksi parin vuoden aikana :/ Minusta takkeja saa Suomessa asuessa ollakkin monta kun niille tulee niin paljon käyttöä :)

    VastaaPoista
  4. Tosi nätti! Istuu sulle hyvin! Ja _jälleen_ ihana huulipuna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mietin ensin onko takki liian lyhyt, mutta istuu tosiaan tämä pituus mulle kun niin pätkä olen muutenkin :D

      Huulipuna on muuuten kiilto, tai huulilakka mutta siinä on kunnon pigmentti! Tykkään tosi paljon Maybelline Color Elixir -punista, tämän pinkin ostin juuri viikonloppuna Stockalta. Itse tykkään enemmän käyttää kiiltoja kuin punia, mutta tämä on täydellinen kun on jotain niiden väliltä, eikä hinta ole kuin n. 10€, kannattaa kokeilla! :)

      Poista
    2. Hei mahtavaa, kiitos vinkistä! :)

      Poista
    3. Ole hyvä! Voisin yrittää tehdä vaikka postauksen näistä huulikiilloista :)

      Poista
  5. Onpa hieno takki, just sellainen mitä olen itselleni etsinyt. Harmi vaan, ettei sopivaa kokoa ollut enää jäljellä ainakaan netissä. Taidan huomenna poiketa vielä ihan liikkeessä varmuuden vuoksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minustakin takki on tosi ihana ja tuntuu/näyttää arvokkaammalle kuin olikaan, aina ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi :) Itiksessä takkia itse katselin, siellä oli monta takkia jäljellä, muttei yhtään 34 -kokoa. Näkeeköhän nettisivuilta muuten myymälöiden tilanteen? :)

      Poista
  6. Todella kiva takki, untuvatakki uupuukin vielä mun vaatekaapista, joten täytyy lähteä metsästämään yhtä hyviä tarjouksia! :)

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minustakin tämä oli ihan älytön löytö, niin lämmin ja laadukkaasti tehty :) Nyt äkkiä kaupoille sitten vaan! ;)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos kovasti, minustakin tämä on ihana ja niiiin lämmin :)

      Poista
  8. Tosi kaunis takki! Sopii sinulle kyllä kuin nakutettu! :) Täytyy kuitenkin tähän todeta, että Goose on ollut yksi omista parhaista hankinnoistani koskaan. Takki on niin lämmin, lämmin, lämmin, ettei sitä halua koskaan ottaa pois päältä :'D Jos siis joskus sattumalta päädyt Gooseen niin olen varma, että rakastuisit siihen samantien! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Uskon, että CG on varmasti loistotakki, ihastelin beigeä useasti täällä eräässä liikkeessä ja odottelin jospa tulisi edes pieneen aleen. Oleme myös suunnitellleet alkutalvesta matkaa rapakon tuolle puolen, joten sieltähän takki olisi vähän edullisemmin irronnut... Tulin kuitenkin siihen tulokseen etten itse koe järkeväksi sijoittaa 600-800€ takkiin, jolle tulee itselläni talvella käyttöä ehkä 20 kertaa, sillä käytän villakangastakkia niin paljon kuin pystyy ja eipä viime talvina ole kauheasti kovia pakkasia edes ollut täälläpäin :) Eri asia olisi jos asustelisin Lapissa päin :D Lisäksi olen aikoinaan joutunut myymään kaikki takkini ja ostamaan uudet tilalle, joten siitä on jäänyt ajatus, että kokoni voi muuttua jolloin taas tulisi uusia takit ja harmittaisi kyllä älyttömästi sen hintainen takki laittaa kiertoon.. Toisekseen kyllästyn myös vaatteisiin tosi nopeasti. Onneksi siis löysin tämän muhkeaa untuvaa olevan budjettitakin, joka ajaa asian loistavasti ja lämmittää varmasti (ainakin melkein) yhtä paljon kuin Goose. Tästä saatiinkin keskustelu aikaan, puolesta ja vastaan.. Haha :D Kiva kun kommentoit Maria ja mukavaa loppuviikkoa! <3

      Poista