perjantai 30. toukokuuta 2014

Côte d'Azur - a Perfect Day in Cannes




Ensimmäinen kokonainen lomapäivämme Cannesissa oli täydellinen kaikinpuolin. Loma oli vasta aluillaan ja mikään ei korvaa sitä vapauden tunnetta, kun tietää ettei tarvitse jatkuvasti elää kellon mukaan, tämä onkin lomalla aivan parasta, tietysti sen lisäksi ettei tarvitse itse tehdä ruokaa saati ajatella mitään arjen askareita.

Kaikkien aikojen materiaalinen haaveeni toteutui tuona päivänä, joten päivä oli itselleni siitäkin syystä ikimuistoinen! Kuten kuvista näkyy, lähdin Célinen liikkeestä suuri valkoinen paperikassi mukanani, jossa majaili upea Mini Luggage! Laukku ansaitsee ehdottomasti oman postauksensa, joten palataan siihen myöhemmin. 



Cannesissa on paljon upeita veneitä, suurimman jahdit ovat kuin meillä Viking Linen laivat konsanaan, aivan uskomattomia! Osa veneistä myös lilluu vedessä ja elokuvajuhlien aikaan jahteja on Cannesissa paljon. Nämä kuvissa näkyvät jahdit eivät siis olleet todellakaan suurimmasta päästä. En varmasti koskaan kyllästy veneisiin ja turkoosiin mereen, niitä katsellessa silmä lepää.

Tuona päivänä Cannes oli vielä todella rauhallinen, mutta filmifestivaalien alkaessa parin päivän päästä koko kaupunki muuttui tyystin, ero on kuin yöllä ja päivällä. Itse tykkäämme, että kaupungissa on elämää, joten loman ajankohta filmifestivaalien aikaan on mitä täydellisin. Tykkäsin Cannesista vielä paljon enemmän kuin viime vuonna, siksi päätimme heti lomalla, että ensi vuonna taas uudelleen!





Täydellisen päivän kruunasi vielä dinneri suosikkiravintolossani Cannesissa, jonka löysimme viime vuonna. Hassua, että viime vuotinen tarjoilijamme muisti meidät edelleen ja saimme ensiluokkaista palvelua sekä aina syötyämme snapsia pöytään oli kello mitä hyvänsä, itse en tosin ollut tästä välttämättä kovin innoissani, mutta kohteliaisuussyistä kippasin viinat mukisematta kurkusta alas ;)

 Ihana Cannes <3

18 kommenttia:

  1. No varmasti oli täydellinen päivä! :) Ihanaa,että sait kauan haaveilemasi laukun. Täytyy kyllä harkita Cannesia reissukohteeksi ensi vuonna;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, laukku on kyllä täydellinen! <3 Me aivan satavarmasti lähdetään taas ensi vuonna Cannesiin, en edes haaveile enää vaikkapa Miamiin matkustamisesta! Vinkkinä vain, että jos elokuvajuhlien aikaan tuonne haluaa, pitää olla todella hyvissä ajoin tilaamassa matkaa! Elokuussa voi olla seuraavan kevään majoitukset jo menneet, tai ainakaan mitään edullista ei ole enää saatavilla :/ Parasta Cannesissa varmasti on, ettei se ole Suomalaisturistien kohde, niin kuin vaikka Turkki, Kreikka tai Espanja, itse en meinaan lomalla kaipaa Suomalaisten näkemistä sitten alkuunkaan, heh toivottavasti kukaan ei nyt loukkaannu :D

      Poista
  2. OOOO !!! YOU GOT IT <3 Vitsit, olen onnellinene puolestasi :) Kävin itse ihastelemassa ja sovittelemassa Celineä viime Hesan reissulla Luxbagilla ja oi että, on se vaan niin upea. Tosin, taisi olla että sillä reissulla ykköspaikka haavelistan kärjessä muuttui ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep ja se on täydellinen!!! :) Kiitos kovasti Elina ja ihana kuulla, että olet iloinen puolestani :) itsekin ihailin Celinejä ikkunanläpi Luxbagilla Päivää ennen Cannesiin lähtöä, mutta omaa ihanuuslaukkuani ei kyllä siellä näkynyt ja muutenkin on aivan eri fiilis ostaa laukku Ranskasta Celinen omasta liikkeestä kuin Helsingistä, jossa muutenkin käy niin usein :) Niinhän ne haaveet välillä muuttuu ;)

      Poista
  3. On varmasti ollut ikimuistoisen ihana päivä, ilo ja onnellisuus välittyy kuvistasi myös meille lukijoille :) Onnittelut ihanasta laukkuhaaveen toteutumisesta <3 Itse olin tässä jo vähän liukumassa toisten haavelaukkujen puolelle, mutta kyllä mä myös niin haluaisin Mini Luggagen <3 Pelottaa vaan, etten löydä Lontoostaa mustaa, joka on oma suosikkivärini. Suurella innolla täällä siis odotellaan, kun teet laukusta oman jutun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko pari viikkoa lomalla oli kyllä niin mahtavaa aikaa, että vaikea sanoin kuvailla :) suuri kivi vierähti harteilta ennen matkalle lähtöä, joten siitäkin syystä näytän varmasti onnelliselle ja ihanaa kuulla että se välittyy myös kuvista:)

      Harkitsin itsekin hetken mustaa Luggagea, mutta itselleni se olisi ollut vai korvaava väri joten päärin unohtaa koko laukun mikäli en täydellistä sävyä löydä, ihme ja kumma löytyi kuitenkin!! :) mulla on jo musta Bayswater, joten toiselle mustalle laukulle ei olisi ollut käyttöäkään.. Toki musta on aina klassinen valinta!! :) Cannesista muuten löytyy kaikki luksusliikkeet Chanelista ja Hermesistä lähtien, joten tarjonta on mahtava :)

      Kiitos kovasti ja pysy siis kuulolla!;)

      Poista
  4. Voi eeeeei!!! Miten ihanan näköistä! Saat Cannesin kuulostamaan niin huippupaikalta vaikka kyseinen kaupunki ei ole koskaan tullut edes mieleeni lomakohteena! Ihanalta näyttää ja vitsit mikä paperikassi…!! :O :O :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös olekin! :) Näkisitpä Boulevard de la Croisetten ja ne kaikki (luksus)liikkeet sen varrella, löytyy oikeasti ihan kaikki, niin ja niitä autoja myös ;) Eipä noita Célinen liikkeitäkään hirveästi ole, mutta Cannesistapa löytyy ja en meinaa vieläkään uskoa, että oma unelmalaukkuni on nyt minun! Onneksi J tämän kohteen meille aikanaan keksi, sillä oli aivan sattuman kauppaa viime vuonna, että olimme paikalla filmifestivaalien aikaan (varattiin matka lähinnä gumbalin ja formulakisojen takia) nyt sitten haluttiin juurikin samaan aikaan Cannesiin. Eipä Cannes olekaan suosittu matkakohde Suomalaisten keskuudessa, mutta esim. Nizzassa kyllä suomalaisia näkyi..

      Kiitos kun jaksat kommentoida, arvostan sitä todella! <3

      Poista
  5. Voi ei, matkapostauksia! Tietää, että hirveä lomakuume iskee! :D Mutta ihania maisemia ja mikä paperikassi ;) Jotenkin nuo satamakohteet ja meri vetoavat aina minuun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, niinhän se aina iskee ;) Onneksi Suomessakin on nyt kesä! Ihan sama juttu,kaikki kohteet, missä on merta ja veneitä ovat minun kohteitani, onneksi niitä löytyy näiltä omiltakin kotikulmilta, tosin vesi ei ole turkoosia ja veneet on pieniä ;D Ja siellä Helsingissä on aivan upeita jahteja myöskin!! :)

      Poista
  6. Oi miten ihanalta Cannes näyttääkään, ei helpota omaa matkakuumetta sitten yhtään näiden kuvien katselu. Täytyykin vakavasti harkita Cannesia seuraavan loman koittaessa :) Ja voi miten kovasti odottelen kassin sisällön esittelyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös näytä ja se on! Meille sattui vielä ihan älyttömän hyvät säätkin lomalle. Cannes on kyllä ihana lomakohde, mutta ilman elokuvajuhlia aikamoinen mummokaupunki toisaalta :D Sieltä on myös hyvät yhteydet Nizzaan ja Monacoon, joten tässä yhdistyy loistavasti ranta- ja kaupunkiloman parhaat puolet :)

      Ja uusi laukkuihanuus tulee esittelyyn ensi viikolla! :)

      Poista
  7. Ihanaa lukea näitä matkapostauksiakin, Instan kautta tuli seurailtua "livenä" reissuanne. Etelä-Ranska on multa vielä valloittamatta, mutta ehdottomasti haluan sinne joskus mennä ja Cannes kuulostaa aika hyvältä vaihtoehdolta Nizzalle.

    Niin ja onnea uudesta laukusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos tykkäät :) Instagram on kyllä kätevä, viime vuotisella matkalla en vielä Instagramia käyttänytkään. Cannes on ehdottomasti hyvä vaihtoehto Nizzalle, palaan Nizzaan myöhemmin ;)

      Ja kiitos! :)

      Poista
  8. Wau miten ihania kuvia!
    Laukun esittelyä odotellessa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, noissa maisemissa ei voi kuvat kovin pahasti epäonnistua :)

      Laukusta tulossa esittelyä loppuviikosta ;)

      Poista
  9. Upeita kuvia ja ihanaa että sait myös yhden laukkuhaaveesi toteutettua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Retu, kiva kuulla sinusta! :) Ehkä laukut riittää nyt hetkeksi? :D

      Poista