tiistai 27. toukokuuta 2014

Côte d'Azur - In The City





Kuten sanottu, Rivieran lomalta on asukuvia luvassa, joten tässä asu ja tunnelmia ensimmäiseltä päivältämme upeaakin upeammassa aurinkoisessa Cannesissa. Saavuimme Cannesiin sunnuntaina jo ennen puolta päivää, joten koko päivä oli aikaa jo upeasta Cannesista nauttia. Olimme jo yöpyneet jo edellisen yön lentokentän Hiltonissa, josta pääsi näppärästi aikaiselle aamulennolle. Loma oli myös mukavaa aloittaa jo tavallaan päivää aiemmin, sillä koko lauantain olimme jo Helsingissä. 

Kaikki oli tällä kertaa helpompaa, kuin viime vuonna, sillä kaupunki oli ennestään tuttu ja tiesimme, kuinka vuokra-asuntomme kanssa toimia. Tälläkin kertaa siis olimme vuokranneet asunnon pariksi viikoksi ja ainakin meille tämä järjestely on mitä mainioin. Heti Cannesiin saavuttuamme veimme tavarat asuntoon, vaihdoin vaatteet pikaisesti ja suuntasimme kaupungille sekä syömään. Päälle päätyi jo viime vuotiselta Rivieran lomalta Monacon Zarasta ostettu vaalea maksihame, joka pääsi viime kesänä vain yhden kerran päälle. Nyt hame kävi ompelijan kautta, sillä helma oli itselleni alunperin hitusen liian pitkä varsinkin matalien sandaalejen kanssa. Päällä valmiina oli jo valkoinen peruspusero, joka päällä matkustin leopardihousujen kera. Koska olin aika rähjäinen lento- ja bussimatkan jälkeen aikaisesta aamuherätyksestä puhumattakaan, laitoin suuret kullanväriset korvakorut viemään huomion pois kasvoilta. 


pusero & korvakorut H&M - maksihame Zara - laukku Louis Vuitton 
sandaalit New Look - rannekoru Massimo Dutti 
kello Michael Kors - aurinkolasit Ray-Ban

Ensimmäinen päivä kului hieman väsyneissä, mutta kovin onnellisissa tunnelmissa, tuntui tavallaan hurjan kotoisalta olla taas Cannesissa. Söimme vanhassa tutussa ravintolassa, hain pirtelöä vanhasta suosikkipaikastani, kiertelin heti kaupoilla ja kävelimme pitkin Cannesin aurinkoisia katuja, koska filmifestivaalit eivät olleet vielä alkaneet kaupunki oli melko rauhallinen. Kuvat nappasimme kaupungilla kiertelyn lomassa ihan pikaisesti lennossa, mutta mielestäni tällaiset kuvat ovat mukavaa vaihtelua niille perusasukuville, vai mitä mieltä olette? :)

Kotiin paluu olikin sitten sen verran rankka, että sain flunssan ja töissä en ehtinyt olla kuin päivän verran, nyt kotona huilaamassa ja toivon, että tämä menisi yhtä nopeasti ohi kuin tulikin!

10 kommenttia:

  1. Ihana loma-Anne! Niin nätti tuo hame. Yritin tuon tapaista hankkia viime vuonna, mutta se mun on jotenkin kummallisen kellohelmainen, arg.

    Oottelen innolla tulevia lomapostailuja, niitä jo yhtä innolla instassa seurailinkin :) Oli muuten varmaan aika kiva ajankohta lomalle - kesä on kuitenkin tulossa kohta, ja sen mukana kotonakin kaikkea kivaa. Onko uusia reissuja myöhemmälle suunnitteilla?? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hame oli kyllä ihana reissussa :) Olikohan tätä mallia suomessa myynnissä ollenkaan? Tänä vuonna on muuten hieman vastaava valikoimissa, jonka itsekin hankin ;) Mutta se sinun hameesi on aivan ihana kyllä myöskin ja ihan täydellisen värinen, muistan sen kyllä hyvin :)

      Insta kyllä päivittyi melko tiheään tahtiin aina wifin eteen sattuessa, mutta lisäsin aina vain pikaisesti kuvat ja muuten en nettiin jäänyt roikkumaan :D Harmi tosiaan kun kuvia ei hirveästi tullut otettua, suunnitelmissa meinaan oli tehdä postaus esim. shoppailusta Cannesissa, mutta kamera ei paljoa käyttöä saanut :D

      Ja loman ajankohta oli tosiaan aivan täydellinen, sai rusketuksen kesäksi ja ei harmita tulla niin paljoa kotiin, kun täälläkin on kesä aluillaan :) Itse en ole koskaan alunnut matkustaa keskikesällä, sillä Suomen kesä on niin lyhyt ja vietän sen miellelläni ihan koti Suomessa, joten loman toinen puolisko vietetään kotosalla :) Toki on uudet matkasuunnitelmat jo vireillään, muutaman päivän reissu näillä näkymin lokakuussa ja ensi vuonna aivan ehdottomasti taas Cannesiin elokuvajuhlille! Joten täytyy alkaa säästämään jo ensi kevättä varten ja sunto täytyy varata heti kun mahdollista (elokuvajuhlien aikaan majoitus on melko hankala ellei mahdoton saada jos ei ole ajoissa)

      Poista
  2. Ihana asu jälleen kerran :) Tekisi itsekin mieli matkustaa Cannesiin näiden postauksien jälkeen ;) Pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! :) Cannesiin kannattaa ehdottomasti matkustaa elokuvajuhlien aikaan, muuten se on melko rauhallinen ja aivan erilainen. Ja kiitos!

      Poista
  3. Hihi, juuri postaustasi lueskellessa istun Helsinki- Vantaan lentokentän Loungessa, matkalla Cannesiin!! Ihanaa saada sinulta näitä postauksia, näytät todella kauniilta jälleen kerran! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, ihanaa lomaa! :) Oletko ennen käynyt Canneissa? Kaupunki on täysin erilainen ilman elokuvajuhlia, viime vuonna olimme siellä muutaman päivän kun juhlat loppuivat ja tänä vuonna muutaman päivää ennen juhlien alkua. Kiitos kovasti! :)

      Poista
  4. En ole ennen käynyt! Päivä täällä oltu ja nyt jo aivan rakastunut kaupunkiin! :) instassa kattelin kuviasi ja huomasin, että olitte käynyt jossain hyvässä ravintolassa.. Osaisitko kertoa joitain hyviä ravintoloita? Kiitos jo etukäteen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikö olekin ihana paikka! :) Mutta suosittelen myös menemään sinne elokuvajuhlien aikaan, sillä meno on niin eri silloin! Ero on kuin yöllä ja päivällä persu Cannesiin! Joo oma suosikkiravintolani Cannesissa on Pepperoni (aika lähellä juna-asemaa ja kauppakatua) Ja maailman parhaat pirtelöt sää Steak 'n' Shakesta, joka löytyy läheltä linja-autoasemaa, oma suosikkini siellä oli salted caramel! Me asuttiin Palm Beachilla ja se on tosi kiva paikka, saa olla rannalla rauhassa :) Muistakaa mennä myös Nizzaan ja Monacoon, pääsee junalla näppärästi!

      Poista
  5. Oi miten upea hame! Ihastelin lähes vastaavanlaista pari päivää sitten H&M:llä :) Taitaa olla, että täytyy käydä sovittamassa ;) Olen nimittäin ihan täysin hullaantunut tuohon vihreään maksihameeseeni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Taidan tietää mistä hameesta puhut! Zaralla on muuten tänä vuonna aika vastaava maksi myynnissä, jonka itsekin hankin, mutta sekin kaipaa pinetä lyhennysoperaatiota..

      Poista