torstai 17. lokakuuta 2013

Vielä kerran Cannesiin

Tosiaan kuten mainitsin, yksi postaus toukokuiselta Rivieran lomalta on roikkunut luonnoksissa kuukausi kaupalla, nyt uuden matkan tilattua onkin hyvä aika palata vielä kertaalleen Rivieran tunnelmiin ennen ensi kevättä. Ajattelinkin vielä kertoa hieman yleisesti kokemuksiani Rivierasta.

Olimme toisiaan Ranskan Rivieralla toukokuun puolesta välistä loppuun, eli kaksi viikkoa. Lämpötilat olivat tuona ajankohtana juuri sopivat, 20 asteen pintaa, koska kovilla helteillä ei oikein jaksa tehdä mitään. Sateiltakaan emme toki välttyneet, mutta muutama sadepäivä parissa viikossa ei tunnu missään, hih. Tosin Ranskan sateet olivat hieman toista maata kuin meillä Suomessa, kerra satoi kokonaisen vuorokauden ihan kaatamalla putkeen! Me tosiaan matkustelimme niin Nizzassa kuin Monacossakin, ja muutenkin kävelimme ihan älyttömästi. Lämpötilojen takia matkamme ajankohta oli mitä mainioin. Lämpöä riitti kuitenkin niin, että rannalla tarkeni ja rusketuksen sai melko nopeastikin hankittua :)


Meillä oli aivan älytön tuuri, että Cannesin elokuvajuhlat sattuivat juuri lomamme ajankohdalle, emme siis olleet tästä tietoisia matkaa varatessamme, lähinnä olimme valinneet loman ajankohdan Formulakisojen ja Gumball3000:n takia, minkäs teet kun autohullun kanssa matkustaa ;) Kaupungissa oli aivan mahtava tunnelma elokuvajuhlien takia, mutta itse en sen suuremmin julkkiksia bongannut, ensi kerralla täytyy olla tarkkana! Olimme Cannesissa vielä pari päivää elokuvajuhlien jälkeen ja koko kaupunki muuttui, iltaisin kadut olivat hiljaisia. Suosittelenkin menemään Cannesiin elokuvajuhlien aikaan! Kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä asunnon/hotellin varaamisessa, itse varasin lähes vuotta etukäteen viime vuonna.

Alkaessamme suunnitella matkaa, oli meillä vaihtoehtoina Nizza, Monaco tai Cannes. Päädyimme "asumaan" Cannesiin, koska se oli aika keskivaiheilla, joten muihin kaupunkeihin matkustaminen oli kätevintä. Junalla pääsee melko edullisesti ja nopeasti paikasta toiseen. Täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen, että valitsimme Cannesin. Itselleni on lomalla tärkeää rannat ja kaupat, Canneista löytyivät nämä molemmat. Nizzassa oli myös kohtalaisen hyvät shoppailuapajat, mutta rannasta en itse niin välittänyt, se oli tosi kivikkoinen. Monacossa sen sijaan en haluaisi kahta viikkoa viettää, kiva siellä on käydä. Saint Tropeziin emme viime kerralla päässeet ollenkaan, tilanne täytyy ehdottomasti korjata ensi toukokuussa!


Meillä oli tosiaan vuokrattu huoneisto ja tämä oli todella hyvä ratkaisu. Asunto oli hyvällä alueella, pienen kävelymatkan päässä keskustasta, ranta, kauppa, leipomo ja ravintoloita oli lähellä. Minä en koskaan valitse pakettimatkaa, vaan etsin aina itse sopivan majoituksen ja tilaan lennot erikseen. Emme myöskään tingi lentoyhtiössä ja lennämme lähes poikkeuksetta Finnairilla. Olisimme halunneet vuokrata saman asunnon taas, mutta jo elokuun lopussa asunto oli mennyt. Hieman päänvaivaa tuotti majoituksen löytäminen, sillä halusimme asunnon samalta alueelta kuin viimeksi ja kaikki edulliset olivat tietenkin jo menneet. Kannattaa siis todellakin olla ajoissa, mikäli elokuvajuhlien aikaan Cannesiin haluaa! Itse olin jo luovuttanut ja alkanut miettiä muita matkavaihtoehtoja, kunnes ihmeen kaupalla sopiva asunto löytyikin!


Syömisestä sen verran, että ravintola löytyy varmasti ihan jokaisen kukkarolle, usein me söimme ravintolassa noin 40 eurolla yhteensä. Lomalla itselleni on yksi pääasia hyvä ruoka ja en missään nimessä suostu syömään pikaruokaa, paitsi pakon edessä, hih. Aamupalan kävimme aina hakemassa läheisestä leipomosta ja sieltä saikin todella edullisesti jos jonkin näköisiä herkkuja, mikäs sen parempaa kuin aloittaa päivä rannalla aamupalaa syöden.


Shoppailusta olen tainnut jonkin verran mainita, mutta tosiaan itse shoppailin lähinnä Zarassa, jossa olikin hieman Suomen hintasoa edullisepaa. Lisäksi poikkesin niin Cannesin kuin Monaconkin Louis Vuittonilla ja ostin molemmista matkamuistot, jotka tulevat varmasti olemaan minulla läpi elämän. Ranskassa Louis Vuitton on muutamia kymppejä halvempi kuin Suomessa. Cannesista löytyy lähes kaikki luksuskaupat joita kuvitella saattaa, ensi kerralla täytyy olla paljon paksumpi lompakko ;) 


Ranskalaisista voisin sanoa sen verran, että yllätyin postiivisesti! Ranskalaiset olivat todella mukavia, mutta englantia puhuvat älyttömän huonosti, jos ollenkaan. Usein he silti auttoivat pihalla olevia turisteja parhaansa mukaan, vaikka kielimuuri tuli vastaan, hih. Ranskalaiset miehet ovat myös melko tuttavallisia, kerran sain erästä hätistellä rannalla ihan kunnolla :D


Vaikka Cannes on pieni paikka, on siellä silti ihan kiitettävästi nähtävää ja tuntuu, että viime reissulla jäi paljon tekemättä. Kerran käyneenä tiedämme nyt kaiken paremmin, joten siitäkin syystä on mahtavaa palata samaan kohteeseen. Itse en lomaltani kaipaa sen suurempia aktiviteetteja, emme kumpikaan ole sen tyylisiä ihmisiä, että lähtisimme esimerkiksi sukeltamaan. Minulla lomalla on tärkeintä, että aurinko paistaa ja saa ottaa ihan rennosti. Cannesissa parasta olikin kävellä upeaa rantakatua pitkin, välillä istahtaa alas, syödä macaronseja ja katsella ohi kulkevia ihmisiä. 

4 kommenttia:

  1. Toukokuiselta?!? Onko siittä niin pitkä aika jo? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ON!!!! :D Aika menee nykyään ihan älyttömän nopeasti! Ei mene kauaa, niin on taas toukokuu :D

      Poista